Prachtige vrije trap helpt ADO Vrouwen langs PSV
Haagse bluf met een female touch. Dat is waar de ADO Vrouwen voor staan. Steun ons via crowdfunding bij het binnen én buiten de lijnen realiseren van onze dromen.
,,
Loek van Paassen:
"Ik vind vrouwen voetbal leuk, hoop snel te komen kijken"
Roeland Gelink:
"De instelling en beleving van de vrouwen van ADO Den Haag zijn een voorbeeld voor de hele club"
Bart Caminada:
"De ADO Vrouwen zijn HET boegbeeld om jonge meiden aan het bewegen te krijgen"
Kees Jansma, perschef Nederlands elftal:
"Deze meiden hebben echt alles over voor topsport"
Lieke Hemminga:
"ADO Vrouwen geeft altijd leuke trainingen en ze zijn heel goed."
Steven de Haseth:
"Haagse bluf met een female touch; deze powervrouwen zijn hét voorbeeld voor alle jonge meisjes in de regio"
Kathy de Jong:
"ADO Vrouwen doet veel voor voetballende meisjes en zijn erg goed"
Kees Punt:
"De ADO-meiden hebben alles over voor hun sport, ze verdienen alle mogelijke steun"
Rob Reijenga:
"ADO DH Vrouwen doet het (inter)nationaal goed in de top. Maar het zet zich ook in voor de ontwikkeling van vrouwenvoetbal"
Julia Banwari:
"De vrouwen van ADO Den Haag doen altijd goed hun best, ze zijn cool en een voorbeeld voor mij."
Ryan Spencer:
"Ik steun de ADO Vrouwen omdat het nodig is"
Sacha Glotzbach:
"ADO Vrouwen zet zich in voor voetballende meisjes en hebben daar hulp bij nodig"
Isabelle Hoekstra:
"Ze geven leuke trainingen, kunnen goed voetballen en zijn aardig."

Prachtige vrije trap helpt ADO Vrouwen langs PSV

ADO Den Haag Vrouwen heeft zich gerevancheerd voor de onverdiende nederlaag die afgelopen vrijdag werd geleden tegen PSV. Een werelddoelpunt besliste het treffen in Haags voordeel: 2-1.

Een kampioenschap zat er bij voorbaat al niet in voor ADO Den Haag Vrouwen. Toch wilde de ploeg van trainer Arend Regeer proberen om de huid zo duur mogelijk te verkopen tegen PSV. Al was het alleen maar om zich te revancheren voor de 2-0 nederlaag die vorige week werd geleden tegen de Eindhovenaren. De formatie uit de Hofstad had toen het betere van het spel, maar verloor toch.

Beide clubs begonnen afwachtend aan het treffen in de Residentie. PSV deelde de eerste speldenprikjes uit. Een schot van Jeslynn Kuijpers kon maar net worden gepareerd door doelvrouw Jennifer Vreugdenhil en Sabine Kuilenburg toonde haar verdedigende kwaliteiten door twee schoten op doel van Yvonne van Schijndel te blokkeren. ADO Den Haag Vrouwen zocht het gevaar via de vleugels.

Na ruim een kwartier kwamen de Noord-Brabanders aan de leiding in het Kyocera Stadion. Kuijpers ontglipte zich aan de achterhoede van de thuisploeg en bleef koel toen zij oog-in-oog met Vreugdenhil vanaf het rechterdeel van de zestien doel trof: 0-1. Zonde, want echt gevaarlijk waren de blauwhemden tot dusver niet geweest.

In aanloop naar de rust probeerde ADO Den Haag Vrouwen zich terug in de wedstrijd te knokken. Een schot van Nadine Noordam werd helaas afgevlagd vanwege buitenspel en een afstandsknal van Lindsey Keizerweerd kende de linkerzijde naast het doel als eindbestemming. Op slag van rust tekenden de groengelen echter alsnog aan voor een welverdiende gelijkmaker. Keizerweerd stoomde op op de linkerflank, legde de bal breed en zag de oplettende Marthe van Erk het doel treffen: 1-1.

Ook in de beginfase van het tweede bedrijf had Keizerweerd het op haar heupen. Met diverse fraaie slaloms boezemde zij haar directe opponenten behoorlijk wat angst in. Eén van haar acties resulteerde in balbezit van Michelle Vrieling, die van binnen het strafschopgebied stuitte op keepster Angela Christ. De rebound was voor Van Erk, maar ook haar inzet verdween niet tussen de palen.

Net toen de regen plaats maakte voor wat zonnestralen kreeg ADO Den Haag Vrouwen haar fans voor de tweede maal van de banken. Vanaf een meter of 35 schoot Jessie van Leeuwen een vrije trap ongenadig hard in de diagonale kruising: 1-2. Het moet wel heel gek lopen of dit doelpunt zal niet tot de treffer van de maand mei worden verkozen.

Na de verkregen voorsprong bleef ADO Den Haag Vrouwen kans op kans krijgen. Invalster Eline Koster pegelde de bal snoeihard op de lat en ook Van Erk werd nog in de gelegenheid gesteld om de marge te vergroten. Hetzelfde gold tevens voor Noordam, die in de slotminuut net niet goed uit kwam met haar passen. PSV probeerde het nog met vrije trappen, maar Myrthe Moorrees slaagde er niet in om de prestatie van Van Leeuwen te evenaren. De punten bleven in Den Haag. Chapeau!

Karakteristiek:

ADO Den Haag Vrouwen – PSV 2 – 1 (1 – 1)

Scoreverloop: 19. Jeslynn Kuijpers 0-1, 45+2. Marthe van Erk 1-1, 63. Jessie van Leeuwen 2-1

Scheidsrechter: Marije Deuring

Aantal toeschouwers: 329

Opstellingen:
ADO Den Haag Vrouwen: Jennifer Vreugdenhil; Hélène Heemskerk ©, Sabine Kuilenburg (35. Jessie van Leeuwen), Priscilla Mesker, Sharona Tieleman (35. Eline Koster); Victoria Pelova (80. Carmen Simonis), Michelle Vrieling, Nadine Noordam; Nance van der Meer, Marthe van Erk, Lindsey Keizerweerd

PSV: Angela Christ © (62. Annerens Tijm); Maureen Sanders, Myrthe Moorrees, Aniek Nouwen, Melissa Evers (62. Sisca Folkertsma); Nadia Coolen, Pleun Raaymakers, Mauri van de Wetering; Jeslynn Kuipers (81. Lucie Akkerman), Vanessa Susanna, Yvonne van Schijndel