Voorbeschouwing Ajax – ADO Den Haag Vrouwen
Haagse bluf met een female touch. Dat is waar de ADO Vrouwen voor staan. Steun ons via crowdfunding bij het binnen én buiten de lijnen realiseren van onze dromen.
,,
Loek van Paassen:
"Ik vind vrouwen voetbal leuk, hoop snel te komen kijken"
Roeland Gelink:
"De instelling en beleving van de vrouwen van ADO Den Haag zijn een voorbeeld voor de hele club"
Bart Caminada:
"De ADO Vrouwen zijn HET boegbeeld om jonge meiden aan het bewegen te krijgen"
Kees Jansma, perschef Nederlands elftal:
"Deze meiden hebben echt alles over voor topsport"
Lieke Hemminga:
"ADO Vrouwen geeft altijd leuke trainingen en ze zijn heel goed."
Steven de Haseth:
"Haagse bluf met een female touch; deze powervrouwen zijn hét voorbeeld voor alle jonge meisjes in de regio"
Kathy de Jong:
"ADO Vrouwen doet veel voor voetballende meisjes en zijn erg goed"
Kees Punt:
"De ADO-meiden hebben alles over voor hun sport, ze verdienen alle mogelijke steun"
Rob Reijenga:
"ADO DH Vrouwen doet het (inter)nationaal goed in de top. Maar het zet zich ook in voor de ontwikkeling van vrouwenvoetbal"
Julia Banwari:
"De vrouwen van ADO Den Haag doen altijd goed hun best, ze zijn cool en een voorbeeld voor mij."
Ryan Spencer:
"Ik steun de ADO Vrouwen omdat het nodig is"
Sacha Glotzbach:
"ADO Vrouwen zet zich in voor voetballende meisjes en hebben daar hulp bij nodig"
Isabelle Hoekstra:
"Ze geven leuke trainingen, kunnen goed voetballen en zijn aardig."

Voorbeschouwing Ajax – ADO Den Haag Vrouwen

Afgelopen vrijdag kon de zoete smaak van een overwinning weer worden geproefd door ADO Den Haag Vrouwen. Dat goede gevoel moet vrijdag een vervolg krijgen in de uitwedstrijd tegen Ajax. Beide ploegen stonden in competitieverband vijftien keer eerder tegenover elkaar. Daarvan wonnen de groengelen driemaal en de tegenstander liep negen keer als winnaar van het veld. De overige drie wedstrijden eindigden in een puntendeling. Dit seizoen heeft ADO Den Haag Vrouwen nog niet weten te winnen van Ajax. Voor de winterstop eindigde de eerste onderlinge confrontatie in Amsterdam in 1-1.


Na de dubbele puntendeling met FC Twente bedraagt de voorsprong van Ajax met twee speelrondes te gaan nog altijd vijf punten. Een overwinning op nummer vier ADO Den Haag Vrouwen zal de eerste landstitel voor de club betekenen. Het elftal van trainer Arend Regeer zal er echter alles aan doen om het feest van de tegenstander nog een week uit te stellen. Na de overwinning op PSV van afgelopen vrijdag ligt de strijd om de derde plaats in de Eredivisie namelijk weer open.

“We hebben ons vroegtijdig weten te plaatsen voor de play-offs, wat één van onze doelstellingen was,” kijkt Hélène Heemskerk tevreden naar het huidige seizoen. “Dat was een knappe prestatie. Daarna hebben we een wat moeilijkere fase gehad, iets wat vaker voor komt bij een jonge ploeg. We spelen in de play-offs alleen maar tegen topploegen waar we iedere wedstrijd weer van leren. En daarom gaan we er ook alles aan doen om voor nu het hoogst haalbare, die derde plaats, veilig te stellen.”

De aanvoerster is blij dat ze na het faillissement van FC Utrecht begin 2014 de overstap naar ADO Den Haag Vrouwen heeft kunnen maken. “Het vrouwenvoetbal bij de club is organisatorisch goed ingericht met prachtige faciliteiten waar ik me als speelster verder heb kunnen ontwikkelen,” zegt de verdedigster, die zich na dit seizoen gaat richten op haar maatschappelijke carrière. “Meedoen om te bovenste plekken in de competitie en strijden om de KNVB Beker zijn dingen waar je het voor doet als voetbalster. Nu is het voor mij tijd om andere keuzes te maken, maar ik ga het zeker missen.”

“De wedstrijden tegen Ajax zijn altijd erg spannende wedstrijden,” blikt ze vooruit op de laatste uitwedstrijd van dit seizoen. “Voetbaltechnisch gezien is Ajax verder dan wij, maar we kunnen het hen op basis van strijd en passie erg lastig maken. Vorig jaar hebben we ook tot de laatste wedstrijd van het seizoen gewacht om ze te verslaan, misschien doen we dat dit jaar wel weer!”

De wedstrijd Ajax – ADO Den Haag Vrouwen wordt op vrijdag 19 mei gespeeld op Sportcomplex De Toekomst, gelegen aan de Borchlandweg 18 in Amsterdam-Duivendrecht. Aftrap is om 19:30 uur en de toegang is gratis.

Tekst: Ivo Schimmel
Fotografie: Peter Looijen