Jong ADO Den Haag Vrouwen verliest oefenduel
Haagse bluf met een female touch. Dat is waar de ADO Vrouwen voor staan. Steun ons via crowdfunding bij het binnen én buiten de lijnen realiseren van onze dromen.
,,
Loek van Paassen:
"Ik vind vrouwen voetbal leuk, hoop snel te komen kijken"
Roeland Gelink:
"De instelling en beleving van de vrouwen van ADO Den Haag zijn een voorbeeld voor de hele club"
Bart Caminada:
"De ADO Vrouwen zijn HET boegbeeld om jonge meiden aan het bewegen te krijgen"
Kees Jansma, perschef Nederlands elftal:
"Deze meiden hebben echt alles over voor topsport"
Lieke Hemminga:
"ADO Vrouwen geeft altijd leuke trainingen en ze zijn heel goed."
Steven de Haseth:
"Haagse bluf met een female touch; deze powervrouwen zijn hét voorbeeld voor alle jonge meisjes in de regio"
Kathy de Jong:
"ADO Vrouwen doet veel voor voetballende meisjes en zijn erg goed"
Kees Punt:
"De ADO-meiden hebben alles over voor hun sport, ze verdienen alle mogelijke steun"
Rob Reijenga:
"ADO DH Vrouwen doet het (inter)nationaal goed in de top. Maar het zet zich ook in voor de ontwikkeling van vrouwenvoetbal"
Julia Banwari:
"De vrouwen van ADO Den Haag doen altijd goed hun best, ze zijn cool en een voorbeeld voor mij."
Ryan Spencer:
"Ik steun de ADO Vrouwen omdat het nodig is"
Sacha Glotzbach:
"ADO Vrouwen zet zich in voor voetballende meisjes en hebben daar hulp bij nodig"
Isabelle Hoekstra:
"Ze geven leuke trainingen, kunnen goed voetballen en zijn aardig."

Jong ADO Den Haag Vrouwen verliest oefenduel

Het competitieseizoen voor Jong ADO Vrouwen is inmiddels ten einde maar de talentenploeg uit Den Haag maakt nog wel kans op de ASTA Casino Haaglanden cup. Hiervoor werkte de ploeg van Hans van Heteren op dinsdagavond 23 mei een oefenwedstrijd af tegen SEP JO15-1. Jong ADO Den Haag Vrouwen verloor van een fysiek sterke ploeg; 3-1.

Onder midzomers omstandigheden werd om 20.00 uur afgetrapt op Sportpark Tanthof Zuid. Een wedstrijd waarbij een aantal regionale talenten de kans kregen om zich in de kijker te spelen bij de groengele technische staf.

In de eerste helft was Jong ADO Den Haag Vrouwen voetballend de betere ploeg en was het fysiek sterke SEP de baas. Met goed combinatiespel werd geregeld de achterlijn gehaald, echter in de afwerking ontbrak wat scherpte. SEP beperkte zich tot wat counters maar deze werden uitstekend verdedigd door de Haagse defensie. Vlak voor rust kwam Jong ADO Vrouwen uiteindelijk op een verdiende voorsprong door een doelpunt van Annouk Boshuizen. Haar vrije trap belandde via de paal en de rug van de boomlange Delfste keepster tegen de touwen.

Na rust schakelde de Delftse ploeg een tandje bij. Jong ADO Vrouwen probeerde via verzorgd voetbal tot kansen te komen, echter de counters van SEP werden steeds gevaarlijker en dit resulteerde uiteindelijk in een doelpunt voor SEP; 1-1. Vlak daarop kreeg Annouk Boshuizen de uitgelezen mogelijkheid haar ploeg weer op voorsprong te zetten. Bij het nemen van de toegekende strafschop klapte zij echter op het harde veld flink door haar enkel waardoor de bal het doel mistte, met een blessurewissel als gevolg.  SEP liet Jong ADO Den Haag Vrouwen haar spel spelen en counterde gevaarlijk. Twee van deze gevaarlijke uitbraken wisten zij om te zetten in een doelpunt. De eindstand van deze zeer sportieve wedstrijd was dan ook 3-1.

Karakteristiek

SEP JO15-1 – Jong ADO Den Haag Vrouwen (0-1) 3-1

Scoreverloop: 33. Annouk Boshuizen, 51. SEP C1, 55. SEP C1, 76. SEP C1

Opstelling Jong ADO Den Haag Vrouwen: Lisa Franken (45. Romy Dalebout, Alyssa Daal, Annouk Boshuizen (55. Shanique Dessing), Laura Brafine (72. Lizzy, Jaimy Ravensbergen, Shanique Dessing (45. Romy Speelman), Kimberley Smit (45. Julia Kagie), Lizzy Mastemaker (61. Kimberley Smit), Lisa Guijt, Nikki IJzerman, Angelica Hertstein 

Fotografie: Christian Brafine