Voorbeschouwing ADO Den Haag Vrouwen – FC Twente
Haagse bluf met een female touch. Dat is waar de ADO Vrouwen voor staan. Steun ons via crowdfunding bij het binnen én buiten de lijnen realiseren van onze dromen.
,,
Loek van Paassen:
"Ik vind vrouwen voetbal leuk, hoop snel te komen kijken"
Roeland Gelink:
"De instelling en beleving van de vrouwen van ADO Den Haag zijn een voorbeeld voor de hele club"
Bart Caminada:
"De ADO Vrouwen zijn HET boegbeeld om jonge meiden aan het bewegen te krijgen"
Kees Jansma, perschef Nederlands elftal:
"Deze meiden hebben echt alles over voor topsport"
Lieke Hemminga:
"ADO Vrouwen geeft altijd leuke trainingen en ze zijn heel goed."
Steven de Haseth:
"Haagse bluf met een female touch; deze powervrouwen zijn hét voorbeeld voor alle jonge meisjes in de regio"
Kathy de Jong:
"ADO Vrouwen doet veel voor voetballende meisjes en zijn erg goed"
Kees Punt:
"De ADO-meiden hebben alles over voor hun sport, ze verdienen alle mogelijke steun"
Rob Reijenga:
"ADO DH Vrouwen doet het (inter)nationaal goed in de top. Maar het zet zich ook in voor de ontwikkeling van vrouwenvoetbal"
Julia Banwari:
"De vrouwen van ADO Den Haag doen altijd goed hun best, ze zijn cool en een voorbeeld voor mij."
Ryan Spencer:
"Ik steun de ADO Vrouwen omdat het nodig is"
Sacha Glotzbach:
"ADO Vrouwen zet zich in voor voetballende meisjes en hebben daar hulp bij nodig"
Isabelle Hoekstra:
"Ze geven leuke trainingen, kunnen goed voetballen en zijn aardig."

Voorbeschouwing ADO Den Haag Vrouwen – FC Twente

Vrijdag komt een einde aan het tiende seizoen van de BeNe League/Eredivisie Vrouwen. In het Kyocera Stadion komt onttroond landskampioen FC Twente op bezoek bij ADO Den Haag Vrouwen. Beide elftallen staan voor de 35ste maal tegenover elkaar in competitieverband. Van de 34 eerdere confrontaties won de thuisploeg er twaalf en stapte de tegenstander vijftienmaal als winnaar van het veld. De overige zeven duels eindigden in een gelijkspel. De eerdere ontmoetingen in het Kyocera Stadion dit seizoen eindigden in een zege en een nederlaag. Vlak voor de winterstop won ADO Den Haag Vrouwen dankzij een laat doelpunt van Victoria Pelova met 3-2.

Één speelronde voor het einde is FC Twente, dat volgende week acht speelsters afvaardigt voor een oefenstage van het Nederlands Elftal, al zeker van de tweede plaats in de Eredivisie Vrouwen. In de laatste wedstrijd staat dus louter prestige op het spel. Dat geldt niet voor ADO Den Haag Vrouwen. Minimaal een punt tegen de opponent uit Enschede betekent dat de ploeg van trainer Arend Regeer nog kan stijgen naar de derde plaats, indien kampioen Ajax aan haar sportieve plicht voldoet.

“We zijn het seizoen heel goed begonnen en onze doelstelling, het halen van de play-offs om het landskampioenschap, was dan ook vrij snel behaald,” kijkt Michelle Vrieling terug op het seizoen. “We hebben een vrij jong team en hebben het niveau van de eerste seizoenshelft helaas niet tot het einde vast kunnen houden, maar ik denk dat we ontzettend trots kunnen zijn op wat wij dit seizoen hebben laten zien.”

Zelf neemt ze vrijdag afscheid van ADO Den Haag Vrouwen tijdens haar honderdste competitiewedstrijd in het groengeel. “Voor mij zal vrijdag een hele bijzondere wedstrijd zijn,” beaamt de 22-jarige middenveldster. “Het zal mijn laatste wedstrijd zijn in het groengele shirt en ook nog eens mijn honderdste competitiewedstrijd. Ik kijk terug op vijf ontzettend mooie jaren bij ADO Den Haag Vrouwen en deze club zal voor altijd in mijn hart zitten. Ik ben dan ook bang dat ik het niet droog houd na de wedstrijd van aanstaande vrijdag!”

“Wij kunnen vrijdag bij winst van ons tegen FC Twente en geen winst van PSV op Ajax nog derde worden in de competitie,” bevestigt ze de doelstelling tijdens de laatste competitiewedstrijd. “Het zijn eigenlijk altijd leuke wedstrijden tegen FC Twente en ik verwacht vrijdag dan ook twee ploegen die vrij zullen voetballen en allebei de competitie met winst af willen sluiten.”

De wedstrijd ADO Den Haag Vrouwen – FC Twente wordt op vrijdag 26 mei gespeeld in het Kyocera Stadion, gelegen aan het Haags Kwartier 55 in Den Haag. Aftrap is om 18:30 uur. Kaartjes kosten €4,00 voor volwassenen en €2,00 voor jeugd tot zeventien jaar. Er is voldoende gratis parkeergelegenheid bij het stadion.

Tekst: Ivo Schimmel
Fotografie: Peter Looijen