Jong ADO Vrouwen met winst de vakantie in
Haagse bluf met een female touch. Dat is waar de ADO Vrouwen voor staan. Steun ons via crowdfunding bij het binnen én buiten de lijnen realiseren van onze dromen.
,,
Loek van Paassen:
"Ik vind vrouwen voetbal leuk, hoop snel te komen kijken"
Roeland Gelink:
"De instelling en beleving van de vrouwen van ADO Den Haag zijn een voorbeeld voor de hele club"
Bart Caminada:
"De ADO Vrouwen zijn HET boegbeeld om jonge meiden aan het bewegen te krijgen"
Kees Jansma, perschef Nederlands elftal:
"Deze meiden hebben echt alles over voor topsport"
Lieke Hemminga:
"ADO Vrouwen geeft altijd leuke trainingen en ze zijn heel goed."
Steven de Haseth:
"Haagse bluf met een female touch; deze powervrouwen zijn hét voorbeeld voor alle jonge meisjes in de regio"
Kathy de Jong:
"ADO Vrouwen doet veel voor voetballende meisjes en zijn erg goed"
Kees Punt:
"De ADO-meiden hebben alles over voor hun sport, ze verdienen alle mogelijke steun"
Rob Reijenga:
"ADO DH Vrouwen doet het (inter)nationaal goed in de top. Maar het zet zich ook in voor de ontwikkeling van vrouwenvoetbal"
Julia Banwari:
"De vrouwen van ADO Den Haag doen altijd goed hun best, ze zijn cool en een voorbeeld voor mij."
Ryan Spencer:
"Ik steun de ADO Vrouwen omdat het nodig is"
Sacha Glotzbach:
"ADO Vrouwen zet zich in voor voetballende meisjes en hebben daar hulp bij nodig"
Isabelle Hoekstra:
"Ze geven leuke trainingen, kunnen goed voetballen en zijn aardig."

Jong ADO Vrouwen met winst de vakantie in

Op zaterdag 17 juni stond de laatste oefenwedstrijd van seizoen 2016-’17 op het programma voor Jong ADO Den Haag Vrouwen. Het grootste gedeelte van de selectie bestond uit het nieuw gevormde talententeam. Op deze zonovergoten dag was DSS in Haarlem de tegenstander. Met een ruime oefenzege gaat de selectie van Jong ADO Vrouwen genieten van de welverdiende vakantie; 0-5.

Vanaf het begin van de wedstrijd was Jong ADO Den Haag Vrouwen heer en meester op het sportpark van DSS. Na een kwartier spelen viel het eerste doelpunt voor de groengelen; na goed verdedigend werk werd de bal meegegeven aan Shanique Dessing. De behendige buitenspeelster wist door middel van een geweldige solo de achterlijn te halen en de bal voor te geven op Jaimy Ravensbergen. Laatstgenoemde verzuimde niet en tikte de 0-1 beheerst binnen. Het tweede doelpunt van Jong ADO Den Haag Vrouwen was eigenlijk identiek aan het eerste doelpunt. Ditmaal was het Chasity Grant die door middel van een mooie actie de achterlijn kon halen. Shanique Dessing was er als de kippen bij om naast een assist, ook een doelpunt achter haar naam te schrijven. In de eerste helft werden er nog meerdere mogelijkheden gecreëerd, maar helaas niet afgemaakt. Met een 0-2 stand gingen de ploegen de rust in.

Ondanks dat het team grotendeels uit nieuwe speelsters bestond, was dat niet zichtbaar in het spel. Naomi Pique loste het verdedigend samen met Julia Kagie uitstekend op. Ook Bo Vonk kwam er als verdedigende middenveldster regelmatig tussen. Samen onderbraken ze de aanvallen van DSS vakkundig! Na bijna een kwartier spelen in de tweede helft werden de touwen weer gevonden. Angelica van Hersteijn ontving de bal nadat het middenveld van de groengelen hem had veroverd. De rechtsbuiten gebruikte haar snelheid en gaf de bal keurig voor op Shanique Dessing; 0-3. Vastbesloten om de score nog meer uit te breiden schoot Kyra Nelemans van afstand. Haar inzet kwam op de arm van de tegenstander. Renee Zoutewelle ging achter de penaltystip staan en liet de keeper kansloos; 0-4. Nog geen minuut later was het wederom raak. Een goede voorzet van Kyra Nelemans werd uitstekend benut door Jaimy Ravensbergen; 0-5. In de laatste tien minuten van de wedstrijd had DSS nog twee kansen om de eretreffer te maken, maar keepster Jasmijn de Groot speelde een prima partij en hield haar doel schoon.

Het seizoen zit er definitief op voor Jong ADO Den Haag Vrouwen. Begin augustus hervat de talentenploeg de trainingen. Bedankt voor alle support en tot volgend seizoen!

DSS – Jong ADO Den Haag Vrouwen 0-5 (0-2)

Scoreverloop: 15. Jaimy Ravensbergen 0-1, 26. Shanique Dessing 0-2, 57. Shanique Dessing 0-3, 78. Renee Zoutewelle 0-4, 79. Jaimy Ravensbergen 0-5

Opstelling Jong ADO Den Haag Vrouwen:
Maaike Klink (46. Jasmijn de Groot), Laura Brafine, Julia Kagie, Kyra Nelemans (40. Naomi Pique), Renee Zoutewelle (40. Kimberley Smit), Bo Vonk, Jaimy Ravensbergen, Luna Knoester (75. Kyra Nelemans), Chasity Grant (40. Angelica van Hersteijn), Dana Breewell (75. Renee Zoutewelle) en Shanique Dessing (75. Chasity Grant)

Fotografie: Christian Brafine