ADO Vrouwen verliest eerste voorbereidingswedstrijd
Haagse bluf met een female touch. Dat is waar de ADO Vrouwen voor staan. Steun ons via crowdfunding bij het binnen én buiten de lijnen realiseren van onze dromen.
,,
Loek van Paassen:
"Ik vind vrouwen voetbal leuk, hoop snel te komen kijken"
Roeland Gelink:
"De instelling en beleving van de vrouwen van ADO Den Haag zijn een voorbeeld voor de hele club"
Bart Caminada:
"De ADO Vrouwen zijn HET boegbeeld om jonge meiden aan het bewegen te krijgen"
Kees Jansma, perschef Nederlands elftal:
"Deze meiden hebben echt alles over voor topsport"
Lieke Hemminga:
"ADO Vrouwen geeft altijd leuke trainingen en ze zijn heel goed."
Steven de Haseth:
"Haagse bluf met een female touch; deze powervrouwen zijn hét voorbeeld voor alle jonge meisjes in de regio"
Kathy de Jong:
"ADO Vrouwen doet veel voor voetballende meisjes en zijn erg goed"
Kees Punt:
"De ADO-meiden hebben alles over voor hun sport, ze verdienen alle mogelijke steun"
Rob Reijenga:
"ADO DH Vrouwen doet het (inter)nationaal goed in de top. Maar het zet zich ook in voor de ontwikkeling van vrouwenvoetbal"
Julia Banwari:
"De vrouwen van ADO Den Haag doen altijd goed hun best, ze zijn cool en een voorbeeld voor mij."
Ryan Spencer:
"Ik steun de ADO Vrouwen omdat het nodig is"
Sacha Glotzbach:
"ADO Vrouwen zet zich in voor voetballende meisjes en hebben daar hulp bij nodig"
Isabelle Hoekstra:
"Ze geven leuke trainingen, kunnen goed voetballen en zijn aardig."

ADO Vrouwen verliest eerste voorbereidingswedstrijd

Op woensdagavond 5 juli heeft ADO Den Haag Vrouwen haar eerste oefenwedstrijd afgewerkt. In Pijnacker was DSVP JO17 de tegenstander. Een fysiek sterke en goed op elkaar ingespeelde ploeg, zo heeft het team van Arend Regeer de tegenstander ervaren. De jongens waren een maatje te groot voor de groengelen; 6-0.

De eerste echte kans van de wedstrijd was voor de thuisploeg. Na 13 minuten spelen waren het dan ook de jongens die de score opende. Door een foute inspeelbal aan Haagse zijde kon DSVP uitbreken in een drie tegen twee situatie. De aanval werd netjes uitgespeeld; 1-0. ADO Vrouwen had zichtbaar moeite met de snelheid van de jongens. Toch kwamen zij er voetballend een paar keer goed onderuit. De eerste echte grote kansen voor de bezoekers kwamen vlak voor rust. De inzet van Suzanne Admiraal werd gered en ook de aanval uit het boekje via Allyssa Daal, Victoria Pelova en Nadine Noordam ging over. De tegenaanval die daarop volgde was helaas wel raak. Via de rechterflank werd de bal voorgegeven op de spits van DSVP; 2-0. Dit was tevens de ruststand.

Ook na rust zocht ADO Den Haag Vrouwen naar mogelijkheden, maar kwam op sommige momenten ook moeilijk aan voetballen toe. DSVP daarentegen wist in de eerste tien minuten na de theepauze al twee keer tot scoren te komen door hun aanvallen netjes uit te spelen. In de 71ste minuut van de wedstrijd kon Nadine Noordam namens ADO Vrouwen de score openen. Helaas ging haar inzet rakelings naast. Nog geen vijf minuten later werd een inschattingsfout van de residentieclub afgestraft; 5-0. Een paar minuten voor het eindsignaal werd er tevens nog een corner ingekopt door de boomlange spits van DSVP; 6-0.

ADO Den Haag Vrouwen sluit de eerste voorbereidingsperiode af op donderdag 6 juli. Er wordt van 16.45 uur tot 19.00 uur getraind in het Cars Jeans Stadion. Op maandag 31 juli hervat de selectie de voorbereiding en zal dan toewerken naar de competitie die officieel start op vrijdag 1 september. Het oefenprogramma van ADO Den Haag Vrouwen is hier terug te vinden.

Fotografie: Peter Looijen