Update Grant, Ravensbergen en Kagie in Finland
Haagse bluf met een female touch. Dat is waar de ADO Vrouwen voor staan. Steun ons via crowdfunding bij het binnen én buiten de lijnen realiseren van onze dromen.
,,
Loek van Paassen:
"Ik vind vrouwen voetbal leuk, hoop snel te komen kijken"
Roeland Gelink:
"De instelling en beleving van de vrouwen van ADO Den Haag zijn een voorbeeld voor de hele club"
Bart Caminada:
"De ADO Vrouwen zijn HET boegbeeld om jonge meiden aan het bewegen te krijgen"
Kees Jansma, perschef Nederlands elftal:
"Deze meiden hebben echt alles over voor topsport"
Lieke Hemminga:
"ADO Vrouwen geeft altijd leuke trainingen en ze zijn heel goed."
Steven de Haseth:
"Haagse bluf met een female touch; deze powervrouwen zijn hét voorbeeld voor alle jonge meisjes in de regio"
Kathy de Jong:
"ADO Vrouwen doet veel voor voetballende meisjes en zijn erg goed"
Kees Punt:
"De ADO-meiden hebben alles over voor hun sport, ze verdienen alle mogelijke steun"
Rob Reijenga:
"ADO DH Vrouwen doet het (inter)nationaal goed in de top. Maar het zet zich ook in voor de ontwikkeling van vrouwenvoetbal"
Julia Banwari:
"De vrouwen van ADO Den Haag doen altijd goed hun best, ze zijn cool en een voorbeeld voor mij."
Ryan Spencer:
"Ik steun de ADO Vrouwen omdat het nodig is"
Sacha Glotzbach:
"ADO Vrouwen zet zich in voor voetballende meisjes en hebben daar hulp bij nodig"
Isabelle Hoekstra:
"Ze geven leuke trainingen, kunnen goed voetballen en zijn aardig."

Update Grant, Ravensbergen en Kagie in Finland

Het nationale elftal voor speelsters onder de 16 jaar is zesde geëindigd op het Nordic Tournament. Tegen gastland Finland werd er gelijk gespeeld (1-1), waardoor penalty’s genomen moesten worden. Finland kwam als beste uit de bus en heeft daarmee de strijd om de vijfde plaats bemachtigd. Jaimy Ravensbergen en Julia Kagie startten wederom in de basis. 

Alle drie de meiden hebben het naar hun zin gehad en zijn weer een ervaring rijker. Nu gaan ook zij genieten van de welverdiende vakantie!

Dinsdag 4 juli stond de laatste poulewedstrijd voor Oranje O16 op het Nordic Tournament op het programma. Ditmaal fungeerde de koploper van de poule, Noorwegen, als tegenstander. Al vroeg in de wedstrijd liep de ploeg van Jessica Torny tegen een achterstand aan. In de tweede helft van de wedstrijd kon het tij helaas niet gekeerd worden. Diep in de blessuretijd werd de score uitgebreid naar 0-2 in het voordeel van Noren. Jaimy Ravensbergen en Julia Kagie startten deze wedstrijd in de basis en mochten de hele wedstrijd uitspelen. Chasity Grant stond deze wedstrijd reserve.

Onder 16 zal donderdag 6 juli om 14.00 uur strijden om plaats 5/6 in Kempele.
________________________________________________________________________________________

Zondag 2 juli stond de tweede wedstijd van het Nordic Tournament voor Oranje O16 op het programma. Tegen Denemarken kwamen de  speelsters van bondscoach Jessica Torny in het Finse Kempele niet verder dan 0-0. De tweede plaats in de poule is voor Nederland nu nog het hoogst haalbare. Jaimy Ravensbergen mocht wederom aan de aftrap verschijnen. Chasity Grant moest het doen met een invalbeurt.

Noorwegen leidt na een 3-1 overwinning op Duitsland nu met zes punten in de poule, gevolgd door Nederland met twee punten. Denemarken en Duitsland haalden beide tot nu toe een punt. Dinsdag om 14.00 uur neemt Nederland het op tegen Noorwegen, waarna donderdag de finales worden gespeeld. 

________________________________________________________________________________________

Op vrijdag 30 juni heeft het nationale elftal voor speelsters onder 16 jaar de eerste wedstrijd van het Nordic Tournament afgewerkt. Om 14.00 uur Nederlandse tijd werd er afgetrapt tegen de leeftijdsgenoten uit Duitsland. Jaimy Ravensbergen en Chasity Grant mochten aan de aftrap verschijnen. Julia Kagie kwam na de rust in het veld. In de tweede helft van de wedstrijd liep Oranje O16 tegen een 0-2 achterstand aan, maar dankzij twee treffers in een enerverende  slotfase sleepten de jonge OranjeLeeuwinnen nog een gelijkspel uit het vuur; 2-2.

Aanstaande zondag (2 juli) om 18.30 uur is Denemarken de volgende tegenstander in Finland.

________________________________________________________________________________________

Bondscoach Jessica Torny heeft drie speelsters van Jong ADO Den Haag Vrouwen opgenomen in de definitieve selectie van het Nederlands vrouwenelftal onder 16 jaar.  Chasity Grant, Jaimy Ravensbergen en Julia Kagie zijn geselecteerd voor deelname aan het Nordic Tournament van 28 juni tot en met 7 juli 2017 in Finland.

Op vrijdag 30 juni treedt het Nederlands vrouwenelftal onder 16 jaar aan tegen Duitsland om 14.00 uur. Op zondag 2 juli is om 18.30 uur Denemarken de tegenstander. Deze wedstrijden worden gespeeld in Kempele. Op dinsdag 4 juli wordt om 14.00 uur afgetrapt tegen Noorwegen in Pudasjärvi. Alle finales worden gespeeld op donderdag 6 juli.

Donderdag 6 juli
12.00 Plaatsen 7/8 Heinäpää 4, Oulu
14.00 Plaatsen 5/6 Kempele
14.00 Plaatsen 3/4 Raatin Stadion, Oulu
18.30 Plaatsen 1/2 Raatin Stadion, Oulu

ADO Den Haag Vrouwenvoetbal wenst Chasity, Jaimy en Julia heel veel succes in Finland!