ADO Vrouwen tankt zelfvertrouwen bij Buitenveldert
Haagse bluf met een female touch. Dat is waar de ADO Vrouwen voor staan. Steun ons via crowdfunding bij het binnen én buiten de lijnen realiseren van onze dromen.
,,
Loek van Paassen:
"Ik vind vrouwen voetbal leuk, hoop snel te komen kijken"
Roeland Gelink:
"De instelling en beleving van de vrouwen van ADO Den Haag zijn een voorbeeld voor de hele club"
Bart Caminada:
"De ADO Vrouwen zijn HET boegbeeld om jonge meiden aan het bewegen te krijgen"
Kees Jansma, perschef Nederlands elftal:
"Deze meiden hebben echt alles over voor topsport"
Lieke Hemminga:
"ADO Vrouwen geeft altijd leuke trainingen en ze zijn heel goed."
Steven de Haseth:
"Haagse bluf met een female touch; deze powervrouwen zijn hét voorbeeld voor alle jonge meisjes in de regio"
Kathy de Jong:
"ADO Vrouwen doet veel voor voetballende meisjes en zijn erg goed"
Kees Punt:
"De ADO-meiden hebben alles over voor hun sport, ze verdienen alle mogelijke steun"
Rob Reijenga:
"ADO DH Vrouwen doet het (inter)nationaal goed in de top. Maar het zet zich ook in voor de ontwikkeling van vrouwenvoetbal"
Julia Banwari:
"De vrouwen van ADO Den Haag doen altijd goed hun best, ze zijn cool en een voorbeeld voor mij."
Ryan Spencer:
"Ik steun de ADO Vrouwen omdat het nodig is"
Sacha Glotzbach:
"ADO Vrouwen zet zich in voor voetballende meisjes en hebben daar hulp bij nodig"
Isabelle Hoekstra:
"Ze geven leuke trainingen, kunnen goed voetballen en zijn aardig."

ADO Vrouwen tankt zelfvertrouwen bij Buitenveldert

ADO Den Haag Vrouwen was vrijdagavond in een oefenwedstrijd tegen Buitenveldert met 3-1 te sterk voor de Amsterdammers. De formatie van Arend Regeer was door blessureleed helaas nog niet op volle sterkte. Maartje Looijen, Rosalyn van der Dussen, Sharon Kok en Vesna Veltrop ontbraken. Nadine Noordam en Victoria Pelova, die eerder wegens het EK O19 afwezig waren, stonden wel weer op het wedstrijdformulier.

Het eerste half uur legden de groengelen goed voetbal op de mat, het lukte alleen niet om de kansen om te zetten in doelpunten. Verschillende goede pogingen belandden naast het doel en in de handen van de keepster van Buitenveldert.

In de 53ste minuut haalde Nadine Noordam de brilstand van het scorebord. Zij promoveerde een voorzet van Carmen Simonis tot assist; 0-1. Enige tijd later werd een handsbal van de thuisploeg bestraft met een strafschop. Carmen Simonis schoot de bal vanaf 11 meter snoeihard in het net; 0-2.

In de 76ste minuut kwamen de Amsterdammers terug in de wedstrijd. Er werd geprofiteerd van een fout in de Haagse verdediging en na een goed schot over keepster Romy Dalebout kon de 1-2 worden aangetekend. Enkele minuten voor het fluitsignaal belandde een keeperbal via Marthe van Erk bij Suzanne Admiraal. Laatstgenoemde was niet van plan de bal in te leveren, stevende alleen op het doel af en scoorde; 1-3. Marthe van Erk had zelfs de 1-4 nog op haar voet liggen, maar de Amsterdamse keepster bood knap redding.

De ploeg van Arend Regeer heeft, voordat de competitie van start gaat, nog één oefenwedstrijd in het vooruitzicht. Op woensdag 30 augustus is Ter Leede Vr1 de tegenstander. Voor dit duel wordt om 19.30 uur in Sassenheim afgetrapt.

Opstelling ADO Den Haag Vrouwen:
Romy Dalebout, Allyssa Daal (46. Sabine Kuilenburg), Lauren Delleman, Priscilla Mesker, Sharona Tieleman, Romy Speelman (46. Marthe van Erk), Nance van der Meer, Annouk Boshuizen (76. Victoria Pelova), Carmen Simonis, Nadine Noordam (62. Eline Koster), Suzanne Admiraal

Scoreverloop:
53. Nadine Noordam 0-1, 74. Carmen Simonis 0-2, 76. sc Buitenveldert 1-2, 84. Suzanne Admiraal 1-3