ADO Den Haag Vrouwen wint laatste oefenwedstrijd
Haagse bluf met een female touch. Dat is waar de ADO Vrouwen voor staan. Steun ons via crowdfunding bij het binnen én buiten de lijnen realiseren van onze dromen.
,,
Loek van Paassen:
"Ik vind vrouwen voetbal leuk, hoop snel te komen kijken"
Roeland Gelink:
"De instelling en beleving van de vrouwen van ADO Den Haag zijn een voorbeeld voor de hele club"
Bart Caminada:
"De ADO Vrouwen zijn HET boegbeeld om jonge meiden aan het bewegen te krijgen"
Kees Jansma, perschef Nederlands elftal:
"Deze meiden hebben echt alles over voor topsport"
Lieke Hemminga:
"ADO Vrouwen geeft altijd leuke trainingen en ze zijn heel goed."
Steven de Haseth:
"Haagse bluf met een female touch; deze powervrouwen zijn hét voorbeeld voor alle jonge meisjes in de regio"
Kathy de Jong:
"ADO Vrouwen doet veel voor voetballende meisjes en zijn erg goed"
Kees Punt:
"De ADO-meiden hebben alles over voor hun sport, ze verdienen alle mogelijke steun"
Rob Reijenga:
"ADO DH Vrouwen doet het (inter)nationaal goed in de top. Maar het zet zich ook in voor de ontwikkeling van vrouwenvoetbal"
Julia Banwari:
"De vrouwen van ADO Den Haag doen altijd goed hun best, ze zijn cool en een voorbeeld voor mij."
Ryan Spencer:
"Ik steun de ADO Vrouwen omdat het nodig is"
Sacha Glotzbach:
"ADO Vrouwen zet zich in voor voetballende meisjes en hebben daar hulp bij nodig"
Isabelle Hoekstra:
"Ze geven leuke trainingen, kunnen goed voetballen en zijn aardig."

ADO Den Haag Vrouwen wint laatste oefenwedstrijd

Aanstaande vrijdag start de eerste competitieronde van de Eredivisie Vrouwen. ADO Den Haag Vrouwen komt dan overigens nog niet in actie. Derhalve stond er op woensdagavond 30 augustus een oefenwedstrijd op het programma. Tegen regerend kampioen Ter Leede (Topklasse) werd om 19.30 uur afgetrapt in Sassenheim. In de beginfase van de wedstrijd waren de groengelen zoekende, desondanks werd er een mooie overwinning binnen gesleept tegen de Topklasser; 0-3.

De eerste grote kans van de wedstrijd was voor de thuisploeg. Een inschattingsfout aan Haagse zijde stelde de linksbuiten van Ter Leede in staat om de score te openen. Keepster Barbara Lorsheyd hield haar team op de been door een knappe redding. De Topklasser kwam sterk uit de startblokken en oogde gretig. ADO Den Haag Vrouwen creëerde haar eerste kans uit een standaard situatie. Deze kans bracht direct een doelpunt op; een corner van Romy Speelman werd in de rebound door Suzanne Admiraal binnen getikt. 0-1! Naarmate de eerste helft vorderde kwam de ploeg van Arend Regeer beter in de wedstrijd, maar bleef een beetje slordig in de eindpass. Nog geen tien minuten na het eerste doelpunt werden de bezoekers wederom gevaarlijk uit een corner, maar de keepster van Ter Leede bood redding. Vlak voor rust kopte Nance van der Meer de corner van Romy Speelman binnen; 0-2.

Al vroeg in de tweede helft vonden er wissels aan Haagse zijde plaats, zodat iedereen nog speelminuten kon maken voor de start van de competitie. Het spel ging op en neer, maar ADO Vrouwen hield het overwicht. Goed combinatiespel leidde tot meerdere mogelijkheden. In de 80ste minuut kon Carmen Simonis een voorzet van Nance van der Meer binnenlopen en gooiden de groengelen de wedstrijd in het slot. Met deze overwinning kijkt ADO Den Haag Vrouwen uit naar haar eerste competitiewedstrijd, vrijdag 8 september, tegen PEC Zwolle. De ploegen trappen om 19.30 uur af in het Cars Jeans Stadion.

Ter Leede VR1 – ADO Den Haag Vrouwen 0-3 (0-2)

Scoreverloop: 13. Suzanne Admiraal 0-1, 41. Nance van der Meer 0-2, 80. Carmen Simonis 0-3

Opstelling ADO Den Haag Vrouwen: Barbara Lorsheyd (57. Romy Dalebout), Sabine Kuilenburg (57. Nikki Ridder), Lauren Delleman (55. Sharon Kok), Priscilla Mesker, Sharona Tieleman (55. Allyssa Daal), Nadine Noordam (57. Victoria Pelova), Romy Speelman (58. Annouk Boshuizen), Carmen Simonis, Nance van der Meer, Marthe van Erk (57. Eline Koster) en Suzanne Admiraal (52. Shanique Dessing)

Fotografie: Peter Looijen