Gelijkspel voor Jong ADO Vrouwen in eerste bekerwedstrijd
Haagse bluf met een female touch. Dat is waar de ADO Vrouwen voor staan. Steun ons via crowdfunding bij het binnen én buiten de lijnen realiseren van onze dromen.
,,
Loek van Paassen:
"Ik vind vrouwen voetbal leuk, hoop snel te komen kijken"
Roeland Gelink:
"De instelling en beleving van de vrouwen van ADO Den Haag zijn een voorbeeld voor de hele club"
Bart Caminada:
"De ADO Vrouwen zijn HET boegbeeld om jonge meiden aan het bewegen te krijgen"
Kees Jansma, perschef Nederlands elftal:
"Deze meiden hebben echt alles over voor topsport"
Lieke Hemminga:
"ADO Vrouwen geeft altijd leuke trainingen en ze zijn heel goed."
Steven de Haseth:
"Haagse bluf met een female touch; deze powervrouwen zijn hét voorbeeld voor alle jonge meisjes in de regio"
Kathy de Jong:
"ADO Vrouwen doet veel voor voetballende meisjes en zijn erg goed"
Kees Punt:
"De ADO-meiden hebben alles over voor hun sport, ze verdienen alle mogelijke steun"
Rob Reijenga:
"ADO DH Vrouwen doet het (inter)nationaal goed in de top. Maar het zet zich ook in voor de ontwikkeling van vrouwenvoetbal"
Julia Banwari:
"De vrouwen van ADO Den Haag doen altijd goed hun best, ze zijn cool en een voorbeeld voor mij."
Ryan Spencer:
"Ik steun de ADO Vrouwen omdat het nodig is"
Sacha Glotzbach:
"ADO Vrouwen zet zich in voor voetballende meisjes en hebben daar hulp bij nodig"
Isabelle Hoekstra:
"Ze geven leuke trainingen, kunnen goed voetballen en zijn aardig."

Gelijkspel voor Jong ADO Vrouwen in eerste bekerwedstrijd

Voor Jong ADO Den Haag Vrouwen startte het seizoen met de poulefase van de KNVB beker. Op zaterdag 2 september stond de eerste bekerwedstrijd op het programma. Op sportpark De Kastelenring werd afgetrapt tegen Hoofdklasser Odysseus ’91. Ondanks het goede spel aan Haagse zijde, kwam de residentieclub niet verder dan een 0-0 gelijkspel.

In het eerste kwartier van de wedstrijd gebeurde er weinig en konden geen kansen genoteerd worden voor beide ploegen. Renee Zoutewelle creëerde namens Jong ADO Den Haag Vrouwen de eerste echte kans van de wedstrijd. Helaas werd haar afstandsschot gered door de keepster van Odysseus. De ploeg van Monique Rikaart en Peter Boshuizen had het overwicht en werd nog een paar keer gevaarlijk. Mede door Chasity Grant en Jaimy Ravensbergen die het de verdediging van de bezoekers zo nu en dan knap lastig maakten. Helaas waren de groengelen in de afronding niet nauwkeurig genoeg, waardoor de ploegen gingen rusten met een brilstand op het scorebord.

In de tweede helft van de wedstrijd zette Jong ADO Vrouwen gelijk druk, waardoor Luna Knoester het eerste schot op het doel mocht lossen. Helaas werd haar inzet gered. De thuisploeg bleef zoeken naar het openingsdoelpunt en de kansen werden dan ook steeds groter. Naomi Piquè had de grootste mogelijkheid om de overwinningstreffer te maken, maar haar kopbal ging echt rakelings naast. Goed combinatiespel werd deze wedstrijd helaas niet beloond. Eindstand; 0-0. Complimenten naar alle speelsters van Jong ADO Den Haag Vrouwen die tot de laatste minuut bleven knokken!

Volgende week zaterdag, 10 september, staat de tweede bekerwedstrijd op het programma. Jong ADO Den Haag Vrouwen gaat dan op bezoek bij ASC’62. De wedstrijd vangt aan om 17.00 uur.

Jong ADO Den Haag Vrouwen – Odysseus VR1 0-0 (0-0)

Opstelling Jong ADO Den Haag Vrouwen: Maaike van Klink, Renee Zoutewelle, Lisa Guijt, Angelica Hertstein (60. Naomi Piqué), Lizzy Mastemakers (46. Dana Breewel), Luna Knoester (82. Julia Kagie), Laura Brafine, Chasity Grant, Jaimy Ravensbergen en Holly Kampers

Fotografie: Christian Brafine