Voorbeschouwing ADO Den Haag Vrouwen – PEC Zwolle
Haagse bluf met een female touch. Dat is waar de ADO Vrouwen voor staan. Steun ons via crowdfunding bij het binnen én buiten de lijnen realiseren van onze dromen.
,,
Loek van Paassen:
"Ik vind vrouwen voetbal leuk, hoop snel te komen kijken"
Roeland Gelink:
"De instelling en beleving van de vrouwen van ADO Den Haag zijn een voorbeeld voor de hele club"
Bart Caminada:
"De ADO Vrouwen zijn HET boegbeeld om jonge meiden aan het bewegen te krijgen"
Kees Jansma, perschef Nederlands elftal:
"Deze meiden hebben echt alles over voor topsport"
Lieke Hemminga:
"ADO Vrouwen geeft altijd leuke trainingen en ze zijn heel goed."
Steven de Haseth:
"Haagse bluf met een female touch; deze powervrouwen zijn hét voorbeeld voor alle jonge meisjes in de regio"
Kathy de Jong:
"ADO Vrouwen doet veel voor voetballende meisjes en zijn erg goed"
Kees Punt:
"De ADO-meiden hebben alles over voor hun sport, ze verdienen alle mogelijke steun"
Rob Reijenga:
"ADO DH Vrouwen doet het (inter)nationaal goed in de top. Maar het zet zich ook in voor de ontwikkeling van vrouwenvoetbal"
Julia Banwari:
"De vrouwen van ADO Den Haag doen altijd goed hun best, ze zijn cool en een voorbeeld voor mij."
Ryan Spencer:
"Ik steun de ADO Vrouwen omdat het nodig is"
Sacha Glotzbach:
"ADO Vrouwen zet zich in voor voetballende meisjes en hebben daar hulp bij nodig"
Isabelle Hoekstra:
"Ze geven leuke trainingen, kunnen goed voetballen en zijn aardig."

Voorbeschouwing ADO Den Haag Vrouwen – PEC Zwolle

De eerste speelronde was ADO Den Haag Vrouwen nog vrij, maar aanstaande vrijdag begint ook voor de groengelen het nieuwe Eredivisieseizoen. PEC Zwolle komt voor de ouverture op bezoek in het Cars Jeans Stadion. Van de negentien eerdere confrontaties in competitieverband won ADO Den Haag Vrouwen er veertien, tegenover twee nederlagen. De overige drie duels werden de punten gedeeld. Vorig seizoen eindigden de drie onderlinge wedstrijden in een Haagse zege.

PEC Zwolle begon afgelopen vrijdag aan de Eredivisie met een thuiswedstrijd tegen FC Twente. De ploeg uit Enschede was met 0-3 te sterk. Trainer Arend Regeer heeft een week langer kunnen bouwen aan een nieuw elftal dat vanaf vrijdag in de competitie zal strijden om een plek in de play-offs om het landskampioenschap. Vorig seizoen eindigde de ploeg daarin op de vierde plaats.

“We zijn blij dat de competitie weer van start gaat,” zegt Priscilla Mesker. “Helaas zijn er weer veel basisspeelsters vertrokken, maar daarvoor zijn jonge talenten en een paar ervaren speelsters in de plaats gekomen. We hebben een langere voorbereiding gehad dan andere teams uit de Eredivisie en daar heeft de trainer ook optimaal gebruik van gemaakt. Één ding is zeker: als team zijn we klaar voor het nieuwe seizoen!”

Daarin is het doel om de play-offs om het landskampioenschap te halen, daarin zo lang mogelijk mee te draaien en minimaal tot de halve finale van de KNVB beker te reiken. Persoonlijk wil de verdedigster een constanter niveau halen. “Vaak heb ik nog ergens in het seizoen een dipmomentje en ik vind dat die er zeker uit moet. Samen met onze nieuwe krachttrainer wil ik ook op dat gebied graag meer stappen zetten.”

Als een van de meer ervaren speelsters dit seizoen, hoopt ze haar ervaring over te kunnen dragen op de jonge speelsters. “Ik weet hoe ik was toen ik jonger was en die ervaring wil ik graag met de jongere speelsters delen, zodat zij ook alles uit zichzelf kunnen halen,” aldus de 25-jarige voetbalster. “En als het even niet loopt in een wedstrijd hoop ik met de andere ervaren speelsters op te kunnen staan om zo de jonkies op sleeptouw te kunnen nemen.”

Bijvoorbeeld tijdens de eerste competitiewedstrijd tegen PEC Zwolle, waarin ze veel doelpunten verwacht. “Als ik kijk naar onze voorgaande duels dan is dat vaak het geval.” Vorig seizoen scoorden beide ploegen dertien keer in de drie onderlinge confrontaties. “Het kan ook zomaar qua scoreverloop een rare wedstrijd worden. Ik wil sowieso de competitie beginnen met een overwinning. Of dat nou met mooi voetbal is of op basis van de Haagse mentaliteit!”

De wedstrijd ADO Den Haag Vrouwen – PEC Zwolle wordt op vrijdag 8 september gespeeld in het Cars Jeans Stadion, gelegen aan het Haags Kwartier 55 in Den Haag. Aftrap is om 19:30 uur. Kaartjes kosten €4,00 voor volwassenen en €2,00 voor jeugd tot zeventien jaar. Er is voldoende gratis parkeergelegenheid bij het stadion.

Fotografie: Peter Looijen
Tekst: Ivo Schimmel