Jong ADO Vrouwen doet goede zaken in bekertoernooi
Haagse bluf met een female touch. Dat is waar de ADO Vrouwen voor staan. Steun ons via crowdfunding bij het binnen én buiten de lijnen realiseren van onze dromen.
,,
Loek van Paassen:
"Ik vind vrouwen voetbal leuk, hoop snel te komen kijken"
Roeland Gelink:
"De instelling en beleving van de vrouwen van ADO Den Haag zijn een voorbeeld voor de hele club"
Bart Caminada:
"De ADO Vrouwen zijn HET boegbeeld om jonge meiden aan het bewegen te krijgen"
Kees Jansma, perschef Nederlands elftal:
"Deze meiden hebben echt alles over voor topsport"
Lieke Hemminga:
"ADO Vrouwen geeft altijd leuke trainingen en ze zijn heel goed."
Steven de Haseth:
"Haagse bluf met een female touch; deze powervrouwen zijn hét voorbeeld voor alle jonge meisjes in de regio"
Kathy de Jong:
"ADO Vrouwen doet veel voor voetballende meisjes en zijn erg goed"
Kees Punt:
"De ADO-meiden hebben alles over voor hun sport, ze verdienen alle mogelijke steun"
Rob Reijenga:
"ADO DH Vrouwen doet het (inter)nationaal goed in de top. Maar het zet zich ook in voor de ontwikkeling van vrouwenvoetbal"
Julia Banwari:
"De vrouwen van ADO Den Haag doen altijd goed hun best, ze zijn cool en een voorbeeld voor mij."
Ryan Spencer:
"Ik steun de ADO Vrouwen omdat het nodig is"
Sacha Glotzbach:
"ADO Vrouwen zet zich in voor voetballende meisjes en hebben daar hulp bij nodig"
Isabelle Hoekstra:
"Ze geven leuke trainingen, kunnen goed voetballen en zijn aardig."

Jong ADO Vrouwen doet goede zaken in bekertoernooi

Jong ADO Den Haag Vrouwen heeft zaterdagmiddag goede zaken gedaan in de tweede poulewedstrijd van de landelijke KNVB Beker. Het Haagse talententeam was met 0-4 te sterk voor het Overijsselse ASC’62. De doelpunten werden gemaakt door Jaimy Ravensbergen (2), Shanique Dessing en Bo Vonk.

Direct na het fluitsignaal namen de bezoekers het initiatief. Shanique Dessing zag haar kans schoon en richtte haar schot op het doel, maar de keepster wist de bal te pakken. Sharon Kok gaf later nog een hele goede pass op Annouk Boshuizen, laatstgenoemde stelde haar vizier op het doel, maar ook nu was de keepster er als de kippen bij. De 0-1 viel slechts enkele minuten later toen Jaimy Ravensbergen Chasity Grant netjes bediende. Grant haalde de achterlijn en kon de bal voorgeven aan Shanique Dessing, wie op haar beurt de actie knap afronde.

In de 40ste minuut zag Shanique Dessing Jaimy Ravensbergen na een goede actie met haar meelopen, ze gaf de bal voor en de 16-jarige spits schoot het leer vervolgens in de touwen; 0-2.

Na de theepauze werd de draad weer direct opgepakt en in de 48ste minuut maakte Bo Vonk de 0-3 uit een assist van Chasity Grant. Knap verdedigingswerk van Lisa Guijt zorgde ervoor dat de thuisploeg niet gevaarlijk kon worden.

 

Met nog twintig minuten te gaan bereikte een uitstekende bal van Luna Knoester Chasity Grant, de snelle vleugelspeelster gaf de bal voor aan Jaimy Ravensbergen. Laatstgenoemde kwam goed voor haar vrouw, schoot op het doel en liet haar tweede goal van de dag aantekenen; 0-4.

In de laatste minuten waren de bezoekers nog erg dreigend, maar lukte het net niet in de afronding. De thuisploeg werd vlak voor het eindsignaal nog gevaarlijk, maar door knap keeperswerk van Romy Dalebout bleef de stand ongewijzigd.

Statistieken:

ASC’62 – Jong ADO Den Haag Vrouwen (beker): 0 – 4

Scoreverloop: 22. Shanique Dessing (0-1) ,40. Jaimy Ravensbergen (0-2) ,48. Bo Vonk (0-3),69. Jaimy Ravensbergen (0-4)

Opstelling Jong ADO Den Haag Vrouwen: Romy Dalebout, Julia Kagie, Sharon Kok (68. Luna Knoester), Lisa Guijt, Renee Zoutewelle, Annouk Boshuizen, Chasity Grant, Bo Vonk, Jaimy Ravensbergen (79. Dana Breewel), Holly Kampers en Shaniue Dessing (74. Naomi Piqué)