Eenvoudige bekerzege voor Jong ADO Vrouwen
Haagse bluf met een female touch. Dat is waar de ADO Vrouwen voor staan. Steun ons via crowdfunding bij het binnen én buiten de lijnen realiseren van onze dromen.
,,
Loek van Paassen:
"Ik vind vrouwen voetbal leuk, hoop snel te komen kijken"
Roeland Gelink:
"De instelling en beleving van de vrouwen van ADO Den Haag zijn een voorbeeld voor de hele club"
Bart Caminada:
"De ADO Vrouwen zijn HET boegbeeld om jonge meiden aan het bewegen te krijgen"
Kees Jansma, perschef Nederlands elftal:
"Deze meiden hebben echt alles over voor topsport"
Lieke Hemminga:
"ADO Vrouwen geeft altijd leuke trainingen en ze zijn heel goed."
Steven de Haseth:
"Haagse bluf met een female touch; deze powervrouwen zijn hét voorbeeld voor alle jonge meisjes in de regio"
Kathy de Jong:
"ADO Vrouwen doet veel voor voetballende meisjes en zijn erg goed"
Kees Punt:
"De ADO-meiden hebben alles over voor hun sport, ze verdienen alle mogelijke steun"
Rob Reijenga:
"ADO DH Vrouwen doet het (inter)nationaal goed in de top. Maar het zet zich ook in voor de ontwikkeling van vrouwenvoetbal"
Julia Banwari:
"De vrouwen van ADO Den Haag doen altijd goed hun best, ze zijn cool en een voorbeeld voor mij."
Ryan Spencer:
"Ik steun de ADO Vrouwen omdat het nodig is"
Sacha Glotzbach:
"ADO Vrouwen zet zich in voor voetballende meisjes en hebben daar hulp bij nodig"
Isabelle Hoekstra:
"Ze geven leuke trainingen, kunnen goed voetballen en zijn aardig."

Eenvoudige bekerzege voor Jong ADO Vrouwen

Op Sportpark de Kastelenring te Leidschendam werd op een frisse zaterdagmiddag in september de derde en tevens laatste poulewedstrijd van de landelijke KNVB Beker gespeeld. Jong ADO Den Haag Vrouwen trapte om 17.00 uur af tegen 1e klasser AZSV VR1. Mede dankzij een hattrick van Eline Koster wist de thuisploeg AZSV met maar liefst 10-0 te verslaan.

Al in de eerste minuut van de wedstrijd vloog de bal tussen de palen. Op aangeven van Jaimy Ravensbergen wist Victoria Pelova het leer in de touwen te werken; 1-0. Nog geen drie minuten later volgde de 2-0. De keepster van AZSV schatte een voorzet van Sabine Kuilenburg verkeerd in waardoor deze direct in het goal belandde. 
Een kwartier later kwamen de groengelen al op een comfortabele 3-0 voorsprong: Eline Koster was alert op een verkeerd weggewerkte bal van de achterhoede van de bezoekers en kon de bal vrij inschieten.

Na een klein half uur spelen was het opnieuw raak voor de residentieclub, ditmaal wist Jaimy Ravensbergen het net te vinden; 4-0. In de 31e minuut werd Jaimy Ravensbergen fors onderuit gehaald. De vrije trap van Renee Zoutewelle werd na een rebound prachtig binnengeschoten door Naomi Piqué; 5-0.
Direct na de aftrap van de vijfde treffer oefende de thuisploeg weer druk uit op de Aaltenaren. Na balverovering wist Chasity Grant met een uitstekende actie een voorzet op Eline Koster te geven. Laatstgenoemde wist hiermee haar tweede treffer van de middag te maken en de score voor de thuisploeg op 6-0 te zetten. 

Dankzij goed verdedigingswerk van Julia Kagie, Lisa Guijt, Renee Zoutewelle en Sabine Kuilenburg kregen de bezoekers geen enkele mogelijkheid om gevaarlijk te worden. 
Op slag van rust bediende Eline Koster Jaimy Ravensbergen met een prachtig lobje, waardoor de ploegen met een 7-0 tussenstand de kleedkamers opzochten. 

Na rust bleek er nog steeds geen rem te zitten op de doelpuntenregen. Door uitstekend positiespel van de Haagse talentenploeg kon Eline Koster de derde treffer achter haar naam noteren; 8-0.
De eenzijdige wedstrijd eindigde uiteindelijk, na nog twee doelpunten van Naomi Piqué en Holly Kampers, in een 10-0 overwinning voor de ploeg van Monique Rikaart.

Op zaterdag 23 september start het nieuwe competitieseizoen voor Jong ADO Den Haag Vrouwen met een thuiswedstrijd tegen Jong PEC Zwolle Vrouwen. Deze wedstrijd wordt om 17.00 uur afgetrapt op Sportpark de Kastelenring. 


Karakteristiek:

Jong ADO Den Haag Vrouwen – AZSV VR1: 10-0 (7-0)

Scoreverloop:
1. Victoria Pelova (1-0), 4. Sabine Kuilenburg (2-0), 18. Eline Koster (3-0), 26. Jaimy Ravensbergen (4-0),  32. Naomi Piqué (5-0), 33. Eline Koster (6-0), 44. Jaimy Ravensbergen (7-0),  49. Eline Koster (8-0), 73. Naomi Piqué (9-0), 87. Holly Kampers (10-0)

Kaarten: 31. AZSV 

Opstelling Jong ADO Den Haag Vrouwen: Maaike Klink, Eline Koster, Victoria Pelova, Sabine Kuilenburg, Chasity Grant (65. Holly Kampers), Renee Zoutewelle, Annouk Boshuizen, Jaimy Ravensbergen (46. Dana Breewel), Julia Kagie (70. Bo Vonk), Lisa Guijt, Naomi Piqué

Fotografie: Christian Brafine