Voorbeschouwing Ajax – ADO Den Haag Vrouwen
Haagse bluf met een female touch. Dat is waar de ADO Vrouwen voor staan. Steun ons via crowdfunding bij het binnen én buiten de lijnen realiseren van onze dromen.
,,
Loek van Paassen:
"Ik vind vrouwen voetbal leuk, hoop snel te komen kijken"
Roeland Gelink:
"De instelling en beleving van de vrouwen van ADO Den Haag zijn een voorbeeld voor de hele club"
Bart Caminada:
"De ADO Vrouwen zijn HET boegbeeld om jonge meiden aan het bewegen te krijgen"
Kees Jansma, perschef Nederlands elftal:
"Deze meiden hebben echt alles over voor topsport"
Lieke Hemminga:
"ADO Vrouwen geeft altijd leuke trainingen en ze zijn heel goed."
Steven de Haseth:
"Haagse bluf met een female touch; deze powervrouwen zijn hét voorbeeld voor alle jonge meisjes in de regio"
Kathy de Jong:
"ADO Vrouwen doet veel voor voetballende meisjes en zijn erg goed"
Kees Punt:
"De ADO-meiden hebben alles over voor hun sport, ze verdienen alle mogelijke steun"
Rob Reijenga:
"ADO DH Vrouwen doet het (inter)nationaal goed in de top. Maar het zet zich ook in voor de ontwikkeling van vrouwenvoetbal"
Julia Banwari:
"De vrouwen van ADO Den Haag doen altijd goed hun best, ze zijn cool en een voorbeeld voor mij."
Ryan Spencer:
"Ik steun de ADO Vrouwen omdat het nodig is"
Sacha Glotzbach:
"ADO Vrouwen zet zich in voor voetballende meisjes en hebben daar hulp bij nodig"
Isabelle Hoekstra:
"Ze geven leuke trainingen, kunnen goed voetballen en zijn aardig."

Voorbeschouwing Ajax – ADO Den Haag Vrouwen

ADO Den Haag Vrouwen begon de competitie met een laat gelijkspel tegen PEC Zwolle. Na een korte interlandonderbreking wordt de Eredivisie Vrouwen vrijdag 22 september hervat op bezoek bij Ajax. Beide clubs stonden zeventien keer eerder tegenover elkaar in competitieverband. De groengelen wonnen er drie tegenover elf zeges voor de thuisclub. De overige drie confrontaties eindigden in een gelijkspel. Vorig seizoen wonnen de Amsterdamse vrouwen vier van de vijf onderlinge competitiewedstrijden.

Regerend landskampioen Ajax is het nieuwe seizoen begonnen met een zege op Achilles ’29 en een gelijkspel op bezoek bij concurrent FC Twente. Op doelsaldo staat de ploeg achter PSV en FC Twente op de derde plaats. Met het punt uit de wedstrijd tegen PEC Zwolle is ADO Den Haag Vrouwen de huidige nummer zes van de Eredivisie. Op 16 november 2012 won de Residentieclub de eerste uitwedstrijd ooit in Amsterdam met 1-2. Een tweede uitoverwinning zal een flinke boost voor het zelfvertrouwen geven.

“Het team is redelijk nieuw en moest in het begin misschien nog wat aan elkaar wennen,” zegt Suzanne Admiraal. “Maar we hebben een goede voorbereiding gehad waarin we heel hard hebben getraind en veel oefenwedstrijden hebben gespeeld. We hebben op deze manier al veel stappen gezet, waardoor we elkaar in het veld ook steeds beter kunnen vinden.” De competitiestart was desondanks niet zoals gehoopt. “De wedstrijd tegen PEC Zwolle was een wedstrijd waarin we bij vlagen goed speelden, maar bij vlagen ook heel slordig waren. We kwamen goed met 2-0 voor, maar hadden het vervolgens af moeten maken door de score uit te breiden. Daar hadden we ook de kansen voor. Jammer genoeg liep het anders en scoorden zij in de laatste minuut ook nog de 2-2.”


Het doel van de ploeg is om de play-offs om het landskampioenschap te halen. “Ik heb er alle vertrouwen in dat dat gaat lukken. We hebben een paar speelsters met veel ervaring en daarnaast zit er genoeg talent in het team. Ik denk dat wij voor verrassingen kunnen zorgen dit seizoen.” Zelf wil de aanvalster daar een bijdrage aan leveren middels assists en doelpunten en zich verder ontwikkelen bij haar nieuwe club.

In de eerste wedstrijd scoorde de 20-jarige aanvalster het eerste competitiedoelpunt van ADO Den Haag Vrouwen dit seizoen. Aanstaande vrijdag wacht de titelverdediger tijdens het eerste uitduel. “Ajax heeft dit seizoen een hele goede selectie met veel ervaring en meerdere internationals. Het zal een lastige wedstrijd worden. Wij zijn een veel jongere ploeg, maar kunnen voor verassingen zorgen. We zullen als team hard werken en hebben de kwaliteiten om punten mee naar Den Haag te nemen.”

De wedstrijd Ajax – ADO Den Haag Vrouwen wordt op vrijdag 22 september gespeeld op Sportcomplex De Toekomst, gelegen aan de Borchlandweg 18 in Amsterdam-Duivendrecht. Aftrap is om 19:30 uur.

Tekst: Ivo Schimmel
Fotografie:
Peter Looijen