Jong ADO Vrouwen wint oefenduel tegen Quintus JO15-1
Haagse bluf met een female touch. Dat is waar de ADO Vrouwen voor staan. Steun ons via crowdfunding bij het binnen én buiten de lijnen realiseren van onze dromen.
,,
Loek van Paassen:
"Ik vind vrouwen voetbal leuk, hoop snel te komen kijken"
Roeland Gelink:
"De instelling en beleving van de vrouwen van ADO Den Haag zijn een voorbeeld voor de hele club"
Bart Caminada:
"De ADO Vrouwen zijn HET boegbeeld om jonge meiden aan het bewegen te krijgen"
Kees Jansma, perschef Nederlands elftal:
"Deze meiden hebben echt alles over voor topsport"
Lieke Hemminga:
"ADO Vrouwen geeft altijd leuke trainingen en ze zijn heel goed."
Steven de Haseth:
"Haagse bluf met een female touch; deze powervrouwen zijn hét voorbeeld voor alle jonge meisjes in de regio"
Kathy de Jong:
"ADO Vrouwen doet veel voor voetballende meisjes en zijn erg goed"
Kees Punt:
"De ADO-meiden hebben alles over voor hun sport, ze verdienen alle mogelijke steun"
Rob Reijenga:
"ADO DH Vrouwen doet het (inter)nationaal goed in de top. Maar het zet zich ook in voor de ontwikkeling van vrouwenvoetbal"
Julia Banwari:
"De vrouwen van ADO Den Haag doen altijd goed hun best, ze zijn cool en een voorbeeld voor mij."
Ryan Spencer:
"Ik steun de ADO Vrouwen omdat het nodig is"
Sacha Glotzbach:
"ADO Vrouwen zet zich in voor voetballende meisjes en hebben daar hulp bij nodig"
Isabelle Hoekstra:
"Ze geven leuke trainingen, kunnen goed voetballen en zijn aardig."

Jong ADO Vrouwen wint oefenduel tegen Quintus JO15-1

Woensdagavond 20 september speelde Jong ADO Den Haag Vrouwen een midweekse oefenwedstrijd tegen Quintus JO15-1. De wedstrijd werd met 0-4 door de Haagse talentenploeg gewonnen. Naast de gebruikelijke speelsters waren ditmaal ook Melissa van Ast (VDL) en Quinty Lier (RKDEO) als stagespeelsters opgenomen in de selectie. 

Al vroeg in de wedstrijd kwam Jong ADO Vrouwen op voorsprong. Holly Kampers wist de keeper van Quintus vanaf de middencirkel te passeren na een slechte doeltrap; 0-1. Quintus kon een aantal keren opstomen richting het Haagse doel waardoor Maaike van Klink alert moest reageren. Helaas moest de keepster na 20 minuten spelen het veld geblesseerd verlaten. Een diepe bal viel over de Haagse verdedigsters heen waardoor Maaike van Klink in botsing kwam met de spits van Quintus. De goallie moest per brancard het veld verlaten. In een later stadium zal duidelijk worden hoelang Maaike niet inzetbaar is. 

Na een goed half uur spelen werd de score door Angelica Hertstein verdubbeld. Twee verdedigers van Quintus liepen elkaar in de weg waardoor Angelica Hertstein de mogelijkheid kreeg om te schieten en de bal in de verre hoek wist te werken; 0-2

Na de theepauze kwam de ploeg van Monique Rikaart en Peter Boshuizen direct weer aan scoren toe. Een lange crosspass van Renee Zoutewelle bereikte Dana Breewel die de inzet probeerde binnen te werken, echter kon de keeper deze inzet te redden. De rebound die volgde schoot de spits alsnog binnen; 0-3. Na 70 minuten spelen werd de wedstrijd in het slot gegooid. Prima combinatiespel tussen Holly Kampers en Luna Knoester zorgde voor de vierde Haagse treffer. Dit was tevens de eindstand.

Karakteristiek:
Quintus JO15-1 – Jong ADO Den Haag Vrouwen 0-4 (0-2)

Scoreverloop: 7. Holly Kampers 0-1, 32. Angelica Hertstein 0-2, 45. Dana Breewel 0-3, 69. Luna Knoester 0-4.

Opstelling Jong ADO Den Haag Vrouwen: Maaike van Klink (20. Jasmijn de Groot), Laura Brafine (45.Melissa van Ast), Julia Kagie (45. Quinty Lier), Kyara Nelemans, Kimberley Smit, Bo Vonk, Holly Kampers, Luna Knoester, Angelica Hertstein (45. Renee Zoutewelle), Dana Breewel, Naomi Piqué