Strijd en passie levert ‘jong’ ADO Vrouwen een gelijkspel met een gouden randje op
Haagse bluf met een female touch. Dat is waar de ADO Vrouwen voor staan. Steun ons via crowdfunding bij het binnen én buiten de lijnen realiseren van onze dromen.
,,
Loek van Paassen:
"Ik vind vrouwen voetbal leuk, hoop snel te komen kijken"
Roeland Gelink:
"De instelling en beleving van de vrouwen van ADO Den Haag zijn een voorbeeld voor de hele club"
Bart Caminada:
"De ADO Vrouwen zijn HET boegbeeld om jonge meiden aan het bewegen te krijgen"
Kees Jansma, perschef Nederlands elftal:
"Deze meiden hebben echt alles over voor topsport"
Lieke Hemminga:
"ADO Vrouwen geeft altijd leuke trainingen en ze zijn heel goed."
Steven de Haseth:
"Haagse bluf met een female touch; deze powervrouwen zijn hét voorbeeld voor alle jonge meisjes in de regio"
Kathy de Jong:
"ADO Vrouwen doet veel voor voetballende meisjes en zijn erg goed"
Kees Punt:
"De ADO-meiden hebben alles over voor hun sport, ze verdienen alle mogelijke steun"
Rob Reijenga:
"ADO DH Vrouwen doet het (inter)nationaal goed in de top. Maar het zet zich ook in voor de ontwikkeling van vrouwenvoetbal"
Julia Banwari:
"De vrouwen van ADO Den Haag doen altijd goed hun best, ze zijn cool en een voorbeeld voor mij."
Ryan Spencer:
"Ik steun de ADO Vrouwen omdat het nodig is"
Sacha Glotzbach:
"ADO Vrouwen zet zich in voor voetballende meisjes en hebben daar hulp bij nodig"
Isabelle Hoekstra:
"Ze geven leuke trainingen, kunnen goed voetballen en zijn aardig."

Strijd en passie levert ‘jong’ ADO Vrouwen een gelijkspel met een gouden randje op

De ene puntendeling is de andere niet. Waar er na het openingsduel van het seizoen nog een lichte mineur heerste in het kamp van de ADO Den Haag Vrouwen, daar hielden de speelsters vrijdagavond een trots gevoel over aan een verkregen punt. Met flink wat strijd en passie werd op bezoek bij aartsrivaal Ajax de brilstand gehandhaaft.

Het vrouwenteam van ADO Den Haag bestreed Ajax met een aantal wijzigingen in de basisformatie ten opzichte van de thuiswedstrijd tegen PEC Zwolle (2-2) van twee weken geleden. Suzanne Admiraal, Lauren Delleman en Marthe van Erk maakten plaats voor Shanique Dessing, Sabine Kuilenburg en Victoria Pelova. Een opmerkelijk gegeven was dat tien van de elf basisspeelsters van de groengelen afkomstig waren uit de jeugdopleiding van de vrouwentak van ADO Den Haag. Zij zijn bij de club uit de Hofstad ‘groot’ geworden en mede door hun inbreng betrof de gemiddelde leeftijd van de basisformatie ditmaal negentien jaar! Een statistisch feitje om trots op te zijn.

Halverwege de eerste helft kon worden geconcludeerd dat de uitploeg fel en gretig voor de dag kwam op De Toekomst, waar Merel van Dongen na tien minuten het eerste gevaar creëerde. Sharona Tieleman zette toen haar beste beentje voor door de bal van de doellijn te werken. Ruim een kwartier later zouden de Amsterdammers via Marjolijn van den Bighelaar opnieuw gevaarlijk worden. Gelukkig eindigde de inzet voor open doel hoog over de lat, waardoor het Haagse balverlies niet werd afgestraft. Op slag van rust besloot Nance van der Meer op rechts de brommer te nemen. De regerend landskampioen zag de poging van de snelheidsduivelin rakelings naast gaan.

Pelova nam de laatste doelkans van het eerste bedrijf voor haar rekening. Nadat de speelsters uit de hoofdstad haar niet van de bal wisten te krijgen, verhinderde het zijnet van het doel van keepster Lize Kop een Haagse openingstreffer. Na de tijdelijke onderbreking was het doelvrouw Barbara Lorsheyd die het geluk aan haar zijde had. Een kleine tien minuten nadat Sharon Kok de geblesseerd afgehaakte Sabine Kuilenburg had afgelost, schoot Toni Payne de bal namens Ajax op de paal. Ondanks dat de brilstand nog altijd op het scorebord stond, was het schouwspel zeker het bekijken waard. En met het ‘Haagse kwartiertje’ in aantocht was alles nog mogelijk.

Dertien minuten voor het einde wist ADO Den Haag Vrouwen een glansrijke aanval af te leveren. Pelova, Tieleman en de in het veld gekomen debutant Chasity Grant waren erbij betrokken. Kop bracht redding en moest dat later wederom doen toen Nadine Noordam een uithaal van afstand uit de hoge hoed toverde. De vingertoppen van de Ajax-keepster voorkwamen een doelpunt voor de equipe van trainer Arend Regeer. Tussendoor had ook Ajax nog geprobeerd om gevaarlijk te worden, maar mede door een aantal uitstekende onderscheppingen van Romy Speelman bleef een roodwit feestje uit. De brilstand bleef gehandhaaft. Een gelijkspel met een goud randje.

Karakteristiek:

Ajax – ADO Den Haag Vrouwen 0 – 0 (0 – 0)

Scheidsrechter: Bastiaan Evers

Aantal toeschouwers: 435

Opstellingen:

Ajax: Lize Kop; Liza van der Most, Merel van Dongen, Nicky van den Abbeele (65. Kelly Zeeman), Inessa Kaagman; Lucienne Reichardt, Loïs Oudemast ©, Sisca Folkertsma; Lindsey Keizerweerd (65. Davina Philtjens), Marjolijn van den Bighelaar, Toni Payne (75. Linda Bakker)

ADO Den Haag Vrouwen: Barbara Lorsheyd ©; Allyssa Daal, Sabine Kuilenburg (51. Sharon Kok), Priscilla Mesker, Sharona Tieleman; Nadine Noordam, Carmen Simonis, Romy Speelman; Nance van der Meer (74. Chasity Grant), Victoria Pelova (90+2. Annouk Boshuizen), Shanique Dessing