ADO Den Haag Vrouwen – Excelsior Barendrecht
Haagse bluf met een female touch. Dat is waar de ADO Vrouwen voor staan. Steun ons via crowdfunding bij het binnen én buiten de lijnen realiseren van onze dromen.
,,
Loek van Paassen:
"Ik vind vrouwen voetbal leuk, hoop snel te komen kijken"
Roeland Gelink:
"De instelling en beleving van de vrouwen van ADO Den Haag zijn een voorbeeld voor de hele club"
Bart Caminada:
"De ADO Vrouwen zijn HET boegbeeld om jonge meiden aan het bewegen te krijgen"
Kees Jansma, perschef Nederlands elftal:
"Deze meiden hebben echt alles over voor topsport"
Lieke Hemminga:
"ADO Vrouwen geeft altijd leuke trainingen en ze zijn heel goed."
Steven de Haseth:
"Haagse bluf met een female touch; deze powervrouwen zijn hét voorbeeld voor alle jonge meisjes in de regio"
Kathy de Jong:
"ADO Vrouwen doet veel voor voetballende meisjes en zijn erg goed"
Kees Punt:
"De ADO-meiden hebben alles over voor hun sport, ze verdienen alle mogelijke steun"
Rob Reijenga:
"ADO DH Vrouwen doet het (inter)nationaal goed in de top. Maar het zet zich ook in voor de ontwikkeling van vrouwenvoetbal"
Julia Banwari:
"De vrouwen van ADO Den Haag doen altijd goed hun best, ze zijn cool en een voorbeeld voor mij."
Ryan Spencer:
"Ik steun de ADO Vrouwen omdat het nodig is"
Sacha Glotzbach:
"ADO Vrouwen zet zich in voor voetballende meisjes en hebben daar hulp bij nodig"
Isabelle Hoekstra:
"Ze geven leuke trainingen, kunnen goed voetballen en zijn aardig."

ADO Den Haag Vrouwen – Excelsior Barendrecht

Een week na het knappe punt op bezoek bij regerend landskampioen Ajax, wacht voor ADO Den Haag Vrouwen de tweede thuiswedstrijd van het seizoen. In het Cars Jeans Stadion staat voor het eerst een confrontatie op het programma met nieuwkomer Excelsior Barendrecht.

De eerste kennismaking met de Eredivisie Vrouwen is tot nu toe nog geen succes voor de fusieclub. Met Fréderique Nieuwland, die vanuit de Residentie de overstap maakte, in de verdediging, verloor Excelsior Barendrecht de eerste drie wedstrijden. Daarmee is de debutant nog als enige club zonder punten dit seizoen. ADO Den Haag Vrouwen speelde de eerste twee wedstrijden gelijk en staat op de zevende plaats. Terwijl de eerste thuiswedstrijd diep in de blessuretijd nog eindigde in een puntendeling, moet het tweede duel in het Cars Jeans Stadion resulteren in de eerste overwinning van het seizoen.

“Ik vind dat we ons prima herpakt hebben na de 2-2 tegen PEC Zwolle,” kijkt Barbara Lorsheyd terug op de start van het seizoen. “Dat was een domper voor iedereen. Tegen Ajax hebben we met elkaar er heel hard voor gewerkt en dan zie je dat je als team tot veel meer in staat bent. Als we het met de ploeg elke wedstrijd op kunnen brengen, kunnen we tegen iedere club punten pakken.”

Afgelopen zomer keerde de doelvrouw na twee seizoenen bij SC Telstar en één seizoen bij FC Twente terug in Den Haag. Als meest ervaren speelster in het groengeel kreeg ze direct weer de aanvoerdersband om. “Het is een eer om aanvoerder te zijn bij mijn club,” zegt ze trots. “Met mijn verantwoordelijkheid zal er niet veel veranderen. Ook zonder de aanvoerdersband had ik me verantwoordelijk gevoeld, want ik heb de meeste ervaring en wil die heel graag overbrengen op de jonge meiden in het team. Hierdoor hoop ik hen te kunnen helpen met hun ontwikkeling op het veld.” Met haar speeltijd onder de Haagse lat hoopt de 26-jarige doelvrouw, die in een trainingswedstrijd tegen België eerder deze maand haar debuut maakte als international, ook vaker bij de selectie van het Nederlands Elftal te komen.

Tijdens de eerste confrontatie met Excelsior Barendrecht verwacht ze dat de thuisploeg het spel zal moeten maken. “Wij zullen met geduld moeten spelen en de kansen die we krijgen benutten,” blikt ze vooruit. “Excelsior Barendrecht zal niet met de gedachte komen om het rustig aan te gaan doen. Ze willen natuurlijk ook de eerste punten van het seizoen binnenhalen. Één ding weten we wel zeker; we moeten er weer met z’n allen bovenop knallen en het de tegenstander zo moeilijk mogelijk maken.”

De wedstrijd ADO Den Haag Vrouwen – Excelsior Barendrecht wordt op vrijdag 29 september gespeeld in het Cars Jeans Stadion, gelegen aan het Haags Kwartier 55 in Den Haag. Aftrap is om 19:30 uur. Kaartjes kosten €4,00 voor volwassenen en €2,00 voor jeugd tot zeventien jaar. Er is voldoende gratis parkeergelegenheid bij het stadion.

 

Tekst: Ivo Schimmel
Fotografie: Peter Looijen