ADO Vrouwen verliest nipt van Honselersdijk JO17
Haagse bluf met een female touch. Dat is waar de ADO Vrouwen voor staan. Steun ons via crowdfunding bij het binnen én buiten de lijnen realiseren van onze dromen.
,,
Loek van Paassen:
"Ik vind vrouwen voetbal leuk, hoop snel te komen kijken"
Roeland Gelink:
"De instelling en beleving van de vrouwen van ADO Den Haag zijn een voorbeeld voor de hele club"
Bart Caminada:
"De ADO Vrouwen zijn HET boegbeeld om jonge meiden aan het bewegen te krijgen"
Kees Jansma, perschef Nederlands elftal:
"Deze meiden hebben echt alles over voor topsport"
Lieke Hemminga:
"ADO Vrouwen geeft altijd leuke trainingen en ze zijn heel goed."
Steven de Haseth:
"Haagse bluf met een female touch; deze powervrouwen zijn hét voorbeeld voor alle jonge meisjes in de regio"
Kathy de Jong:
"ADO Vrouwen doet veel voor voetballende meisjes en zijn erg goed"
Kees Punt:
"De ADO-meiden hebben alles over voor hun sport, ze verdienen alle mogelijke steun"
Rob Reijenga:
"ADO DH Vrouwen doet het (inter)nationaal goed in de top. Maar het zet zich ook in voor de ontwikkeling van vrouwenvoetbal"
Julia Banwari:
"De vrouwen van ADO Den Haag doen altijd goed hun best, ze zijn cool en een voorbeeld voor mij."
Ryan Spencer:
"Ik steun de ADO Vrouwen omdat het nodig is"
Sacha Glotzbach:
"ADO Vrouwen zet zich in voor voetballende meisjes en hebben daar hulp bij nodig"
Isabelle Hoekstra:
"Ze geven leuke trainingen, kunnen goed voetballen en zijn aardig."

ADO Vrouwen verliest nipt van Honselersdijk JO17

In verband met het speelvrije weekend, stond er op woensdag 4 oktober een oefenduel voor de ploeg van Arend Regeer ingepland tegen de jeugd (jongens) van SV Honselersdijk. Maar liefst vier speelsters van Jong ADO Den Haag Vrouwen zaten bij de wedstrijdselectie en maakten hun officieuze debuut voor de hoofdmacht. Voor de toeschouwers was het een zeer vermakelijk duel, ondanks dat het lang 0-0 bleef. Uiteindelijk trok de thuisploeg aan het langste eind; 1-0.

Lisa Guijt, Priscilla Mesker en Marthe van Erk

De eerste grote kans van de wedstrijd was voor de bezoekers. Victoria Pelova legde de bal breed op Naomi Piqué, die de bal geweldig mee nam. Helaas kon de speelster van Jong ADO Den Haag Vrouwen niet tot scoren komen. Nog geen tien minuten later was het wederom Naomi Piqué die een mogelijkheid kreeg, echter bracht de keeper van Honselersdijk prima redding. Het spel ging in een hoog tempo op en neer, waardoor de thuisploeg in de 30ste minuut kon uitbreken middels een counter. In een drie-tegen-één situatie hadden de jongens het uit moeten spelen, maar de voorzet was te scherp waardoor de linksbuiten de bal in het zijnet schoot. Een handsbal in het zestienmetergebied zorgde ervoor dat de thuisploeg vanaf elf meter mocht plaatsnemen. Romy Dalebout speelde een prima partij en wist ook de pingel te stoppen. Vlak voor rust kon Honselersdijk nog eenmaal van ver uithalen, maar ook deze inzet wist de keepster van de groengelen te redden. Een eerste helft waarin er veel gebeurde, maar de stand ongewijzigd bleef (0-0).

Nadine Noordam met de pupil van de week SV Honselersdijk

In de tweede helft vonden er enkele wissels plaats aan de kant van ADO Den Haag Vrouwen; zo maakten Bo Vonk en Holly Kampers naast Naomi Piqué en Lisa Guijt ook hun officieuze debuut. Honselersdijk profiteerde tot twee keer toe van hun snelheid en counterde, maar verzuimde te scoren. Na een kwartier spelen creëerde ADO Vrouwen de beste kans in de tweede helft. Naomi Piqué gaf de bal perfect voor op Marthe van Erk. Laatstgenoemde kwam een teenlengte tekort om de bal binnen te tikken. De thuisploeg bleef aandringen, maar Romy Dalebout hield telkens weer haar doel schoon. In de 69ste minuut was het wel raak. Na een foute inspeelbal aan Haagse zijde onderschepte de spits van thuisploeg de bal en schoot hem snoeihard binnen: 1-0. Verder konden er geen grote kansen genoteerd worden in de tweede helft en eindigde de wedstrijd in 1-0.

Honselersdijk JO17 – ADO Den Haag Vrouwen 1-0 (0-0)

Scoreverloop: 69. Honselersdijk 1-0

Opstelling ADO Den Haag Vrouwen: Romy Dalebout, Allyssa Daal (46. Bo Vonk), Lisa Guijt (70. Allyssa Daal), Priscilla Mesker, Sharona Tieleman, Nadine Noordam, Carmen Simonis (46. Holly Kampers), Victoria Pelova, Shanique Dessing (60. Nance van der Meer), Marthe van Erk en Naomi Piqué (70. Carmen Simonis)