Jong ADO Den Haag Vrouwen verliest thuisduel tegen Buitenveldert
Haagse bluf met een female touch. Dat is waar de ADO Vrouwen voor staan. Steun ons via crowdfunding bij het binnen én buiten de lijnen realiseren van onze dromen.
,,
Loek van Paassen:
"Ik vind vrouwen voetbal leuk, hoop snel te komen kijken"
Roeland Gelink:
"De instelling en beleving van de vrouwen van ADO Den Haag zijn een voorbeeld voor de hele club"
Bart Caminada:
"De ADO Vrouwen zijn HET boegbeeld om jonge meiden aan het bewegen te krijgen"
Kees Jansma, perschef Nederlands elftal:
"Deze meiden hebben echt alles over voor topsport"
Lieke Hemminga:
"ADO Vrouwen geeft altijd leuke trainingen en ze zijn heel goed."
Steven de Haseth:
"Haagse bluf met een female touch; deze powervrouwen zijn hét voorbeeld voor alle jonge meisjes in de regio"
Kathy de Jong:
"ADO Vrouwen doet veel voor voetballende meisjes en zijn erg goed"
Kees Punt:
"De ADO-meiden hebben alles over voor hun sport, ze verdienen alle mogelijke steun"
Rob Reijenga:
"ADO DH Vrouwen doet het (inter)nationaal goed in de top. Maar het zet zich ook in voor de ontwikkeling van vrouwenvoetbal"
Julia Banwari:
"De vrouwen van ADO Den Haag doen altijd goed hun best, ze zijn cool en een voorbeeld voor mij."
Ryan Spencer:
"Ik steun de ADO Vrouwen omdat het nodig is"
Sacha Glotzbach:
"ADO Vrouwen zet zich in voor voetballende meisjes en hebben daar hulp bij nodig"
Isabelle Hoekstra:
"Ze geven leuke trainingen, kunnen goed voetballen en zijn aardig."

Jong ADO Den Haag Vrouwen verliest thuisduel tegen Buitenveldert

Jong ADO Den Haag Vrouwen trad op een zonnige zaterdagmiddag 14 oktober aan tegen het Amsterdamse Buitenveldert VR1. Al vroeg in de wedstrijd keek de Residentieclub tegen een 0-1 achterstand aan. Uitstekend verdedigingswerk aan Haagse zijde zorgde er lange tijd voor dat de Amsterdammers de score niet konden verdubbelen. Pas diep in blessuretijd wist Buitenveldert opnieuw te scoren waardoor de wedstrijd eindigde in een 0-2 nederlaag. 

In de eerste minuten van de wedstrijd ging het balbezit veelvuldig over en weer, Holly Kampers wist een prima bal te geven op Shanique Dessing. Laatstgenoemde kon echter net niet bij de bal. Na krap tien minuten spelen wisten de bezoekers de score te openen waardoor de Haagse talentenploeg al vroeg tegen een achterstand aankeek; 0-1.

Jong ADO Vrouwen liet zich niet gek maken door de vroege achterstand en creëerde meerdere kansen op zoek naar de gelijkmaker. Chasity Grant wist met haar snelheid de achterlijn te bereiken en de bal voor te geven, helaas stond er geen medespeelster die haar voorzet kon beantwoorden met een doelpunt. 
Op slag van rust kreeg de Haagse formatie nog een mega kans om op gelijke hoogte te komen, echter wisten de jonge talenten zich niet te belonen waardoor de ruststand 0-1 bleef. 

Tien minuten spelen in de tweede helft gaf Bo Vonk een goede steekpass op Shanique Dessing. Shanique Dessing wist op te stomen naar de achterlijn voor een voorzet, de bal miste net de voet van Jaimy Ravensbergen. Na een uur voetballen wist Romy Dalebout met een prachtige redding een nieuwe treffer van de Amsterdamse ploeg te voorkomen. In de daarop volgende minuten keerde Sabine Kuilenburg tot tweemaal toe een inzet. Laatstgenoemde moest helaas in de 80e minuut, door een trap in het gezicht, geblesseerd het veld verlaten.
Jong ADO Den Haag Vrouwen moest hierdoor de resterende minuten nog met 10 speelsters verder. Dit deed de Haagse talentenploeg uiteindelijk de das om en diep in de blessuretijd maakte Buitenveldert VR1 de 0-2. Dit was tevens de eindstand.

Zaterdag 28 oktober gaat Jong ADO Den Haag Vrouwen op bezoek bij FC Eindhoven. Op Sportpark Genneperparken te Eindhoven wordt om 17:30 uur afgetrapt.

Karakteristiek:

Jong ADO Den Haag Vrouwen – Buitenveldert VR1:  (0-2)

Scoreverloop: 9. Buitenveldert, 101. Buitenveldert

Opstelling Jong ADO Den Haag Vrouwen: Romy Dalebout, Sabine Kuilenburg, Chasity Grant, Renee Zoutewelle (45. Kimberley Smit), Holly Kampers (73. Angelica Hertstein), Annouk Boshuizen (65. Naomi Pique), Jaimy Ravensbergen, Julia Kagie, Lisa Guijt, Bo Vonk, Shanique Dessing 

Fotografie: Christian Brafine