Schaduwteam Jong ADO Vrouwen verliest nipt van Racing Genk
Haagse bluf met een female touch. Dat is waar de ADO Vrouwen voor staan. Steun ons via crowdfunding bij het binnen én buiten de lijnen realiseren van onze dromen.
,,
Loek van Paassen:
"Ik vind vrouwen voetbal leuk, hoop snel te komen kijken"
Roeland Gelink:
"De instelling en beleving van de vrouwen van ADO Den Haag zijn een voorbeeld voor de hele club"
Bart Caminada:
"De ADO Vrouwen zijn HET boegbeeld om jonge meiden aan het bewegen te krijgen"
Kees Jansma, perschef Nederlands elftal:
"Deze meiden hebben echt alles over voor topsport"
Lieke Hemminga:
"ADO Vrouwen geeft altijd leuke trainingen en ze zijn heel goed."
Steven de Haseth:
"Haagse bluf met een female touch; deze powervrouwen zijn hét voorbeeld voor alle jonge meisjes in de regio"
Kathy de Jong:
"ADO Vrouwen doet veel voor voetballende meisjes en zijn erg goed"
Kees Punt:
"De ADO-meiden hebben alles over voor hun sport, ze verdienen alle mogelijke steun"
Rob Reijenga:
"ADO DH Vrouwen doet het (inter)nationaal goed in de top. Maar het zet zich ook in voor de ontwikkeling van vrouwenvoetbal"
Julia Banwari:
"De vrouwen van ADO Den Haag doen altijd goed hun best, ze zijn cool en een voorbeeld voor mij."
Ryan Spencer:
"Ik steun de ADO Vrouwen omdat het nodig is"
Sacha Glotzbach:
"ADO Vrouwen zet zich in voor voetballende meisjes en hebben daar hulp bij nodig"
Isabelle Hoekstra:
"Ze geven leuke trainingen, kunnen goed voetballen en zijn aardig."

Schaduwteam Jong ADO Vrouwen verliest nipt van Racing Genk

Het is het schaduwteam van Jong ADO Den Haag Vrouwen helaas niet gelukt om de eerste poulewedstrijd van de, door de Girls Soccer Academy georganiseerde, Europa League winnend af te sluiten. Op het terrein van Racing Genk boog de thuisploeg in de slotminuten een 1-2 achterstand om in een 3-2 overwinning. 

De Haagse talenten in dop begonnen de wedstrijd ijzersterk. Tegen de wind in werden meerdere kansen gecreëerd en na tien minuten spelen opende Jennifer Bakker dan ook de score op aangeven van Ashley Pen. De gastvrouwen gingen wat meer opportunistisch spelen en probeerden met lange ballen door de as het spel naar zich toe te trekken. Toch had Racing Genk de bezoekers nodig om een doelpunt te produceren. Een misverstand leidde de gelijkmaker in en dat was tevens de ruststand (1-1).

De tweede helft was het spelbeeld hetzelfde: het schaduwteam van Jong ADO Den Haag Vrouwen probeerde met snel spel de vleugelspitsen aan het werk te zetten. Meerdere keren kwamen zij voor het doel, echter voorkwam een Belgisch been steeds weer de voorsprong. In de 50ste minuut werd het harde werken beloond: na een geweldige actie van Manon van Raay schoot Wendy Balvoort de 1-2 snoeihard binnen. De jonge Haagse ploeg behield het overwicht maar kwam verder niet tot uitgespeelde kansen.

Tegen het einde van de wedstrijd vloeiden de krachten toch langzamerhand weg. Racing Genk schoof een speelster naar voren en kwam in de slotminuut op 2-2. Deze klap dreunde nog even na, want in de tweede minuut van de blessuretijd werd ook het winnende doelpunt gemaakt. De resterende tijd was tekort voor de groengelen om nog de 3-3 te scoren. Over twee weken, zondag 5 november, krijgt de jonge ploeg van trainers Poortvliet, Koppers en Fonhoff een herkansing tegen De Treffers. Er wordt om 12.00 uur afgetrapt op het terrein van SC Monster.

Racing Genk – Schaduwteam Jong ADO Den Haag Vrouwen 3-2 (1-1)

Opstelling Schaduwteam Jong ADO Den Haag Vrouwen:
Laura Klein Bog, Elisa Meinema, Cato Pijnacker Hordijk, Lisanne Wallaard, Romy Bruins, Ashley Pen, Susanne Hoogenboom, Sacha Meijer, Ayla van Oostrum, Wendy Balfoort en Jennifer Bakker