Voorbeschouwing ADO Den Haag Vrouwen – PSV
Haagse bluf met een female touch. Dat is waar de ADO Vrouwen voor staan. Steun ons via crowdfunding bij het binnen én buiten de lijnen realiseren van onze dromen.
,,
Loek van Paassen:
"Ik vind vrouwen voetbal leuk, hoop snel te komen kijken"
Roeland Gelink:
"De instelling en beleving van de vrouwen van ADO Den Haag zijn een voorbeeld voor de hele club"
Bart Caminada:
"De ADO Vrouwen zijn HET boegbeeld om jonge meiden aan het bewegen te krijgen"
Kees Jansma, perschef Nederlands elftal:
"Deze meiden hebben echt alles over voor topsport"
Lieke Hemminga:
"ADO Vrouwen geeft altijd leuke trainingen en ze zijn heel goed."
Steven de Haseth:
"Haagse bluf met een female touch; deze powervrouwen zijn hét voorbeeld voor alle jonge meisjes in de regio"
Kathy de Jong:
"ADO Vrouwen doet veel voor voetballende meisjes en zijn erg goed"
Kees Punt:
"De ADO-meiden hebben alles over voor hun sport, ze verdienen alle mogelijke steun"
Rob Reijenga:
"ADO DH Vrouwen doet het (inter)nationaal goed in de top. Maar het zet zich ook in voor de ontwikkeling van vrouwenvoetbal"
Julia Banwari:
"De vrouwen van ADO Den Haag doen altijd goed hun best, ze zijn cool en een voorbeeld voor mij."
Ryan Spencer:
"Ik steun de ADO Vrouwen omdat het nodig is"
Sacha Glotzbach:
"ADO Vrouwen zet zich in voor voetballende meisjes en hebben daar hulp bij nodig"
Isabelle Hoekstra:
"Ze geven leuke trainingen, kunnen goed voetballen en zijn aardig."

Voorbeschouwing ADO Den Haag Vrouwen – PSV

Na twee gelijke spelen, werden de twee competitieduels voor de interlandweek gewonnen door ADO Den Haag Vrouwen. Zondag 29 oktober wordt de Eredivisie Vrouwen hervat tegen de eveneens nog ongeslagen koploper PSV. Beide clubs stonden zeventien keer eerder tegenover elkaar in competitieverband. De zeges zijn tot nu toe eerlijk verdeeld, beide elftallen stapten zeven keer als winnaar van het veld. De overige drie duels eindigden gelijk. Vorig seizoen won ADO Den Haag Vrouwen drie van de vijf onderlinge confrontaties, allemaal in het eigen stadion.

PSV begon het seizoen met een klinkende overwinning en boekte voor de interlandweek na drie gelijke spelen een nipte thuiszege op concurrent FC Twente. Met negen punten uit vijf wedstrijden staat de club uit Eindhoven bovenaan de Eredivisie. ADO Den Haag Vrouwen heeft één punt minder, maar heeft bovendien nog een wedstrijd tegoed. Met twee overwinningen op rij heeft ook de Residentieclub veel vertrouwen getankt richting de topper van aanstaande zondag.

“Uiteraard ben ik erg blij dat we nog steeds ongeslagen zijn,” zegt Allyssa Daal, die afgelopen zomer de overstap maakte van Jong ADO Den Haag Vrouwen. “Ik vind dat een teamprestatie die we met z’n allen hebben neergezet. Het samen keihard werken wordt nu beloond. Ik zie echt dat het team week na week sterker wordt.”


Zelf is ze sinds de openingswedstrijd van het seizoen een vaste waarde in de Haagse defensie. “Ik had aan het begin van het seizoen zeker niet verwacht dat ik direct in de basis zou staan,” aldus de verdedigster. “Ook had ik niet verwacht dat ik gelijk in de Eredivisie Vrouwen mee zou kunnen draaien, maar ik ben zeker tevreden over hoe het tot nu toe gaat. Ik vind dat ik nu al erg veel gegroeid ben, vergeleken met vorig seizoen. Mijn doel is om me zo goed mogelijk verder te ontwikkelen dit seizoen.”

Zondag verwacht de 18-jarige speelster, die nog altijd de meeste officiële wedstrijden in het beloftenelftal achter haar naam heeft staan, een ware topper. “Met goed voetbal en mooi samenspel en natuurlijk een zege voor ADO Den Haag Vrouwen. Ik denk dat we als team zeker klaar zijn voor PSV en dat het een hele leuke wedstrijd gaat worden.”

De wedstrijd ADO Den Haag Vrouwen – PSV wordt op zondag 29 oktober gespeeld in het Cars Jeans Stadion, gelegen aan het Haags Kwartier 55 in Den Haag. Aftrap is om 14:00 uur. Kaartjes kosten €4,00 voor volwassenen en €2,00 voor jeugd tot zeventien jaar. Er is voldoende gratis parkeergelegenheid bij het stadion.

Tekst: Ivo Schimmel
Fotografie: Peter Looijen