Jong ADO Den Haag Vrouwen haalt eerste punten binnen
Haagse bluf met een female touch. Dat is waar de ADO Vrouwen voor staan. Steun ons via crowdfunding bij het binnen én buiten de lijnen realiseren van onze dromen.
,,
Loek van Paassen:
"Ik vind vrouwen voetbal leuk, hoop snel te komen kijken"
Roeland Gelink:
"De instelling en beleving van de vrouwen van ADO Den Haag zijn een voorbeeld voor de hele club"
Bart Caminada:
"De ADO Vrouwen zijn HET boegbeeld om jonge meiden aan het bewegen te krijgen"
Kees Jansma, perschef Nederlands elftal:
"Deze meiden hebben echt alles over voor topsport"
Lieke Hemminga:
"ADO Vrouwen geeft altijd leuke trainingen en ze zijn heel goed."
Steven de Haseth:
"Haagse bluf met een female touch; deze powervrouwen zijn hét voorbeeld voor alle jonge meisjes in de regio"
Kathy de Jong:
"ADO Vrouwen doet veel voor voetballende meisjes en zijn erg goed"
Kees Punt:
"De ADO-meiden hebben alles over voor hun sport, ze verdienen alle mogelijke steun"
Rob Reijenga:
"ADO DH Vrouwen doet het (inter)nationaal goed in de top. Maar het zet zich ook in voor de ontwikkeling van vrouwenvoetbal"
Julia Banwari:
"De vrouwen van ADO Den Haag doen altijd goed hun best, ze zijn cool en een voorbeeld voor mij."
Ryan Spencer:
"Ik steun de ADO Vrouwen omdat het nodig is"
Sacha Glotzbach:
"ADO Vrouwen zet zich in voor voetballende meisjes en hebben daar hulp bij nodig"
Isabelle Hoekstra:
"Ze geven leuke trainingen, kunnen goed voetballen en zijn aardig."

Jong ADO Den Haag Vrouwen haalt eerste punten binnen

Zaterdagmiddag 28 oktober trapte Jong ADO Den Haag Vrouwen in Eindhoven af voor haar vierde competitieduel. De tegenstander, FC Eindhoven VR1, werd mede dankzij een hattrick van Jaimy Ravensbergen met 3-4 verslagen. De winstpartij bracht de Haagse talentenploeg de eerste drie punten van het seizoen op.

Het was FC Eindhoven dat in het begin van de wedstrijd gelijk dreigend was voor het Haagse goal. Lisa Guijt wist een opkomende middenvelder de pas af te snijden waarmee direct een grote kans vermeden werd. Vrij snel daarna lukte het de groengelen om een kans om te zetten in een vroege voorsprong. Naomi Piqué gaf via een prima actie een voorzet op Jaimy Ravensbergen. Laatstgenoemde wist zich vrij te spelen en de bal keurig tegen de touwen te schieten; 0-1.
Jong ADO Vrouwen kon helaas maar kort genieten van de voorsprong want nog geen twee minuten na het Haagse doelpunt maakte de Eindhovense ploeg de gelijkmaker. Vanuit een vrije trap belandde de bal achter goalie Romy Dalebout; 1-1.

De bezoekers lieten zich niet kisten door de gelijkmaker en na goed doorjagen bracht Jaimy Ravensbergen haar ploeg in de 17e minuut opnieuw op voorsprong; 1-2. Ravensbergen bleek op stoom te zijn, na een doelpunt in de 11e en 14e minuut maakte zij in de 17e minuut na een goede individuele actie haar derde doelpunt van de middag; 1-3.

Een minuut na de hattrick van Jaimy Ravensbergen kwam FC Eindhoven met de aansluitingstreffer, waardoor het scorebord al na 20 minuten op 2-3 stond. 

Na een half uur spelen en diverse kansen voor beide ploegen was het FC Eindhoven dat in de 28e minuut het wedstrijdbeeld weer compleet veranderde door de 3-3 te maken. De Haagse talentenploeg was duidelijk op zoek naar meer en wist diverse kansen te creëren. In de 37e minuut werd het harde ploeteren beloond met een doelpunt. Angelica Hertstein gaf een prima voorzet op Naomi Piqué, wie de bal vervolgens keurig binnenschoot. 
Trainster Monique Rikaart wisselde Kimberley Smit in de 39e minuut voor Kayra Nelemans. Het jonge Haagse talent maakte hiermee haar debuut voor Jong ADO Den Haag Vrouwen.

Na een bewogen en vooral doelpuntrijke eerste helft zochten beide ploegen met een 3-4 tussenstand de kleedkamers op. In de tweede helft gingen beide ploegen op dezelfde hand verder, echter kwamen beide ploegen niet meer tot scoren. 

Jong ADO Den Haag Vrouwen speelt zaterdag 4 november om 17:00 uur op Sportpark Kastelenring een thuiswedstrijd tegen Wartburgia VR1. 


Karakteristiek: 
FC Eindhoven VR1 – Jong ADO Den Haag Vrouwen – (3-4)

Scoreverloop: 9. Jaimy Ravensbergen, 11. FC Eindhoven, 14. Jaimy Ravensbergen, 17. Jaimy Ravensbergen, 18. FC Eindhoven, 28. FC Eindhoven, 37. Naomi Piqué 

Gele kaarten: 43. Vesna Veltrop, 45. Angelica Hertstein, 71. Holly Kampers, 71. FC Eindhoven, 

Opstelling Jong ADO Den Haag Vrouwen: Romy Dalebout, Vesna Veltrop (65. Nikki Ridder), Renee Zoutewelle, Holly Kampers, Jaimy Ravensbergen, Kimberley Smit (39. Kayra Nelemans), Lisa Guijt, Angelica Hertstein, Luna Knoester, Naomi Piqué (80. Laura Brafine), Bo Vonk

Fotografie: Christian Brafine