Voorbeschouwing Achilles’29 – ADO Den Haag Vrouwen
Haagse bluf met een female touch. Dat is waar de ADO Vrouwen voor staan. Steun ons via crowdfunding bij het binnen én buiten de lijnen realiseren van onze dromen.
,,
Loek van Paassen:
"Ik vind vrouwen voetbal leuk, hoop snel te komen kijken"
Roeland Gelink:
"De instelling en beleving van de vrouwen van ADO Den Haag zijn een voorbeeld voor de hele club"
Bart Caminada:
"De ADO Vrouwen zijn HET boegbeeld om jonge meiden aan het bewegen te krijgen"
Kees Jansma, perschef Nederlands elftal:
"Deze meiden hebben echt alles over voor topsport"
Lieke Hemminga:
"ADO Vrouwen geeft altijd leuke trainingen en ze zijn heel goed."
Steven de Haseth:
"Haagse bluf met een female touch; deze powervrouwen zijn hét voorbeeld voor alle jonge meisjes in de regio"
Kathy de Jong:
"ADO Vrouwen doet veel voor voetballende meisjes en zijn erg goed"
Kees Punt:
"De ADO-meiden hebben alles over voor hun sport, ze verdienen alle mogelijke steun"
Rob Reijenga:
"ADO DH Vrouwen doet het (inter)nationaal goed in de top. Maar het zet zich ook in voor de ontwikkeling van vrouwenvoetbal"
Julia Banwari:
"De vrouwen van ADO Den Haag doen altijd goed hun best, ze zijn cool en een voorbeeld voor mij."
Ryan Spencer:
"Ik steun de ADO Vrouwen omdat het nodig is"
Sacha Glotzbach:
"ADO Vrouwen zet zich in voor voetballende meisjes en hebben daar hulp bij nodig"
Isabelle Hoekstra:
"Ze geven leuke trainingen, kunnen goed voetballen en zijn aardig."

Voorbeschouwing Achilles’29 – ADO Den Haag Vrouwen

Na vijf wedstrijden is ADO Den Haag Vrouwen nog altijd ongeslagen in de Eredivisie Vrouwen. Vrijdagavond zal de gedeelde koppositie verdedigd worden tegen Achilles ’29. Beide clubs stonden tot dusverre driemaal tegenover elkaar. Alle duels waren een duidelijke prooi voor de Haagse vrouwen, met een doelsaldo van 13-1. In Groesbeek kregen de bezoeksters nog geen doelpunt tegen. Het werd vorig seizoen 0-4 en 0-5.

Achilles ’29 pakte dit seizoen tot nu toe vier punten, allemaal in eigen huis. Het elftal won van Excelsior Barendrecht en speelde knap gelijk tegen PSV. Met vier punten uit zes wedstrijden staat de Gelderse club momenteel op de zevende plaats. ADO Den Haag Vrouwen boekte al drie zeges op rij en is met elf punten uit vijf wedstrijden samen met FC Twente en Ajax de gedeelde koploper.

“Het zou mooi zijn als we deze lijn vast kunnen houden, maar we zullen echt nog wel tegenslagen krijgen dit seizoen,” kijkt Victoria Pelova naar de uitstekende start in de Eredivisie. “We moeten gewoon elke wedstrijd 100% scherp zijn en als een team spelen. Wij kunnen het ons niet permitteren om niet scherp te zijn, daar hebben wij niet de kwaliteiten voor. Maar we gaan het Ajax en FC Twente zeker lastig maken in de strijd om het kampioenschap. In Amsterdam hebben we immers al een punt gepakt.”

In de zomer van 2016 maakte de balvaste middenveldster de overstap naar ADO Den Haag Vrouwen. Tijdens haar debuutseizoen speelde ze slechts één wedstrijd niet en was ze belangrijk voor de ploeg middels veel doelpunten en assists. “Ik heb me denk ik goed ontwikkeld vorig jaar, al was het best wennen om van twee naar vijf keer trainen per week te gaan,” zegt de jeugdinternational. “Mijn persoonlijke doelen voor dit seizoen zijn om nog meer doelpunten te maken en assists te geven dan vorig jaar, om zo nog belangrijker te worden voor het team.”

Aanstaande vrijdag wacht de vierde confrontatie met Achilles ’29. De 18-jarige speelsters scoorde in de drie eerdere duels telkens. “Ik denk dat het een leuke wedstrijd wordt, met veel kansen voor ons,” zegt de middenveldster, die vier van haar zeven competitiedoelpunten vorig seizoen aantekende tegen de club uit Groesbeek. “Wel denk ik dat ze verdedigend gaan spelen en dat het niet echt een ruime uitslag wordt. Ze hebben het tegen PSV ook goed gedaan met een gelijkspel. We moeten ze zeker niet onderschatten.”

De wedstrijd Achilles ‘29 – ADO Den Haag Vrouwen wordt op vrijdag 3 november gespeeld op Sportpark De Heikant, gelegen aan de Cranenburgsestraat 33A in Groesbeek. Aftrap is om 19:30 uur. Kaartjes kosten €8,00 voor volwassenen en €4,00 voor jeugd t/m 12 jaar en 65-plussers.

Tekst: Ivo Schimmel
Fotograaf: Peter Looijen