Eerste nederlaag ADO Vrouwen helaas een feit
Haagse bluf met een female touch. Dat is waar de ADO Vrouwen voor staan. Steun ons via crowdfunding bij het binnen én buiten de lijnen realiseren van onze dromen.
,,
Loek van Paassen:
"Ik vind vrouwen voetbal leuk, hoop snel te komen kijken"
Roeland Gelink:
"De instelling en beleving van de vrouwen van ADO Den Haag zijn een voorbeeld voor de hele club"
Bart Caminada:
"De ADO Vrouwen zijn HET boegbeeld om jonge meiden aan het bewegen te krijgen"
Kees Jansma, perschef Nederlands elftal:
"Deze meiden hebben echt alles over voor topsport"
Lieke Hemminga:
"ADO Vrouwen geeft altijd leuke trainingen en ze zijn heel goed."
Steven de Haseth:
"Haagse bluf met een female touch; deze powervrouwen zijn hét voorbeeld voor alle jonge meisjes in de regio"
Kathy de Jong:
"ADO Vrouwen doet veel voor voetballende meisjes en zijn erg goed"
Kees Punt:
"De ADO-meiden hebben alles over voor hun sport, ze verdienen alle mogelijke steun"
Rob Reijenga:
"ADO DH Vrouwen doet het (inter)nationaal goed in de top. Maar het zet zich ook in voor de ontwikkeling van vrouwenvoetbal"
Julia Banwari:
"De vrouwen van ADO Den Haag doen altijd goed hun best, ze zijn cool en een voorbeeld voor mij."
Ryan Spencer:
"Ik steun de ADO Vrouwen omdat het nodig is"
Sacha Glotzbach:
"ADO Vrouwen zet zich in voor voetballende meisjes en hebben daar hulp bij nodig"
Isabelle Hoekstra:
"Ze geven leuke trainingen, kunnen goed voetballen en zijn aardig."

Eerste nederlaag ADO Vrouwen helaas een feit

ADO Den Haag Vrouwen is er vrijdagavond niet in geslaagd om de gedeelde koppositie van de Eredivisie Vrouwen te behouden. Op bezoek bij Achilles ’29 werd in de slotfase verloren: 1-0.

ADO Den Haag Vrouwen had niet lang nodig om Achilles ’29 op de proef te stellen. Al in de eerste minuut moest Achilles-doelvrouw Jade Adan handelend optreden bij een vrije trap van de Hofstedelingen. Bij de daaropvolgende mogelijkheid speelde Victoria Pelova een cruciale rol door de bal bij de achterlijn binnen te houden en een fraaie voorzet af te leveren. Helaas wist Nadine Noordam net niet tot een schot te komen.

Net als de groengelen kreeg ook Achilles ’29 kansen in het eerste kwartier. De gevaarlijkste inzet betrof een hard schot van buiten het strafschopgebied in de vijfde minuut. ADO Den Haag Vrouwen-keepster Barbara Lorsheyd moest zich volledig strekken om de bal over het doel te tikken. Na de kansrijke openingsfase speelde het spel zich voornamelijk af op het middenveld, waar de bal over en weer ging tussen beide ploegen.

Kort voor de doelwissel kreeg ADO Den Haag Vrouwen nog een enorme kans om de score te openen. Victoria Pelova dribbelde in haar eentje de zestien in, maar schoot de bal tegen de buitenkant van de paal. Ondanks het uitblijven van de openingstreffer was het eerste bedrijf echter zeker het bekijken waard.

Zowel ADO Den Haag Vrouwen als Achilles ’29 kwam fel uit de kleedkamer. Beide ploegen creëerden een aantal mogelijkheden. De eerste vermeldenswaardige wapenfeiten kwamen tot stand rond de 55ste minuut. Jammer genoeg ontbrak het de formatie uit de Residentie aan het nodige fortuin toen Sharona Tieleman als eindstation van een grote kans over de bal heen maaide en schoot Priscilla Mesker een vrije trap vanaf een meter of twintig over het doel van de brigade uit Groesbeek.

Wat volgde was een periode waarin ADO Den Haag Vrouwen wat kansen betreft heer en meester was. Na ruim een uur stoomde Sharona Tieleman op naar de achterlijn, waar zij twee speelsters van Achilles ’29 in de luren legde en een voorzet wist te geven. Helaas had Jade Adan de bal klemvast. Diezelfde Adan vormde daarna met haar vingertoppen een sta-in-de-weg voor Carmen Simonis, wiens lob zodoende geen doel trof. Een klein kwartier voor het einde stuitten Nadine Noordam en Victoria  Pelova eveneens op de doelvrouw.

Met nog vijf minuten op de klok was de brilstand nog altijd op het scorebord te zien. ADO Den Haag Vrouwen deed er in de slotfase alles aan om daar nog verandering in te brengen. Victoria Pelova veroverde de bal op het middenveld en stoomde op. Echter liep ze te ver door, waardoor de bal uit handen werd gegeven. Ook de inzet van Vesna Veltrop, die als invalster haar rentree maakte na blessureleed, kon niet tot doelpunt worden gepromoveerd.

Tot ieders teleurstelling aan Haagse zijde eindigde het treffen van vanavond in een enorme domper. Eén minuut voor het eindsignaal was het immers Beau Rijks van Achilles ’29 die een vrije trap vanaf een meter of twintig rechtstreeks in het doel schoot: 1-0. Zuur, vooral omdat het tegen de verhouding in was. Voor ADO Den Haag Vrouwen betrof het de eerste nederlaag van het seizoen.

Karakteristiek:

Achilles ’29 – ADO Den Haag Vrouwen 1 – 0 (0 – 0)

Scoreverloop: 89. Beau Rijks 1-0

Scheidsrechter: Bernard Elissen

Gele kaart: 90. Achilles ’29

Aantal toeschouwers: 179 

Opstellingen:

Achilles ’29: Jade Adan; Amber Verspaget, Amber Mutsaers, Melissa Evers, Yvette Derks ©; Bonita Theunissen, Melanie Bross (85. Romy van Oorschot), Glenda van Lieshout (72. Michelle van der Laan); Beau Rijks, Demi ter Maat, Nena Hopmans

ADO Den Haag Vrouwen: Barbara Lorsheyd ©; Allyssa Daal, Lauren Delleman, Priscilla Mesker, Sharona Tieleman (65. Annouk Boshuizen); Victoria Pelova, Romy Speelman, Nadine Noordam; Sabine Kuilenburg (90+1. Marthe van Erk), Carmen Simonis, Shanique Dessing (81. Vesna Veltrop)

 

Auteur: Mitchel Pronk
Fotografie: Dennis Simonis