Hattrick Wendy Balfoort voor Schaduwteam Jong ADO Vrouwen
Haagse bluf met een female touch. Dat is waar de ADO Vrouwen voor staan. Steun ons via crowdfunding bij het binnen én buiten de lijnen realiseren van onze dromen.
,,
Loek van Paassen:
"Ik vind vrouwen voetbal leuk, hoop snel te komen kijken"
Roeland Gelink:
"De instelling en beleving van de vrouwen van ADO Den Haag zijn een voorbeeld voor de hele club"
Bart Caminada:
"De ADO Vrouwen zijn HET boegbeeld om jonge meiden aan het bewegen te krijgen"
Kees Jansma, perschef Nederlands elftal:
"Deze meiden hebben echt alles over voor topsport"
Lieke Hemminga:
"ADO Vrouwen geeft altijd leuke trainingen en ze zijn heel goed."
Steven de Haseth:
"Haagse bluf met een female touch; deze powervrouwen zijn hét voorbeeld voor alle jonge meisjes in de regio"
Kathy de Jong:
"ADO Vrouwen doet veel voor voetballende meisjes en zijn erg goed"
Kees Punt:
"De ADO-meiden hebben alles over voor hun sport, ze verdienen alle mogelijke steun"
Rob Reijenga:
"ADO DH Vrouwen doet het (inter)nationaal goed in de top. Maar het zet zich ook in voor de ontwikkeling van vrouwenvoetbal"
Julia Banwari:
"De vrouwen van ADO Den Haag doen altijd goed hun best, ze zijn cool en een voorbeeld voor mij."
Ryan Spencer:
"Ik steun de ADO Vrouwen omdat het nodig is"
Sacha Glotzbach:
"ADO Vrouwen zet zich in voor voetballende meisjes en hebben daar hulp bij nodig"
Isabelle Hoekstra:
"Ze geven leuke trainingen, kunnen goed voetballen en zijn aardig."

Hattrick Wendy Balfoort voor Schaduwteam Jong ADO Vrouwen

Onder goede omstandigheden op het nieuwe kunstgrasveld in Monster heeft het schaduwteam van Jong ADO Den Haag Vrouwen zondagmiddag de wedstrijd tegen DSS/Meisjesvoetbalschool in de Topshelf GSA Europa Leaque met duidelijke cijfers gewonnen. Het team van trainers Henk Poortvliet en Bianca Koppers had verreweg het beste van het spel en drukte dat middels een hattrick van Wendy Balfoort in de tweede helft ook uit in doelpunten (4-1).

Na dat de eerste wedstrijd in Poule B twee weken geleden in de laatste minuten ongelukkig werd verloren, hadden de trainers deze wedstrijd de nadruk gelegd op het spel nadat de bal veroverd is. De jonge Haagse talenten spelen namelijk al goed volgens het Haagse DNA; dat wil zeggen veel strijd en knokken voor iedere bal. Echter het in balbezit blijven na die verovering vergt nog de nodige aandacht. Gezien het resultaat kan worden gesteld dat de jonge ploeg daar zondag een behoorlijk aantal stappen voorwaarts in heeft gezet.

Vanaf de aftrap waren het de groengelen die betere van het spel hadden. De bal werd steeds rustig verplaatst naar de vrije speelster en zorgvuldig werden de aanvallen opgezet. Een van opbouwmomenten bracht de bal bij Manon van Raay. Haar steekbal lanceerde de razendsnelle Ayla van Oostrum. De behendige vleugelaanvalster bracht vervolgens spits Ravelcheny van Ommeren in gelegenheid en zij werkte de bal in twee keer langs de Haarlemse doelvrouw.

Waar een voorsprong normaal gesproken wat rust geeft was nu het tegenovergestelde het geval. Na de openingstreffer namen de meiden uit Haarlem wat meer het initiatief en moest het schaduwteam van Jong ADO Vrouwen wat verder achteruit. Gelukkig stond de laatste lijn als een huis en verdedigden de meiden vol overgave hun voorsprong. Uiteindelijk was de ruststand 1-0.

Na de theepauze was het direct de thuisploeg die het initiatief naar zich toetrok en dat initiatief ook niet meer weggaf. Uit een zorgvuldige opbouw stuurde Romy Bruins spits Wendy Balfoort de diepte in. De Woerdense liet de gehele laatste lijn haar hielen zien en scoorde koelbloedig de 2-0. In deze fase van de wedstrijd werden veelvuldig de vleugelspeelsters gezocht. Op links kon Tami Groenendijk gelukkig weer spelen na een vervelende blessure en op rechts stond Jennifer Bakker die geregeld door de Haarlemse defensie slalomde. Uit een van die acties kwam de bal in de rebound voor de voeten van Wendy Balvoort en die twijfelde geen moment en schoot de 3-0 binnen.

Ondanks dat de groengelen de betere ploeg waren bleven de bezoekers wel proberen voetballend er uit te komen. Dat zorgde ervoor dat het een aantrekkelijk schouwspel bleef. Op driekwart van de tweede helft werd de Haarlemse inzet beloond: 1-3. Niet veel later gooide het schaduwteam de wedstrijd definitief in het slot. Wendy Balvoort gebruikte in het strafschopgebied haar tegenstander als draaipunt en maakt derhalve haar hattrick compleet. Ondanks dat het team nog enkele kansen kreeg was dit de laatste treffer en was 4-1 de terechte uitslag van deze sportieve wedstrijd.

Over twee weken komt het team wederom bijeen voor een trainingssessie en op zondag 3 december speelt de ploeg thuis tegen De Treffers uit Groesbeek.

Voor het Schaduwteam van Jong ADO Den Haag Vrouwen kwamen op zondag in actie:
Laura Klein Bog, Elisa Meinema, Cato Pijnacker Hordijk, Lisanne Wallaard, Romy Bruins, Manon van Raay, Susanne Hoogenboom, Ashley Pen, Jennifer Bakker, Ravelcheny van Ommeren, Ayla van Oostrom, Cathy de Jong, Sasha Leemans, Tami Groenendijk, Miesha Leemans, Wendy Balvoort en Ellie Danillewisz. Sasha Meijer was geblesseerd.