Einde bekeravontuur Jong ADO Vrouwen
Haagse bluf met een female touch. Dat is waar de ADO Vrouwen voor staan. Steun ons via crowdfunding bij het binnen én buiten de lijnen realiseren van onze dromen.
,,
Loek van Paassen:
"Ik vind vrouwen voetbal leuk, hoop snel te komen kijken"
Roeland Gelink:
"De instelling en beleving van de vrouwen van ADO Den Haag zijn een voorbeeld voor de hele club"
Bart Caminada:
"De ADO Vrouwen zijn HET boegbeeld om jonge meiden aan het bewegen te krijgen"
Kees Jansma, perschef Nederlands elftal:
"Deze meiden hebben echt alles over voor topsport"
Lieke Hemminga:
"ADO Vrouwen geeft altijd leuke trainingen en ze zijn heel goed."
Steven de Haseth:
"Haagse bluf met een female touch; deze powervrouwen zijn hét voorbeeld voor alle jonge meisjes in de regio"
Kathy de Jong:
"ADO Vrouwen doet veel voor voetballende meisjes en zijn erg goed"
Kees Punt:
"De ADO-meiden hebben alles over voor hun sport, ze verdienen alle mogelijke steun"
Rob Reijenga:
"ADO DH Vrouwen doet het (inter)nationaal goed in de top. Maar het zet zich ook in voor de ontwikkeling van vrouwenvoetbal"
Julia Banwari:
"De vrouwen van ADO Den Haag doen altijd goed hun best, ze zijn cool en een voorbeeld voor mij."
Ryan Spencer:
"Ik steun de ADO Vrouwen omdat het nodig is"
Sacha Glotzbach:
"ADO Vrouwen zet zich in voor voetballende meisjes en hebben daar hulp bij nodig"
Isabelle Hoekstra:
"Ze geven leuke trainingen, kunnen goed voetballen en zijn aardig."

Einde bekeravontuur Jong ADO Vrouwen

Op dinsdag 7 november stond de eerste knock-out wedstrijd van de KNVB Beker voor Jong ADO Den Haag Vrouwen op het programma. In het Cars Jeans Stadion nam de ploeg van Monique Rikaart en Peter Boshuizen het op tegen CTO Eindhoven. De bezoekers waren een maatje te groot voor het talententeam: 0-9. Hiermee is het bekeravontuur van Jong ADO Den Haag Vrouwen ten einde. 

Het zat Sharon Kok helaas niet mee. Na 19 minuten spelen moest ze wederom geblesseerd het veld verlaten. Nog geen tien minuten later kwamen de bezoekers op voorsprong. Na een voorzet op links kon Romee Leuchter de bal binnenkoppen: 0-1. De eerst volgende kans die daarop volgde was wederom voor CTO Eindhoven. Echter bracht de lat redding. De score werd uitgebreid middels een vrije trap die gemakkelijk werd binnen getikt: 0-2. Jong ADO Den Haag Vrouwen had zichtbaar moeite met de snelle omschakeling van de bezoekers. Het duurde ook niet lang voordat het volgende tegendoelpunt viel. De eerste inzet werd nog gered door Jasmijn de Groot, maar in de rebound kon de snelle rechtsbuiten alsnog de bal binnen schuiven: 0-3. Dit was tevens de ruststand.

Na nog geen tien minuten spelen in de tweede helft wist CTO Eindhoven weer het net te vinden. De spits was trefzeker middels een schuiver in de linkeronderhoek: 0-4. De bezoekers konden zelfs de scoren nog verder uitbreiden. Een middenveldster van CTO Eindhoven speelde zich vrij en schoot de bal via onderkant lat in de linker kruising: 0-5. Ook de 0-6 bleef niet uit. En daarmee was het nog niet gedaan. Alles viel op zijn plek voor CTO Eindhoven. Een goede steekpass zorgde ervoor dat de bezoekers in de 69ste minuut ook de zevende treffer konden maken. De 0-8 viel tien minuten later; de rechtsbuiten schoot de bal snoeibard in de verre hoek. Vlak voor het eindsignaal gaf Jong ADO Den Haag Vrouwen nog een penalty weg, echter wist keepster Jasmijn de Groot deze inzet knap te redden. Uit de corner die daaruit volgde werd echter wel gescoord. De bal werd niet goed weggewerkt uit de kluts waardoor CTO eenvoudig kon binnen schieten: 0-9. Hierna floot de scheidsrechter voor het eindsignaal.


Een lichtpuntje tijdens deze wedstrijd was dat aanvalster Maartje Looijen, na meer dan een jaar revalideren, weer speelminuten mocht maken! Welkom terug Maartje.

Jong ADO Den Haag Vrouwen – CTO Eindhoven 0-9 (0-3)

Scoreverloop: 30. CTO Eindhoven 0-1, 32. CTO Eindhoven 0-2, 40. CTO Eindhoven 0-3, 52. CTO Eindhoven 0-4, 62. CTO Eindhoven 0-5, 66 CTO Eindhoven 0-6, 69. CTO Eindhoven 0-7, 78. CTO Eindhoven 0-8, 90+1. CTO Eindhoven 0-9.

Opstelling Jong ADO Den Haag Vrouwen: Jasmijn de Groot, Bo Vonk, Lisa Guijt, Sharon Kok (19. Renee Zoutewelle), Renee Zoutewelle (21. Luna Knoester), Kimberley Smit, Nikki Ridder, Angelica Hertstein, Annouk Boshuizen, Holly Kampers, Jaimy Ravensbergen en Naomi Piqué (69. Maartje Looijen)

Fotograaf: Peter Looijen