Roxanna Monkou toegevoegd aan selectie Jong ADO Vrouwen
Haagse bluf met een female touch. Dat is waar de ADO Vrouwen voor staan. Steun ons via crowdfunding bij het binnen én buiten de lijnen realiseren van onze dromen.
,,
Loek van Paassen:
"Ik vind vrouwen voetbal leuk, hoop snel te komen kijken"
Roeland Gelink:
"De instelling en beleving van de vrouwen van ADO Den Haag zijn een voorbeeld voor de hele club"
Bart Caminada:
"De ADO Vrouwen zijn HET boegbeeld om jonge meiden aan het bewegen te krijgen"
Kees Jansma, perschef Nederlands elftal:
"Deze meiden hebben echt alles over voor topsport"
Lieke Hemminga:
"ADO Vrouwen geeft altijd leuke trainingen en ze zijn heel goed."
Steven de Haseth:
"Haagse bluf met een female touch; deze powervrouwen zijn hét voorbeeld voor alle jonge meisjes in de regio"
Kathy de Jong:
"ADO Vrouwen doet veel voor voetballende meisjes en zijn erg goed"
Kees Punt:
"De ADO-meiden hebben alles over voor hun sport, ze verdienen alle mogelijke steun"
Rob Reijenga:
"ADO DH Vrouwen doet het (inter)nationaal goed in de top. Maar het zet zich ook in voor de ontwikkeling van vrouwenvoetbal"
Julia Banwari:
"De vrouwen van ADO Den Haag doen altijd goed hun best, ze zijn cool en een voorbeeld voor mij."
Ryan Spencer:
"Ik steun de ADO Vrouwen omdat het nodig is"
Sacha Glotzbach:
"ADO Vrouwen zet zich in voor voetballende meisjes en hebben daar hulp bij nodig"
Isabelle Hoekstra:
"Ze geven leuke trainingen, kunnen goed voetballen en zijn aardig."

Roxanna Monkou toegevoegd aan selectie Jong ADO Vrouwen

Als gevolg van de kruisbandblessure van Jong ADO Den Haag Vrouwen keepster Maaike van Klink  heeft de club haar selectie uitgebreid met een nieuwe doelvrouw. De 30-jarige Roxanna Monkou is bereid gevonden de club uit de brand te helpen.

Roxanna is een fysiek sterke en zeer ervaren doelvrouw met goede reflexen. Roxanna is per direct speelgerechtigd voor zowel Jong ADO Den Haag Vrouwen als het eerste elftal. Zij heeft bij de start van de Eredivisie, meer dan 10 jaar geleden, de keuze gemaakt voor een maatschappelijke carrière en een sportieve op een wat lager niveau op het veld. Daarnaast heeft Roxanna op een hoog niveau in de zaal gekeept en is momenteel samen met oud-ADO Vrouwen keepster Lisa Franken sluitpost van het succesvolle vrouwenteam van ZVV Den Haag.

De focus van Roxanna zal blijven liggen in het zaalvoetbal en haar werk. ADO Den Haag Vrouwen kan echter wanneer dat nodig is een beroep doen op de routinier: “Ik was verrast toen Alex mij belde, ik had niet verwacht ooit nog voor ADO Vrouwen uit te komen, maar ik ben zeker gemotiveerd om deze jonge meiden op weg te helpen. Het is een eer om voor de twee hoogste clubs van mijn eigen stad uit te komen”.

Technisch Manager Alex Scholte: “Ik ken Roxanna al zo’n beetje haar hele voetballeven. Dat gaat al terug naar de jeugd Onder 13 bij haar eerste club: Quick Steps. Zij was in die tijd één van de grootste talenten van Nederland. Het is fijn dat we een echte Haagse meid bereid hebben gevonden de plek van Maaike in te nemen. Hierdoor blijft ons opleidingstraject in stand en kan ons jongste talent, Jasmijn de Groot, zich ook in alle rust verder ontwikkelen.”

Vooralsnog is de overeenkomst tot het einde van het seizoen. In de loop van tijd zal bekeken worden hoe de samenwerking bevalt en hoever het herstel van Maaike van Klink is. Niet uitgesloten is dat Roxanna ook volgend seizoen nog actief zal zijn voor de residentieclub.

ADO Den Haag Vrouwenvoetbal wenst Maaike van Klink veel succes met haar herstel en Roxanna veel plezier bij onze mooie club.