Jong ADO Vrouwen herpakt zich met competitiezege
Haagse bluf met een female touch. Dat is waar de ADO Vrouwen voor staan. Steun ons via crowdfunding bij het binnen én buiten de lijnen realiseren van onze dromen.
,,
Loek van Paassen:
"Ik vind vrouwen voetbal leuk, hoop snel te komen kijken"
Roeland Gelink:
"De instelling en beleving van de vrouwen van ADO Den Haag zijn een voorbeeld voor de hele club"
Bart Caminada:
"De ADO Vrouwen zijn HET boegbeeld om jonge meiden aan het bewegen te krijgen"
Kees Jansma, perschef Nederlands elftal:
"Deze meiden hebben echt alles over voor topsport"
Lieke Hemminga:
"ADO Vrouwen geeft altijd leuke trainingen en ze zijn heel goed."
Steven de Haseth:
"Haagse bluf met een female touch; deze powervrouwen zijn hét voorbeeld voor alle jonge meisjes in de regio"
Kathy de Jong:
"ADO Vrouwen doet veel voor voetballende meisjes en zijn erg goed"
Kees Punt:
"De ADO-meiden hebben alles over voor hun sport, ze verdienen alle mogelijke steun"
Rob Reijenga:
"ADO DH Vrouwen doet het (inter)nationaal goed in de top. Maar het zet zich ook in voor de ontwikkeling van vrouwenvoetbal"
Julia Banwari:
"De vrouwen van ADO Den Haag doen altijd goed hun best, ze zijn cool en een voorbeeld voor mij."
Ryan Spencer:
"Ik steun de ADO Vrouwen omdat het nodig is"
Sacha Glotzbach:
"ADO Vrouwen zet zich in voor voetballende meisjes en hebben daar hulp bij nodig"
Isabelle Hoekstra:
"Ze geven leuke trainingen, kunnen goed voetballen en zijn aardig."

Jong ADO Vrouwen herpakt zich met competitiezege

Op het vernieuwde sportcomplex van AFC’34, de thuisbasis van VV Alkmaar, werd op zaterdagmiddag 11 november de competitiewedstrijd tussen Jong VV Alkmaar en Jong ADO Vrouwen gespeeld. 
De Haagse beloften wisten zich na de forse bekernederlaag van afgelopen week te herpakken en gingen, dankzij een treffer van Jaimy Ravensbergen, met drie punten in de tas huiswaarts. 

In de eerste minuten van de wedstrijd werd al meteen duidelijk dat de Haagse talentenploeg naar Alkmaar was gekomen voor een overwinning. Het elftal van Monique Rikkaart en Peter Boshuizen oefende meteen vol druk op de thuisploeg. Dit resulteerde al snel in een grote kans voor Jaimy Ravensbergen. Laatstgenoemde stuitte echter op de Alkmaarse doelvrouw waardoor een vroege voorsprong uitbleef.

Tijdens het treffen met Jong VV Alkmaar maakte Jong ADO Vrouwen keepster Jasmijn de Groot haar basisdebuut. Zij bewees deze middag direct haar waarde door onder andere een vrije trap vroeg in de wedstrijd te keren.  
In de daarop volgende minuten kregen beide ploegen diverse kansen om de score te openen, echter lukte het zowel Jong VV Alkmaar als Jong ADO Den Haag Vrouwen maar niet om de bal in het doel te krijgen. Hierdoor bleef bij de rust de 0-0 op het scorebord staan.

Direct na de thee viel er een grote kans voor Naomi Piqué te noteren. Het schot mistte echter kracht waardoor het een makkelijke prooi bleek voor de keepster van Alkmaar. 
In de eerste tien minuten na rust waren er kansen over en weer. Uiteindelijk wist, na een klein uur voetballen, Jaimy Ravensbergen de score te openen; 0-1.

Het resterende half uur van de wedstrijd creëerde beide teams opnieuw een aantal kansen. De wedstrijd bleef uiteindelijk steken op een welverdiende 0-1 zege voor de beloften uit Den Haag. Hiermee pakt de ploeg haar tweede competitiezege in de topklasse van dit seizoen.

In de 62e minuut, kort na het eerste doelpunt, werd aan Haagse zijde Eline Koster vervangen door Maartje Looijen. Beide speelsters uitkomend voor ADO Den Haag Vrouwen zijn op de terugweg na een blessure. Tevens wist Nikki Ridder de 90 minuten vol te maken. Hierdoor maakte het drietal vandaag de nodige minuten om binnenkort hopelijk weer aan te sluiten bij de selectie van trainer Arend Regeer. 

Zaterdag 18 november speelt Jong ADO Den Haag Vrouwen om 17.00 uur op Sportpark de Kastelenring tegen de huidige nummer drie van de competitie, Ter Leede VR1. 

Jong VV Alkmaar – Jong ADO Den Haag Vrouwen 0-1 (0-0)

Scoreverloop: 56. Jaimy Ravensbergen 

Gele kaarten: 78. Jong VV Alkmaar

Opstelling Jong ADO Den Haag Vrouwen: Jasmijn de Groot, Nikki Ridder, Eline Koster (62. Maartje Looijen), Holly Kampers, Jaimy Ravensbergen, Kimberley Smit, Dana Breewel (62. Julia Kagie), Lisa Guijt, Kayra Nelemans, Naomi Piqué, Bo Vonk

Fotografie: Christian Brafine