ADO Vrouwen start Schaduwteam Onder 12 en 14 jaar
Haagse bluf met een female touch. Dat is waar de ADO Vrouwen voor staan. Steun ons via crowdfunding bij het binnen én buiten de lijnen realiseren van onze dromen.
,,
Loek van Paassen:
"Ik vind vrouwen voetbal leuk, hoop snel te komen kijken"
Roeland Gelink:
"De instelling en beleving van de vrouwen van ADO Den Haag zijn een voorbeeld voor de hele club"
Bart Caminada:
"De ADO Vrouwen zijn HET boegbeeld om jonge meiden aan het bewegen te krijgen"
Kees Jansma, perschef Nederlands elftal:
"Deze meiden hebben echt alles over voor topsport"
Lieke Hemminga:
"ADO Vrouwen geeft altijd leuke trainingen en ze zijn heel goed."
Steven de Haseth:
"Haagse bluf met een female touch; deze powervrouwen zijn hét voorbeeld voor alle jonge meisjes in de regio"
Kathy de Jong:
"ADO Vrouwen doet veel voor voetballende meisjes en zijn erg goed"
Kees Punt:
"De ADO-meiden hebben alles over voor hun sport, ze verdienen alle mogelijke steun"
Rob Reijenga:
"ADO DH Vrouwen doet het (inter)nationaal goed in de top. Maar het zet zich ook in voor de ontwikkeling van vrouwenvoetbal"
Julia Banwari:
"De vrouwen van ADO Den Haag doen altijd goed hun best, ze zijn cool en een voorbeeld voor mij."
Ryan Spencer:
"Ik steun de ADO Vrouwen omdat het nodig is"
Sacha Glotzbach:
"ADO Vrouwen zet zich in voor voetballende meisjes en hebben daar hulp bij nodig"
Isabelle Hoekstra:
"Ze geven leuke trainingen, kunnen goed voetballen en zijn aardig."

ADO Vrouwen start Schaduwteam Onder 12 en 14 jaar

ADO Den Haag Vrouwen is sinds dit seizoen gestart met een talententeam voor meisjes onder de 12 en 14 jaar. Uit regio West II zijn talentvolle meiden gescout om in deze teams te gaan spelen. Beide teams nemen deel aan de Sportsworld Europa League, van Girls Soccer Nederland.

Twee weken geleden heeft MO12 voor het eerst samen gespeeld tijden de Kevin Strootman Cup bij Sparta Rotterdam.  Dit als voorbereiding op het echte werk in de Europa League. Op zondag 5 november was het dan eindelijk zover. Het schaduwteam MO12 speelde tegen België Onder 12 jaar district West-Vlaanderen. De wedstrijd werd gespeeld in vier delen van een kwartier zodat er tussendoor genoeg tijd was voor aanwijzingen. Vanaf het begin werd er direct in een hoog tempo gespeeld en zag je dat beide teams over veel techniek beschikten. Na enkele minuten spelen hadden de groengelen het betere van het spel en liep de score op naar een 2-0 voorsprong. Echter bleef de wedstrijd spannend en kwam België goed terug tot 2-1. Dit gaf de wedstrijd goed weer; het schaduwteam liep uit en België kwam steeds weer terug tot een uiteindelijke uitslag van 5-4 in het voordeel van het ADO Den Haag Vrouwen MO12. Een leerzame dag met goed spel van beide kanten. We kijken uit naar de volgende wedstrijd tegen KAA Gent op zaterdag 16 december.


De MO14 startte afgelopen zondag, 12 november, met de eerste wedstrijd in de Sportworlds Europa League. Direct een mooi affiche met KAA Gent als tegenstander. Het begin van de wedstrijd was een beetje aftasten en tegelijkertijd elkaar leren kennen. Ook voor deze talentenploeg was het de eerste wedstrijd in deze samenstelling. Naarmate de eerste helft vorderde kreeg MO14 steeds meer grip op de wedstrijd. KAA Gent speelde in een 4-4-2 opstelling en de club uit de Hofstad voerden de druk op door achterin één-op-één te spelen en de tegenstander vast te zetten op eigen helft. Deze aanvallende instelling en gedachten leidde de ploeg de eerste helft naar een verdiende 2-0 voorsprong. De tweede helft konden de speelsters elkaar steeds beter vinden en zagen we steeds meer mooie combinaties over het hele veld. Uiteindelijk is er de tweede helft nog twee keer gescoord door het schaduwteam MO14 waardoor er na 70 minuten een score van 4-0 in het voordeel van de groengelen op het scorebord stond. Een uitslag om trots op te zijn. Ook dit was weer een mooie dag en we kijken uit naar de tweede wedstrijd tegen Alliance’22 op 26 november.