Hattrick Annouk Boshuizen bezorgt ADO Vrouwen oefenzege
Haagse bluf met een female touch. Dat is waar de ADO Vrouwen voor staan. Steun ons via crowdfunding bij het binnen én buiten de lijnen realiseren van onze dromen.
,,
Loek van Paassen:
"Ik vind vrouwen voetbal leuk, hoop snel te komen kijken"
Roeland Gelink:
"De instelling en beleving van de vrouwen van ADO Den Haag zijn een voorbeeld voor de hele club"
Bart Caminada:
"De ADO Vrouwen zijn HET boegbeeld om jonge meiden aan het bewegen te krijgen"
Kees Jansma, perschef Nederlands elftal:
"Deze meiden hebben echt alles over voor topsport"
Lieke Hemminga:
"ADO Vrouwen geeft altijd leuke trainingen en ze zijn heel goed."
Steven de Haseth:
"Haagse bluf met een female touch; deze powervrouwen zijn hét voorbeeld voor alle jonge meisjes in de regio"
Kathy de Jong:
"ADO Vrouwen doet veel voor voetballende meisjes en zijn erg goed"
Kees Punt:
"De ADO-meiden hebben alles over voor hun sport, ze verdienen alle mogelijke steun"
Rob Reijenga:
"ADO DH Vrouwen doet het (inter)nationaal goed in de top. Maar het zet zich ook in voor de ontwikkeling van vrouwenvoetbal"
Julia Banwari:
"De vrouwen van ADO Den Haag doen altijd goed hun best, ze zijn cool en een voorbeeld voor mij."
Ryan Spencer:
"Ik steun de ADO Vrouwen omdat het nodig is"
Sacha Glotzbach:
"ADO Vrouwen zet zich in voor voetballende meisjes en hebben daar hulp bij nodig"
Isabelle Hoekstra:
"Ze geven leuke trainingen, kunnen goed voetballen en zijn aardig."

Hattrick Annouk Boshuizen bezorgt ADO Vrouwen oefenzege

De competitie ligt een week stil wegens de interlandperiode. Een goed moment om een oefenwedstrijd in te plannen. Op woensdag 22 november werd er in het Cars Jeans Stadion gespeeld tegen het talententeam van het Thorbecke HSV. Deze jongens zijn allemaal rond de 15/16 jaar en komen uit in verschillende competities bij hun eigen amateurclubs. De ploeg van Arend Regeer wist een 1-3 achterstand om te buigen in een 4-3 overwinning! 

In het eerste half uur speelde het spel zich vooral af op de helft van de tegenstander. Het talententeam wist de goede start echter niet om te zetten in noemenswaardige kansen. Pas na ruim twintig minuten spelen werd de eerste kans aan Haagse zijde afgedwongen. Nance van der Meer stormde op snelheid richting het doel. De keeper van Thorbecke kon deze inzet alleen redden door een corner weg te geven. Uit deze corner kon Eline Koster met links voorgeven op Vesna Veltrop, die de bal netjes binnen wist te koppen: 1-0. Nog geen vijf minuten later kregen de bezoekers hun eerst echte doelpoging. Met een zwabberbal wist één van de spelers van Thorbecke keepster Romy Dalebout op het verkeerde been te zetten waardoor de bal over haar heen in het doel belandde; 1-1. ADO Den Haag Vrouwen wist meer vat op de wedstrijd te krijgen, echter kreeg de ploeg in de 32ste minuut toch de deksel op de neus. Een te zachte terugspeelbal vanuit het middenveld werd uiteindelijk afgestraft, waardoor de bezoekers op voorsprong kwamen: 1-2. Een minuut voor rust werd de marge nog groter. Een afslagbal werd prima binnen geschoten door Thorbecke: 1-3. Dit was tevens de ruststand. 

Na ruim tien minuten spelen in de tweede helft verzuimde ADO Den Haag Vrouwen om de aansluitingstreffer te maken. Victoria Pelova bracht zichzelf in scoringspositie, echter liep er een medespeelster in de weg, waardoor zij genoodzaakt was de bal af te spelen op Maartje Looijen. Laatstgenoemde haar inzet werd helaas van de lijn gehaald.
ADO Den Haag Vrouwen bleef gretig op zoek naar de aansluitingstreffer. Uiteindelijk wist de ploeg van Arend Regeer na een uur voetballen dan ook de aansluitende treffer te maken. De net in het veld gekomen Chasity Grant won haar duel en gebruikte haar snelheid om vervolgens een perfecte voorzet te geven op Annouk Boshuizen. Boshuizen verzuimde niet en schoot de bal in de rechterkruising: 2-3. Annouk Boshuizen bleek op stoom deze avond want nog geen drie minuten later wist zij de bal vanuit de kluts opnieuw in het doel te werken: 3-3. Tien minuten voor tijd mocht ze zelfs een hattrick achter haar naam schrijven; uit de corner van Victoria Pelova kopte Annouk Boshuizen haar derde doelpunt binnen. Hiermee bracht ze haar ploeg op voorsprong: 4-3! 
Mede dankzij de hattrick van Annouk Boshuizen wist ADO Den Haag Vrouwen een 1-3 achterstand om te buigen in een 4-3 overwinning.

Volgende week komt ADO Den Haag Vrouwen nog niet in actie in de Eredivisie Vrouwen. Dit betreft een vrije speelronde voor de Haagse ploeg. Daardoor staat er volgende week dinsdag, 28 november, opnieuw een oefenwedstrijd op het programma. Om 17.00 uur neemt de ploeg van Arend Regeer het op tegen Wippolder JO17.

ADO Den Haag Vrouwen – Thorbecke HSV JO15/16 4-3 (1-3)

Scoreverloop: 22. Vesna Veltrop 1-0, 27. Thorbecke 1-1, 31. Thorbecke 1-2, 45. Thorbecke 1-3, 63. Annouk Boshuizen 2-3, 65. Annouk Boshuizen 3-3, 79. Annouk Boshuizen 4-3

Opstelling ADO Den Haag Vrouwen:
Romy Dalebout, Allyssa Daal (46. Victoria Pelova), Sabine Kuilenburg, Eline Koster, Priscilla Mesker@ (46. Sharona Tieleman), Nikki Ridder, Vesna Veltrop, Carmen Simonis (41. Nadine Noordam), Maartje Looijen (60. Chasity Grant), Marthe van Erk (60. Annouk Boshuizen) en Nance van der Meer

Fotografie: Peter Looijen