Jong ADO Vrouwen speelt gelijk tegen RCL VR1
Haagse bluf met een female touch. Dat is waar de ADO Vrouwen voor staan. Steun ons via crowdfunding bij het binnen én buiten de lijnen realiseren van onze dromen.
,,
Loek van Paassen:
"Ik vind vrouwen voetbal leuk, hoop snel te komen kijken"
Roeland Gelink:
"De instelling en beleving van de vrouwen van ADO Den Haag zijn een voorbeeld voor de hele club"
Bart Caminada:
"De ADO Vrouwen zijn HET boegbeeld om jonge meiden aan het bewegen te krijgen"
Kees Jansma, perschef Nederlands elftal:
"Deze meiden hebben echt alles over voor topsport"
Lieke Hemminga:
"ADO Vrouwen geeft altijd leuke trainingen en ze zijn heel goed."
Steven de Haseth:
"Haagse bluf met een female touch; deze powervrouwen zijn hét voorbeeld voor alle jonge meisjes in de regio"
Kathy de Jong:
"ADO Vrouwen doet veel voor voetballende meisjes en zijn erg goed"
Kees Punt:
"De ADO-meiden hebben alles over voor hun sport, ze verdienen alle mogelijke steun"
Rob Reijenga:
"ADO DH Vrouwen doet het (inter)nationaal goed in de top. Maar het zet zich ook in voor de ontwikkeling van vrouwenvoetbal"
Julia Banwari:
"De vrouwen van ADO Den Haag doen altijd goed hun best, ze zijn cool en een voorbeeld voor mij."
Ryan Spencer:
"Ik steun de ADO Vrouwen omdat het nodig is"
Sacha Glotzbach:
"ADO Vrouwen zet zich in voor voetballende meisjes en hebben daar hulp bij nodig"
Isabelle Hoekstra:
"Ze geven leuke trainingen, kunnen goed voetballen en zijn aardig."

Jong ADO Vrouwen speelt gelijk tegen RCL VR1

Jong ADO Den Haag Vrouwen heeft zaterdagmiddag in de thuiswedstrijd tegen RCL VR1 gelijkgespeeld. Beide ploegen kwamen op Sportpark de Kastelenring niet verder dan een 1-1, waardoor de punten verdeeld werden. De groengelen staan door dit gelijkspel momenteel zevende in de Topklasse zaterdag. 

In de eerste tien minuten ging het spel over en weer. Jong ADO Den Haag Vrouwen had meer balbezit en meer kansen. In de 24e minuut gaf de thuisploeg een vrije trap weg op een gevaarlijke plek, waardoor RCL de mogelijkheid kreeg om de bal langs keepster Romy Dalebout te werken. De vrije trap werd door één van de speelsters van RCL binnen gekopt; 0-1.
Niet lang daarna waren het de groengelen die de stand gelijk trokken. Jaimy Ravensbergen zocht de achterlijn op en wist de bal voor te geven. Annouk Boshuizen stapte fraai over de bal heen waardoor Naomi Pique met een verwoestend schot de bal binnen wist te werken; 1-1. 

Beide ploegen waren in het eerste bedrijf van de wedstrijd meerdere keren gevaarlijk. Echter kregen beide elftallen het niet voor elkaar om de voorsprong te nemen. Onder andere een inzet van RCL belandde op de lat, wist de doelvrouw van RCL een schot van Annouk Boshuizen te keren en kopte Kimberley Smit vanuit een corner maar net over het doel heen. 

Na de theepauze ging Jong ADO Den Haag Vrouwen direct op zoek naar de voorsprong. De ploeg van coaches Monique Rikkaart en Peter Boshuizen kreeg meerdere grote kansen om de voorsprong ook daadwerkelijk te pakken. Een voorzet van Naomi Pique op Jaimy Ravensbergen ging maar net naast. Laatstgenoemde kwam een teenlengte te kort om de bal binnen te tikken. 

In de laatste tien minuten van de wedstrijd kreeg Jaimy Ravensbergen opnieuw een 100% kans, medespeelster Kimberley Smit wist met een uitstekende lange bal Ravensbergen te bereiken. Het schot van Jaimy belandde op de buitenkant van de paal. 
Ondanks de kansen voor het Haagse beloftenteam bleef de stand deze middag haken op een 1-1 gelijkspel. Hiermee staat de Residentieclub, na een toch wat moeizame competitiestart, op een welverdiende en knappe zevende plek. 

Zaterdagmiddag 2 december neemt Jong ADO Den Haag Vrouwen het op tegen de huidige koploper Saestum VR1. De wedstrijd wordt om 13:00 uur gespeeld op Sportpark Seastum in Zeist. 

Karakteristiek:

Jong ADO Den Haag Vrouwen – RCL VR1  1-1 (1-1)

Scoreverloop: 24. RCL VR1 0-1, 29. Naomi Pique 1-1 

Opstelling Jong ADO Den Haag Vrouwen: Romy Dalebout, Laura Brafine (86. Dana Breewel), Sabine Kuilenburg, Holly Kampers (74. Kayra Nelemans), Annouk Boshuizen, Jaimy Ravensbergen, Julia Kagie, Kimberley Smit, Lisa Guijt, Naomi Pique, Bo Vonk

Fotografie: Christian Brafine