ADO Vrouwen verliest oefenduel van Wippolder JO17
Haagse bluf met een female touch. Dat is waar de ADO Vrouwen voor staan. Steun ons via crowdfunding bij het binnen én buiten de lijnen realiseren van onze dromen.
,,
Loek van Paassen:
"Ik vind vrouwen voetbal leuk, hoop snel te komen kijken"
Roeland Gelink:
"De instelling en beleving van de vrouwen van ADO Den Haag zijn een voorbeeld voor de hele club"
Bart Caminada:
"De ADO Vrouwen zijn HET boegbeeld om jonge meiden aan het bewegen te krijgen"
Kees Jansma, perschef Nederlands elftal:
"Deze meiden hebben echt alles over voor topsport"
Lieke Hemminga:
"ADO Vrouwen geeft altijd leuke trainingen en ze zijn heel goed."
Steven de Haseth:
"Haagse bluf met een female touch; deze powervrouwen zijn hét voorbeeld voor alle jonge meisjes in de regio"
Kathy de Jong:
"ADO Vrouwen doet veel voor voetballende meisjes en zijn erg goed"
Kees Punt:
"De ADO-meiden hebben alles over voor hun sport, ze verdienen alle mogelijke steun"
Rob Reijenga:
"ADO DH Vrouwen doet het (inter)nationaal goed in de top. Maar het zet zich ook in voor de ontwikkeling van vrouwenvoetbal"
Julia Banwari:
"De vrouwen van ADO Den Haag doen altijd goed hun best, ze zijn cool en een voorbeeld voor mij."
Ryan Spencer:
"Ik steun de ADO Vrouwen omdat het nodig is"
Sacha Glotzbach:
"ADO Vrouwen zet zich in voor voetballende meisjes en hebben daar hulp bij nodig"
Isabelle Hoekstra:
"Ze geven leuke trainingen, kunnen goed voetballen en zijn aardig."

ADO Vrouwen verliest oefenduel van Wippolder JO17

Ook deze week speelt ADO Den Haag Vrouwen nog geen wedstrijd in de Eredivisie Vrouwen, ditmaal vanwege een speelvrije ronde. Dinsdagavond 28 november werkte de selectie van Arend Regeer daardoor een oefenduel af in het Cars Jeans Stadion. De tegenstander tijdens deze vanavond was het uit Delft afkomstige Wippolder JO17. Lang bleef het 0-1 en had ADO Vrouwen de kansen op de gelijkmaker. Echter viel in de slotminuten, tegen de verhoudingen in, het tweede tegendoelpunt. Eindstand: 0-2.

In het eerste kwartier van de wedstrijd was het meeste balbezit voor ADO Vrouwen. Wippolder bleek echter fysiek een stuk sterker waardoor de groengelen weinig kansen wisten te creëren. Victoria Pelova kon met een goede actie rand zestien op te zoeken en de bal meegeven aan Shanique Dessing. Laatstgenoemde schoot op het doel, maar haar inzet werd geblokt door een speler van Wippolder.  Na enkele grote kansen kwam de Delftse ploeg na een goed half uur voetballen op voorsprong; 0-1.
In de eerste vijftien minuten van de tweede helft waren er weinig tot geen kansen voor beide ploegen. Marthe van Erk kreeg daarentegen in de 60e minuut een enorme kans. Victoria Pelova stoomde op naar de achterlijn en kon de bal voorgeven. Marthe van Erk wilde haar hoofd tegen de bal zetten maar de keeper van Wippolder was een fractie sneller en kon de bal klemvast pakken. Suzanne Admiraal maakte in de 70e minuut na een langdurige enkelblessure haar rentree. Vanuit een corner probeerde ADO Den Haag Vrouwen weer op gelijke hoogte te komen, de keeper van Wippolder zat volledig mis en Eline Koster wist de bal te koppen. Echter stond er een verdediger op de doellijn die de bal nog kon wegwerken. Slordig balverlies op het middenveld aan Haagse zijde zorgde voor een vrije doortocht voor de spits van Wippolder. Hij creëerde een één-op-één situatie met Barbara Lorsheyd, die de inzet van de spits wist te keren. In de 90e minuut breidden de gasten hun voorsprong nog verder uit. Na een verdedigingsfout kon Wippolder de bal onderscheppen. De linksbuiten zag Barbara Lorsheyd voor haar goal staan en werkte de bal over haar heen. Hiermee wint de huidige koploper van eerste klasse het oefenduel van ADO Den Haag Vrouwen met 0-2. Karakteristiek

ADO Den Haag Vrouwen – Wippolder JO17  0-2 (0-1)

Scoreverloop: 34. Wippolder O17 0-1, 90. Wippolder O17 0-2

Scheidsrechter: Lars van der Berg

Opstelling ADO Den Haag Vrouwen: Romy Dalebout (45. Barbara Lorsheyd), Priscilla Mesker, Eline Koster (45. Nikki Ridder), Sabine Kuilenburg (70. Allyssa Daal), Vesna Veltrop (70. Eline Koster), Romy Speelman (Carmen Simonis), Allyssa Daal (45. Sharona Tieleman), Annouk Boshuizen (45. Marthe van Erk), Chasity Grant (60. Maartje Looijen), Victoria Pelova, Shanique Dessing (70. Suzanne Admiraal) 

Fotografie: Peter Looijen