Schaduwteam wint laatste poulewedstrijd van Sportsworld Europa League
Haagse bluf met een female touch. Dat is waar de ADO Vrouwen voor staan. Steun ons via crowdfunding bij het binnen én buiten de lijnen realiseren van onze dromen.
,,
Loek van Paassen:
"Ik vind vrouwen voetbal leuk, hoop snel te komen kijken"
Roeland Gelink:
"De instelling en beleving van de vrouwen van ADO Den Haag zijn een voorbeeld voor de hele club"
Bart Caminada:
"De ADO Vrouwen zijn HET boegbeeld om jonge meiden aan het bewegen te krijgen"
Kees Jansma, perschef Nederlands elftal:
"Deze meiden hebben echt alles over voor topsport"
Lieke Hemminga:
"ADO Vrouwen geeft altijd leuke trainingen en ze zijn heel goed."
Steven de Haseth:
"Haagse bluf met een female touch; deze powervrouwen zijn hét voorbeeld voor alle jonge meisjes in de regio"
Kathy de Jong:
"ADO Vrouwen doet veel voor voetballende meisjes en zijn erg goed"
Kees Punt:
"De ADO-meiden hebben alles over voor hun sport, ze verdienen alle mogelijke steun"
Rob Reijenga:
"ADO DH Vrouwen doet het (inter)nationaal goed in de top. Maar het zet zich ook in voor de ontwikkeling van vrouwenvoetbal"
Julia Banwari:
"De vrouwen van ADO Den Haag doen altijd goed hun best, ze zijn cool en een voorbeeld voor mij."
Ryan Spencer:
"Ik steun de ADO Vrouwen omdat het nodig is"
Sacha Glotzbach:
"ADO Vrouwen zet zich in voor voetballende meisjes en hebben daar hulp bij nodig"
Isabelle Hoekstra:
"Ze geven leuke trainingen, kunnen goed voetballen en zijn aardig."

Schaduwteam wint laatste poulewedstrijd van Sportsworld Europa League

Het schaduwteam van Jong ADO Den Haag Vrouwen heeft haar derde en laatste poulewedstrijd in de door Girls Soccer Nederland georganiseerde “Sportsworld Europa League” met een overwinning afgesloten. Op het terrein van partnerclub SC Monster werden de leeftijdsgenoten van De Treffers uit Groesbeek met 2-0 verslagen.

Nadat de eerste wedstrijd in blessuretijd net werd verloren van Racing Genk en de tweede wedstrijd ruim werd gewonnen van DSS/Haarlem was een overwinning voor het team van trainer Henk Poortvliet noodzakelijk om zicht te houden op de finalerondes. De eerste helft was het schaduwteam van Jong ADO Vrouwen heer en meester en legde zij de bezoeksters hun wil op. Dit leidde tot een veldoverwicht en meerdere kans. De tweede helft had De Treffers haar zaken verdedigend wat beter op orde en was het voor het schaduwteam lastiger om van opbouwen naar aanvallen te komen. Uiteindelijk was de 2-0, doelpunten van Ravelcheny van Ommeren en Ashley Pen, score wel wat aan de lage kant en deed deze geen recht aan het wedstrijdbeeld.  

Door dit resultaat is het Schaduwteam van Jong ADO Den Haag Vrouwen niet meer afhankelijk van het resultaat van de wedstrijd Racing Genk – DSS/Haarlem en zijn zij zeker van plaatsing voor de kampioenspoule, doordat zij in ieder geval als best nummer 2 geplaatst zijn.

Voor ADO Den Haag kwamen deze wedstrijd in actie:
Laura Klein Bog (Schipluiden), Susanne Hoogenboom  (RCL),  Sasha Leemans (OLIVEO) , Ravelcheny v.Ommeren (Barendrecht), Cato Pijnacker Hordijk (Graaf Willem II/VAC), Elisa Meinema (VELO) , Lisanne Wallaard (Hillegersberg), Ellie Danillewicz (Graaf Willem II/VAC), Romy Bruins (DSVP),  Manon van Raay (FC Oudewater) 6  Kathy de Jong (Rijnsburgse Boys) Ashley Pen (RCL),  Jennifer Bakker(Barendrecht), Ayla van Oostrum (Barendrecht) , Miesha Leemans (OLIVEO), Sacha Meijer (sc Monster ), Wendy Balfoort (Sportlust’46)