Jong ADO Vrouwen vijfmaal trefzeker tegen Barendrecht
Haagse bluf met een female touch. Dat is waar de ADO Vrouwen voor staan. Steun ons via crowdfunding bij het binnen én buiten de lijnen realiseren van onze dromen.
,,
Loek van Paassen:
"Ik vind vrouwen voetbal leuk, hoop snel te komen kijken"
Roeland Gelink:
"De instelling en beleving van de vrouwen van ADO Den Haag zijn een voorbeeld voor de hele club"
Bart Caminada:
"De ADO Vrouwen zijn HET boegbeeld om jonge meiden aan het bewegen te krijgen"
Kees Jansma, perschef Nederlands elftal:
"Deze meiden hebben echt alles over voor topsport"
Lieke Hemminga:
"ADO Vrouwen geeft altijd leuke trainingen en ze zijn heel goed."
Steven de Haseth:
"Haagse bluf met een female touch; deze powervrouwen zijn hét voorbeeld voor alle jonge meisjes in de regio"
Kathy de Jong:
"ADO Vrouwen doet veel voor voetballende meisjes en zijn erg goed"
Kees Punt:
"De ADO-meiden hebben alles over voor hun sport, ze verdienen alle mogelijke steun"
Rob Reijenga:
"ADO DH Vrouwen doet het (inter)nationaal goed in de top. Maar het zet zich ook in voor de ontwikkeling van vrouwenvoetbal"
Julia Banwari:
"De vrouwen van ADO Den Haag doen altijd goed hun best, ze zijn cool en een voorbeeld voor mij."
Ryan Spencer:
"Ik steun de ADO Vrouwen omdat het nodig is"
Sacha Glotzbach:
"ADO Vrouwen zet zich in voor voetballende meisjes en hebben daar hulp bij nodig"
Isabelle Hoekstra:
"Ze geven leuke trainingen, kunnen goed voetballen en zijn aardig."

Jong ADO Vrouwen vijfmaal trefzeker tegen Barendrecht

Op zaterdag 9 december werd door Jong ADO Den Haag Vrouwen, onder winterse omstandigheden, de laatste thuiswedstrijd van het kalenderjaar 2017 afgewerkt. Het eerste vrouwenelftal van Barendrecht reisde af naar Leidschendam. De groengelen waren heer en meester op Sportpark de Kastelenring en trakteerden het publiek op vijf mooie doelpunten. 

Jong ADO Den Haag Vrouwen was erop gebrand om de laatste thuiswedstrijd van het jaar goed af te sluiten. Dat was direct zichtbaar toen het startsignaal klonk. De één na de andere kans diende zich aan voor de groengelen. De eerste kans van de wedstrijd werd gecreëerd nadat Eline Koster een goede pass gaf op Dana Breewel. Laatstgenoemde stuitte op de keepster waardoor haar inzet werd geblokt. Vervolgens schoot Holly Kampers van afstand, maar ook bij dit schot kon de keepster redding bieden. De bal van Julia Kagie die daarop volgde belandde op de lat en ook Dana Breewel kreeg hem er niet in na een goede voorzet van Maartje Looijen. Het was wachten op de welverdiende openingstreffer. Tien minuten voor het rustsignaal werd het harde werken dan eindelijk beloond. Een afstandsschot van Bo Vonk vloog over de keepster van Barendrecht heen: 1-0! Vlak voor het rustsignaal kon de ploeg van Monique Rikaart en Peter Boshuizen de score nog verdubbelen na een goede actie op snelheid van Maartje Looijen. De aanvalster haalde de achterlijn en gaf de bal perfect voor op Eline Koster. Helaas werd haar schot van de lijn gehaald. Jong ADO Den Haag Vrouwen had zichzelf meer moeten belonen, maar ging rusten met een 1-0 tussenstand.


Daar waar de groengelen in de eerste helft de kansen niet afmaakten was het in de tweede helft meteen raak. Na drie minuten spelen liet Maartje Looijen zich wederom gelden. Ze gaf de bal voor op Dana Breewel. Driemaal was scheepsrecht: 2-0!


Vlak na het tweede doelpunt kreeg Jaimy Ravensbergen de bal in de voeten. De behendige spits draaide weg en kon schieten. Helaas werd haar schot gepakt. De kans die de spits daarna kreeg was wel raak: 3-0. Bij deze drie doelpunten bleef het niet, want Jong ADO Den Haag Vrouwen had de smaak te pakken. Binnen vier minuten was het weer raak. Eline Koster gaf een keurige crosspass op Maartje Looijen. De aanvalster speelde haar directe tegenstander uit en gaf de bal terug. Koster werkte vervolgens de bal zeer kundig in de kruising: 4-0.


De bezoekers hadden eigenlijk heel de wedstrijd niks in te brengen en werden totaal overklast door het talententeam uit Den Haag. In de laatste tien minuten van de wedstrijd werd zelfs de vijfde treffer een feit. Kimberley Smit gaf de bal vanaf de achterlijn voor op Luna Knoester, die goed voor haar tegenstander kwam en kon binnentikken. Een dominant Jong ADO Den Haag Vrouwen heeft het publiek op een mooie laatste thuiswedstrijd van 2017 getrakteerd: 5-0!

Volgende week zaterdag, 16 december, speelt Jong ADO Den Haag Vrouwen de laatste uitwedstrijd voor de winterstop. Het beloftenelftal gaat dan op bezoek bij SSS, te Klaaswaal. Om 14.00 uur wordt er afgetrapt.

Jong ADO Den Haag Vrouwen – Barendrecht VR1 5-0 (1-0)

Scoreverloop: 35. Bo Vonk 1-0, 48. Dana Breewel 2-0, 72. Jaimy Ravensbergen 3-0, 75. Eline Koster 4-0, 83. Luna Knoester 5-0

Opstelling Jong ADO Den Haag Vrouwen:
Jasmijn de Groot, Julia Kagie (46. Luna Knoester), Kayra Nelemans, Lisa Guijt, Kimberley Smit, Eline Koster, Dana Breewel (67. Angelica Hertstein), Bo Vonk, Jaimy Ravensbergen, Holly Kampers (76. Laura Brafine) en Maartje Looijen

Fotografie: Christian Brafine