ADO Vrouwen in ‘Haags kwartiertje’ naast Ajax
Haagse bluf met een female touch. Dat is waar de ADO Vrouwen voor staan. Steun ons via crowdfunding bij het binnen én buiten de lijnen realiseren van onze dromen.
,,
Loek van Paassen:
"Ik vind vrouwen voetbal leuk, hoop snel te komen kijken"
Roeland Gelink:
"De instelling en beleving van de vrouwen van ADO Den Haag zijn een voorbeeld voor de hele club"
Bart Caminada:
"De ADO Vrouwen zijn HET boegbeeld om jonge meiden aan het bewegen te krijgen"
Kees Jansma, perschef Nederlands elftal:
"Deze meiden hebben echt alles over voor topsport"
Lieke Hemminga:
"ADO Vrouwen geeft altijd leuke trainingen en ze zijn heel goed."
Steven de Haseth:
"Haagse bluf met een female touch; deze powervrouwen zijn hét voorbeeld voor alle jonge meisjes in de regio"
Kathy de Jong:
"ADO Vrouwen doet veel voor voetballende meisjes en zijn erg goed"
Kees Punt:
"De ADO-meiden hebben alles over voor hun sport, ze verdienen alle mogelijke steun"
Rob Reijenga:
"ADO DH Vrouwen doet het (inter)nationaal goed in de top. Maar het zet zich ook in voor de ontwikkeling van vrouwenvoetbal"
Julia Banwari:
"De vrouwen van ADO Den Haag doen altijd goed hun best, ze zijn cool en een voorbeeld voor mij."
Ryan Spencer:
"Ik steun de ADO Vrouwen omdat het nodig is"
Sacha Glotzbach:
"ADO Vrouwen zet zich in voor voetballende meisjes en hebben daar hulp bij nodig"
Isabelle Hoekstra:
"Ze geven leuke trainingen, kunnen goed voetballen en zijn aardig."

ADO Vrouwen in ‘Haags kwartiertje’ naast Ajax

ADO Den Haag Vrouwen heeft in haar laatste thuiswedstrijd van 2017 een fraaie comeback geleverd. In het eigen Cars Jeans Stadion kwam Ajax op een 0-2 voorsprong, maar de club uit de Residentie rechtte de rug en verschafte zichzelf alsnog een punt tegen de regerend landskampioen: 2-2.

Zowel ADO Den Haag als Ajax keek in de beginfase de spreekwoordelijke kat uit de boom. Beide partijen verschenen mondjesmaat voor het doel van de vijandelijke partij. Eerste kans van de wedstrijd betrof een afzwaaier van Victoria Pelova vanaf randje zestien. Namens de bezoekers kopte Kelly Zeeman de bal net voorlangs het doel van doelvrouw Barbara Lorsheyd.

Spektakel kwam er toen Pelova in balbezit kwam en de bal snoeihard op de linkerpaal knalde. Na de enorme kans volgde jammer genoeg geen scoringsrijke rebound. Ajax kwam zodoende goed weg. Vervolgens had ADO Den Haag het geluk helaas niet aan haar zijde. Nadat Lorsheyd een afstandsschot van Ajax op de lat had zien belanden, kwam de rebound van diezelfde inzet terecht bij Sisca Folkertsma. Laatstgenoemde wist daar wel raad mee en schoot raak via Priscilla Mesker: 0-1.

ADO Den Haag weigerde op te geven en kwam daarna tot kansen via Pelova en Romy Speelman. Waar Pelova de linkerhoek probeerde te vinden, wilde Speelman de bal juist in de rechter benedenhoek prikken. Beide keren vormde Elixabete Sarasola Nieto echter een sta-in-de-weg. Namens de hoofdstedelingen ondernam Zeeman een poging van afstand. De inzet ketste op de bovenkant van de lat. Een Haags hoogtepunt vormde ook de manier waarop Sharona Tieleman Marjolijn van den Bighelaar de weg naar het doel belemmerde. Dankzij haar tackle bleef het 0-1.

Hoewel ADO Den Haag weinig in de problemen kwam, was er kort na de theepauze sprake van een licht overwicht voor Ajax. Een klein kwartier na rust ontsnapte de thuisploeg aan een margeverdubbeling toen scheidsrechter Johan Cornelis Jensch een kopdoelpunt van Ajax afkeurde vanwege buitenspel. Ruim vijf minuten later kregen de Hofstedelingen echter alsnog de rekening gepresenteerd. Via Lauren Delleman eindigde de bal voor de tweede keer in het Haagse doel: 0-2.

Opgeven deed ADO Den Haag allerminst en daar kreeg het loon naar werken voor. Juist op het moment dat het ‘Haagse kwartiertje’ zijn intrede had gedaan, noteerden de groengelen de aansluitingstreffer op het scorebord. Op aangeven van Victoria Pelova schoot Nadine Noordam de bal in het dak van het doel. En de formatie van trainer Arend Regeer drukte door. Twee minuten na de 2-1 kreeg Nadine Noordam de bal bij Chasity Grant, die de bal strak in de linkerhoek schoof: 2-2.

Ajax baalde zichtbaar van het feit dat het een marge van twee doelpunten verschil uit handen had gegeven en zette nog even flink aan voor de overwinning. Echter, ADO Den Haag hield de aartsrivaal van scoren af. Ana Maria Romero Moreno schoot de bal vanuit scoringsrijke positie tegen een collega, Antoinette Payne stuitte in de één-op-één op een scherp handelende Lorsheyd en diezelfde Payne knalde de bal in de slotminuut van de blessuretijd van afstand op de lat. Eindstand: 2-2.

Karakteristiek:

ADO Den Haag Vrouwen – Ajax 2 – 2 (0 – 1)

Scoreverloop: 19. Sisca Folkertsma 0-1, 60. Lauren Delleman (eigen doelpunt) 0-2, 75. Nadine Noordam 1-2, 78. Chasity Grant 2-2

Scheidsrechter: Johan Cornelis Jensch

Gele kaart: 84. Romy Speelman

Aantal toeschouwers: 1081

Opstellingen:
ADO Den Haag Vrouwen: Barbara Lorsheyd ©, Lauren Delleman (65. Vesna Veltrop), Priscilla Mesker, Carmen Simonis, Nadine Noordam, Chasity Grant (83. Annouk Boshuizen), Victoria Pelova, Sharona Tieleman, Allyssa Daal, Shanique Dessing (61. Nance van de Meer), Romy Speelman

Ajax: Liza van der Most, Stefanie van der Gragt, Merel van Dongen, Davina Philtjens, Sisca Folkertsma (59. Linda Bakker), Desiree van Lunteren ©, Marjolijn van den Bighelaar, Lucienne Reichardt, Kelly Zeeman (71. Inessa Kaagman), Ana Maria Romero Moreno (84. Antoinette Payne), Elixabete Sarasola Nieto