Jong ADO Vrouwen met gelijkspel de winterstop in
Haagse bluf met een female touch. Dat is waar de ADO Vrouwen voor staan. Steun ons via crowdfunding bij het binnen én buiten de lijnen realiseren van onze dromen.
,,
Loek van Paassen:
"Ik vind vrouwen voetbal leuk, hoop snel te komen kijken"
Roeland Gelink:
"De instelling en beleving van de vrouwen van ADO Den Haag zijn een voorbeeld voor de hele club"
Bart Caminada:
"De ADO Vrouwen zijn HET boegbeeld om jonge meiden aan het bewegen te krijgen"
Kees Jansma, perschef Nederlands elftal:
"Deze meiden hebben echt alles over voor topsport"
Lieke Hemminga:
"ADO Vrouwen geeft altijd leuke trainingen en ze zijn heel goed."
Steven de Haseth:
"Haagse bluf met een female touch; deze powervrouwen zijn hét voorbeeld voor alle jonge meisjes in de regio"
Kathy de Jong:
"ADO Vrouwen doet veel voor voetballende meisjes en zijn erg goed"
Kees Punt:
"De ADO-meiden hebben alles over voor hun sport, ze verdienen alle mogelijke steun"
Rob Reijenga:
"ADO DH Vrouwen doet het (inter)nationaal goed in de top. Maar het zet zich ook in voor de ontwikkeling van vrouwenvoetbal"
Julia Banwari:
"De vrouwen van ADO Den Haag doen altijd goed hun best, ze zijn cool en een voorbeeld voor mij."
Ryan Spencer:
"Ik steun de ADO Vrouwen omdat het nodig is"
Sacha Glotzbach:
"ADO Vrouwen zet zich in voor voetballende meisjes en hebben daar hulp bij nodig"
Isabelle Hoekstra:
"Ze geven leuke trainingen, kunnen goed voetballen en zijn aardig."

Jong ADO Vrouwen met gelijkspel de winterstop in

Op zaterdag 16 december stond voor Jong ADO Den Haag Vrouwen een inhaalwedstrijd op het programma. De laatste competitiewedstrijd voor de winterstop werd gespeeld bij SSS, te Klaaswaal. Het spel ging op en neer. Daar waar Jong ADO Vrouwen een kans creëerde, werd de thuisploeg in de tegenaanval meteen weer gevaarlijk. De punten werden dan ook netjes verdeeld: 1-1. Jong ADO Den Haag Vrouwen gaat de winterstop in met een mooie zesde plaats in de Topklasse. 

Holly Kampers kreeg namens Jong ADO Vrouwen de eerste grote kans om de score te openen. Na een goede actie van Maartje Looijen kon Kampers zich vrij spelen. Helaas kwam haar schot in de handen van de keepster. SSS waagde het erop en schoot van afstand. Gelukkig belandde de bal op het dak van het doel. Het spel ging op en neer. Nadat de bezoekers een kans creëerde, kreeg daarna de thuisploeg de mogelijkheid om te scoren. Zo ook toen Jaimy Ravensbergen de bal vanaf de achterlijn voor gaf. Helaas ging de bal er weer net niet in. In de tegenaanval die daarop volgde werd SSS ook meteen weer gevaarlijk. Keepster Jasmijn de Groot kwam goed uit haar doel toen een speelster van SSS alleen op haar afstormde. Door het verkleinen van haar goal schoot de aanvalster naast. Na een ruim half uur spelen kwam de talentenploeg dan eindelijk op voorsprong. Een vrije trap van Renee Zoutewelle werd doorgekopt door Eline Koster. Spits Jaimy Ravensbergen verzuimde niet en schoot de bal behendig in de korte hoek: 0-1! Vlak voor het rustsignaal kon SSS nog de gelijkmaker produceren, echter wist Jasmijn de Groot wederom de inzet te stoppen. De ploegen gingen rusten met een 0-1 stand.


Lang in de tweede helft speelde het spel zich vooral af op het middenveld. Er werden geen grote kansen gecreëerd. Echter kregen de groengelen vanuit een tegenaanval toch de deksel op de neus: 1-1. Rond de 70ste minuut liet Naomi Piqué haar gelden, echter was de afronding niet nauwkeurig genoeg. Ook SSS creëerde nog een enorme kans. Het geluk was aan Haagse zijde toen het schot van de rechtsbuiten van SSS op de lat belandde. Beide ploegen kregen de bal niet meer in het net. De laatste wedstrijd van 2017 eindigde in 1-1 gelijkspel. De ploeg van Monique Rikaart en Peter Boshuizen gaat na hard werken nu genieten van hun welverdiende winterstop.

De Topklasse wordt op zaterdag 10 februari hervat. Jong ADO Den Haag Vrouwen gaat dan op bezoek bij Buitenveldert. Een week later wacht de eerste officiële thuiswedstrijd van 2018, tegen DTS Ede.

SSS VR1 – Jong ADO Den Haag Vrouwen 1-1 (0-1)

Scoreverloop: 36. Jaimy Ravensbergen 0-1, 50. SSS 1-1

Gele kaarten: 38. Laura Brafine, 58. Jaimy Ravensbergen, 64. SSS

Opstelling Jong ADO Den Haag Vrouwen:
Jasmijn de Groot, Laura Brafine (65. Kayra Nelemans), Julia Kagie (73. Bo Vonk), Lisa Guijt, Renee Zoutewelle, Eline Koster, Holly Kampers, Nikki Ridder, Naomi Piqué (77. Dana Breewel), Jaimy Ravensbergen en Maartje Looijen

Fotografie: Christian Brafine