Voorbeschouwing Excelsior Barendrecht – ADO Vrouwen
Haagse bluf met een female touch. Dat is waar de ADO Vrouwen voor staan. Steun ons via crowdfunding bij het binnen én buiten de lijnen realiseren van onze dromen.
,,
Loek van Paassen:
"Ik vind vrouwen voetbal leuk, hoop snel te komen kijken"
Roeland Gelink:
"De instelling en beleving van de vrouwen van ADO Den Haag zijn een voorbeeld voor de hele club"
Bart Caminada:
"De ADO Vrouwen zijn HET boegbeeld om jonge meiden aan het bewegen te krijgen"
Kees Jansma, perschef Nederlands elftal:
"Deze meiden hebben echt alles over voor topsport"
Lieke Hemminga:
"ADO Vrouwen geeft altijd leuke trainingen en ze zijn heel goed."
Steven de Haseth:
"Haagse bluf met een female touch; deze powervrouwen zijn hét voorbeeld voor alle jonge meisjes in de regio"
Kathy de Jong:
"ADO Vrouwen doet veel voor voetballende meisjes en zijn erg goed"
Kees Punt:
"De ADO-meiden hebben alles over voor hun sport, ze verdienen alle mogelijke steun"
Rob Reijenga:
"ADO DH Vrouwen doet het (inter)nationaal goed in de top. Maar het zet zich ook in voor de ontwikkeling van vrouwenvoetbal"
Julia Banwari:
"De vrouwen van ADO Den Haag doen altijd goed hun best, ze zijn cool en een voorbeeld voor mij."
Ryan Spencer:
"Ik steun de ADO Vrouwen omdat het nodig is"
Sacha Glotzbach:
"ADO Vrouwen zet zich in voor voetballende meisjes en hebben daar hulp bij nodig"
Isabelle Hoekstra:
"Ze geven leuke trainingen, kunnen goed voetballen en zijn aardig."

Voorbeschouwing Excelsior Barendrecht – ADO Vrouwen

Afgelopen vrijdag toonde ADO Den Haag Vrouwen veerkracht door in het laatste kwartier nog een punt te pakken tegen Ajax. Tijdens de laatste speelronde voor de winterstop, vrijdag 22 december, hoopt de ploeg die lijn door te trekken tegen Excelsior Barendrecht. Eerder dit seizoen eindigde de eerste wedstrijd tegen de Eredivisiedebutant in een 3-1 overwinning. Nadine Noordam, Marthe van Erk en Victoria Pelova zorgden voor de Haagse doelpunten.

Na elf wedstrijden wacht Excelsior Barendrecht nog altijd op het eerste punt in de Eredivisie. Bij de hekkensluiter is Fréderique Nieuwland, de oud-verdedigster van ADO Den Haag Vrouwen, aanvoerster. De Residentieclub pakte tegen Ajax na drie nederlagen op rij een punt en staat met twaalf punten uit negen wedstrijden op de zesde plaats.

“Ik kijk heel positief naar de strijd omdat ik weet dat we als team steeds weer stappen maken en beter gaan voetballen,” zegt Nadine Noordam over de spanning rondom een plek in de top vijf, die na zestien wedstrijden recht geeft op deelname aan de kampioensgroep. “Na de drie verloren wedstrijden hebben we ons vrijdag goed herpakt. Dit was echt een teamprestatie en we hebben er met z’n allen voor gevochten. We mogen nu natuurlijk geen onnodige punten meer verspelen om bij de bovenste vijf te komen, maar ik heb er alle vertrouwen in dat dat gaat lukken!”


Zelf deed ze afgelopen vrijdag ook van zich spreken. “Natuurlijk ben ik heel erg blij dat ik afgelopen vrijdag belangrijk ben geweest voor het team met een doelpunt en een assist,” zegt de 19-jarige speelster. “Ik voel dat ik steeds beter in het seizoen groei. Ik eis van mezelf dat ik elke week constant blijf spelen en het team daarin kan helpen. Natuurlijk zal het weleens minder gaan, maar ik wil altijd alles geven.”

Eerder dit seizoen opende ze na tien minuten de score tijdens de thuiswedstrijd. “Ik verwacht dat wij de bovenliggende partij zullen zijn en het spel moeten maken,” kijkt de middenveldster vooruit op de tweede confrontatie met Excelsior Barendrecht. “Als we als team dezelfde strijd kunnen leveren als afgelopen vrijdag, dan komen wij ongetwijfeld als winnaar uit de strijd!”

De wedstrijd Excelsior Barendrecht – ADO Den Haag Vrouwen wordt op vrijdag 22 december gespeeld in het Van Donge & De Roo Stadion, gelegen aan de Honingerdijk 110 in Rotterdam. Aftrap is om 19:30 uur.

Tekst: Ivo Schimmel
Fotografie: Peter Looijen