ADO Vrouwen verspeelt zege in extra tijd
Haagse bluf met een female touch. Dat is waar de ADO Vrouwen voor staan. Steun ons via crowdfunding bij het binnen én buiten de lijnen realiseren van onze dromen.
,,
Loek van Paassen:
"Ik vind vrouwen voetbal leuk, hoop snel te komen kijken"
Roeland Gelink:
"De instelling en beleving van de vrouwen van ADO Den Haag zijn een voorbeeld voor de hele club"
Bart Caminada:
"De ADO Vrouwen zijn HET boegbeeld om jonge meiden aan het bewegen te krijgen"
Kees Jansma, perschef Nederlands elftal:
"Deze meiden hebben echt alles over voor topsport"
Lieke Hemminga:
"ADO Vrouwen geeft altijd leuke trainingen en ze zijn heel goed."
Steven de Haseth:
"Haagse bluf met een female touch; deze powervrouwen zijn hét voorbeeld voor alle jonge meisjes in de regio"
Kathy de Jong:
"ADO Vrouwen doet veel voor voetballende meisjes en zijn erg goed"
Kees Punt:
"De ADO-meiden hebben alles over voor hun sport, ze verdienen alle mogelijke steun"
Rob Reijenga:
"ADO DH Vrouwen doet het (inter)nationaal goed in de top. Maar het zet zich ook in voor de ontwikkeling van vrouwenvoetbal"
Michelle van der Togt:
"Deze meiden doen en laten zoveel om zo goed mogelijk te presteren in hun favoriete sport, voetbal."
Julia Banwari:
"De vrouwen van ADO Den Haag doen altijd goed hun best, ze zijn cool en een voorbeeld voor mij."
Ryan Spencer:
"Ik steun de ADO Vrouwen omdat het nodig is"
Sacha Glotzbach:
"ADO Vrouwen zet zich in voor voetballende meisjes en hebben daar hulp bij nodig"
Isabelle Hoekstra:
"Ze geven leuke trainingen, kunnen goed voetballen en zijn aardig."

ADO Vrouwen verspeelt zege in extra tijd

ADO - Club BruggeADO Den Haag Vrouwen dacht vrijdagavond met een late overwinning aan de haal te gaan, maar voor de tweede opeenvolgende thuiswedstrijd kregen de ooievaars in de blessuretijd een tegendoelpunt te incasseren. Club Brugge KV sprokkelde zo een puntje mee uit de Hofstad: 1-1.

ADO Den Haag, dat nog altijd op zoek is naar een nieuwe naam voor de nieuwe vriendin van mascotte Storky, wist op voorhand dat het Club Brugge KV niet mocht onderschatten. Het waren namelijk de Blauwzwarten tegen wie de formatie van trainer/coach Sarina Wiegman de eerste nederlaag van het seizoen leed. Op vrijdag 6 september 2013 werd het 2-0 voor de zuiderburen.

Door het faillissement van FC Utrecht Vrouwen werd ADO Den Haag drie punten in mindering ten laste gelegd vanwege de 2-3 zege in de Domstad. Punten die aanvankelijk vorige week werden verdiend in het uitduel met KAA Gent (0-4) en punten die dus opnieuw moesten worden verkregen.

ADO Den Haag hield het veld breed om de West-Vlaamse club het voetballen zo lastig mogelijk te maken. Echte kansen leverde dat helaas niet op. Wel had de defensie van de Belgische tegenstander een behoorlijke kluif aan voorzetten van Lineth Beerensteyn, die deze week een contract tekende.

ADO - Club Brugge

Halverwege de eerste helft werd de eerste grote mogelijkheid genoteerd. Een Haagse hoekschop belandde in de doelmond, maar vanuit de scrimmage kon keepster Kim Dossche een schot van dichtbij pareren. De tweede kans van formaat kwam tot stand vanuit een dood spelmoment. Een vrije trap die net buiten het strafschopgebied en vlak voor het doel werd gegeven raasde rakelings naast de linkerbovenhoek. Daar had Lisanne Grimberg bijna de 1-0 op haar schoen. Het eerste bedrijf ging als een nachtkaars uit, want ook de nog volgende schoten van Beerensteyn en Grimberg troffen het doel niet. Grimberg zou zelfs nog twee kansen krijgen: een pegel en een geblokkeerde inzet.

Hoopgevende statistiek was dat Club Brugge KV dit seizoen louter nederlagen leed in uitwedstrijden. Verwacht werd dat het met een tandje bijschakelen wel goed zou komen voor de club uit de Residentie, maar tegen de verhouding van de eerste helft in was het Club Brugge KV dat de eerste kansen van het tweede bedrijf noteerde. Jana Coryn stelde zowel de Haagse verdediging als keepster Barbara Lorsheyd op de proef, maar met enig fortuin bleef de thuisploeg een achterstand bespaard.

ADO Den Haag nam daarna weer het heft in handen, maar kreeg een klein kwartier na de theepauze een fikse domper te verwerken. Michelle Vrieling kwam zeer ongelukkig terecht na een botsing en na een korte medische behandeling bleek dat ze per brancard van het veld moest worden gedragen.

De kansen bleven van de thuisclub. Grimberg probeerde de in het veld gekomen Renate Jansen te bereiken, waar ze ook voor eigen succes had kunnen gaan. De verdediging van Club Brugge KV kon de pass onderscheppen, kans verkeken. Wel bleef ADO Den Haag druk zetten. Helaas ontbrak het de groengele equipe aan voldoende efficiëntie om de brilstand van het scorebord te verwijderen.

ADO - Club Brugge

Op sommige momenten moet je ook een beetje geluk hebben. Bijvoorbeeld bij de twee indraaiende vrije trappen in de doelmond, en bij de één-op-één van Beerensteyn met Dossche. De uitlopende doelvrouw kon de bal net op tijd voor haar voeten wegtikken. Echter kreeg Beerensteyn de kans om zich te revancheren toen Dossche de terugweg naar haar doel inzette, maar de lob miste precisie.

Vervolgens was een doorgekopte bal van Grimberg net te zwak om Dossche op de proef te stellen. Niet veel later kreeg ADO Den Haag wederom een domper te verwerken in de vorm van een kwetsuur. Beerensteyn raakte geblesseerd rond de achterlijn en werd noodgedwongen vervangen.

Twee minuten voor tijd leek ADO Den Haag alsnog loon naar werken te krijgen. Jansen, die net was hersteld van een griepje en derhalve wissel stond, nam een heerlijke pass vanuit het middenrif in ontvangst en legde de bal met een heerlijke lob over Dossche in het doel: 1-0. De grote hoeveelheid toegevoegde blessuretijd zou ADO Den Haag echter alsnog fataal worden. Club Brugge KV schoot een vrije trap vanaf eigen helft in het Haagse penaltygebied en zag Nicky Van Den Abbeele de 1-1 maken. Vanwege het veldoverwicht en het tijdstip van de tegentreffer eindigde de Haagse avond in mineur.

Karakteristiek:

Vrouwen ADO Den Haag – Vrouwen Club Brugge KV 1 – 1 (0 – 0)

Scoreverloop: 88. Renate Jansen 1-0, 90+5. Nicky Van Den Abbeele 1-1

Scheidsrechter: Hadders, mw. A.

Aantal toeschouwers: 238

Gele kaarten: 64. Christine Saelens (Club Brugge KV), 90+4. Nicky Van Den Abbeele (Club Brugge KV)

Opstelling:

ADO Den Haag: Barbara Lorsheyd, Marleen Joore, Kim Dolstra, Paola van der Veen, Lucienne Reichardt ©, Lineth Beerensteyn (88. Daphne in ’t Veld), Tessa Oudejans, Lisanne Grimberg, Michelle Vrieling (61. Renate Jansen), Tula de Wit, Kitty Susan

Club Brugge KV: Kim Dossche, Jody Vangheluwe, Tine De Caigny, Ingrid De Rycke, Nicky Van Den Abbeele, Lore Dezeure (82. Barbara Lezy), Silke Demeyere, Jana Coryn (77. Anne-Lore Scherrens), Christine Saelens ©, Bieke Vandenbussche, Heleen Jaques

Tekst: Mitchel Pronk
Fotografie: Patrick Dolkens