Voorbeschouwing ADO Den Haag – Club Brugge
Haagse bluf met een female touch. Dat is waar de ADO Vrouwen voor staan. Steun ons via crowdfunding bij het binnen én buiten de lijnen realiseren van onze dromen.
,,
Loek van Paassen:
"Ik vind vrouwen voetbal leuk, hoop snel te komen kijken"
Roeland Gelink:
"De instelling en beleving van de vrouwen van ADO Den Haag zijn een voorbeeld voor de hele club"
Bart Caminada:
"De ADO Vrouwen zijn HET boegbeeld om jonge meiden aan het bewegen te krijgen"
Kees Jansma, perschef Nederlands elftal:
"Deze meiden hebben echt alles over voor topsport"
Lieke Hemminga:
"ADO Vrouwen geeft altijd leuke trainingen en ze zijn heel goed."
Steven de Haseth:
"Haagse bluf met een female touch; deze powervrouwen zijn hét voorbeeld voor alle jonge meisjes in de regio"
Kathy de Jong:
"ADO Vrouwen doet veel voor voetballende meisjes en zijn erg goed"
Kees Punt:
"De ADO-meiden hebben alles over voor hun sport, ze verdienen alle mogelijke steun"
Rob Reijenga:
"ADO DH Vrouwen doet het (inter)nationaal goed in de top. Maar het zet zich ook in voor de ontwikkeling van vrouwenvoetbal"
Michelle van der Togt:
"Deze meiden doen en laten zoveel om zo goed mogelijk te presteren in hun favoriete sport, voetbal."
Julia Banwari:
"De vrouwen van ADO Den Haag doen altijd goed hun best, ze zijn cool en een voorbeeld voor mij."
Ryan Spencer:
"Ik steun de ADO Vrouwen omdat het nodig is"
Sacha Glotzbach:
"ADO Vrouwen zet zich in voor voetballende meisjes en hebben daar hulp bij nodig"
Isabelle Hoekstra:
"Ze geven leuke trainingen, kunnen goed voetballen en zijn aardig."

Voorbeschouwing ADO Den Haag – Club Brugge

ADO-CLUBBRUGGE-WEB

Afgelopen vrijdag revancheerde het vrouwenelftal van ADO Den Haag zich van de nederlaag tegen Anderlecht met een 0-4 overwinning op KAA Gent. Een week later wacht voor de derde maal op rij een Belgische tegenstander, als Club Brugge op bezoek komt in het Kyocera Stadion. En ook die wedstrijd zal in het teken staan van revanche, want eerder dit seizoen verloor ADO in Varsenare met 2-0.

Club Brugge, dat vorig seizoen laatste eindigde in de BeNe League B, begon nog goed aan het eerste volledige BeNe League-seizoen. In de eerste zeven wedstrijden won het elftal uit West-Vlaanderen één keer en speelde het drie keer gelijk. Alle duels die na de 1-1 tegen Anderlecht op 11 oktober vorig jaar volgden, werden echter verloren. “We hadden er meer van verwacht,” erkent trainer Karel Gobert na de met 1-2 verloren wedstrijd tegen FC Utrecht in gesprek met het West-Vlaamse sportprogramma ‘West Sport’. “Het verschil met de Nederlandse topploegen blijft groot. We hadden gedacht met andere ploegen in Nederland te kunnen aanklampen, maar daar hebben we ook geen echte duels van kunnen winnen, behalve tegen Den Haag.” Met slechts zes punten uit zestien wedstrijden staat Club Brugge op de voorlaatste plaats van de BeNe League.

CLUB-2

CLUB-1

 

 

 

 

 

 

“De vorige wedstrijd tegen Club Brugge speelden zij heel erg ingezakt en stonden ze ongeveer met z’n elven rond hun eigen zestien meter,” kijkt verdedigster Kitty Susan terug op de verloren eerste confrontatie met de West-Vlaamse club. “Toen kwamen ze eruit met een hele snelle counter. Als wij het geduld op kunnen brengen om hen eruit te spelen, dan zijn wij zeker de betere ploeg en houden we de drie punten in Den Haag!” Ook reservedoelvrouw Jennifer Vreugdenhil heeft alle vertrouwen in een goede afloop. “Ik denk dat als we als team spelen, voor elkaar vechten en de afspraken nakomen die we als team hebben gemaakt, we de drie punten in Den Haag houden!”

Na zestien wedstrijden staat ADO Den Haag met 28 punten op de vijfde plaats in de BeNe League. Als het thuisduel met Club Brugge wordt gewonnen, zullen de groengelen in elk geval één plaats stijgen. SC Heerenveen, dat alleen op doelsaldo voor staat, is namelijk vrij. PSV/FC Eindhoven heeft twee punten achterstand op ADO en krijgt KAA Gent op bezoek. Na deze speelronde ligt de BeNe League drie weken stil in verband met onder andere de interland Ned – België op 12 feb.

De wedstrijd ADO Den Haag – Club Brugge wordt op vrijdag 31 januari gespeeld in het Kyocera Stadion, gelegen aan het Haags Kwartier 55 in Den Haag. Aftrap is om 19:30 uur. Kaartjes kosten € 3,50 voor volwassenen en € 1,50 voor jeugd tot zeventien jaar. Er is voldoende gratis parkeergelegenheid bij het stadion.

Tekst: Ivo Schimmel
Fotografie: Neal McClimon