Voorbeschouwing SC Buitenveldert – ADO Den Haag
Haagse bluf met een female touch. Dat is waar de ADO Vrouwen voor staan. Steun ons via crowdfunding bij het binnen én buiten de lijnen realiseren van onze dromen.
,,
Loek van Paassen:
"Ik vind vrouwen voetbal leuk, hoop snel te komen kijken"
Roeland Gelink:
"De instelling en beleving van de vrouwen van ADO Den Haag zijn een voorbeeld voor de hele club"
Bart Caminada:
"De ADO Vrouwen zijn HET boegbeeld om jonge meiden aan het bewegen te krijgen"
Kees Jansma, perschef Nederlands elftal:
"Deze meiden hebben echt alles over voor topsport"
Lieke Hemminga:
"ADO Vrouwen geeft altijd leuke trainingen en ze zijn heel goed."
Steven de Haseth:
"Haagse bluf met een female touch; deze powervrouwen zijn hét voorbeeld voor alle jonge meisjes in de regio"
Kathy de Jong:
"ADO Vrouwen doet veel voor voetballende meisjes en zijn erg goed"
Kees Punt:
"De ADO-meiden hebben alles over voor hun sport, ze verdienen alle mogelijke steun"
Rob Reijenga:
"ADO DH Vrouwen doet het (inter)nationaal goed in de top. Maar het zet zich ook in voor de ontwikkeling van vrouwenvoetbal"
Michelle van der Togt:
"Deze meiden doen en laten zoveel om zo goed mogelijk te presteren in hun favoriete sport, voetbal."
Julia Banwari:
"De vrouwen van ADO Den Haag doen altijd goed hun best, ze zijn cool en een voorbeeld voor mij."
Ryan Spencer:
"Ik steun de ADO Vrouwen omdat het nodig is"
Sacha Glotzbach:
"ADO Vrouwen zet zich in voor voetballende meisjes en hebben daar hulp bij nodig"
Isabelle Hoekstra:
"Ze geven leuke trainingen, kunnen goed voetballen en zijn aardig."

Voorbeschouwing SC Buitenveldert – ADO Den Haag

Poster BTV - Den Haag.pdf-page-001Tijdens de competitieonderbreking van drie weken, mede dankzij de ‘derby der Lage Landen’, begint zaterdag 15 februari voor het vrouwenelftal van ADO Den Haag de strijd om de KNVB Beker. Tegenstander in de achtste finale is Topklasser SC Buitenveldert. Beide ploegen stonden nog niet eerder tegenover elkaar in een officiële wedstrijd.

SC Buitenveldert kende een uitstekende generale voor de bekerconfrontatie met ADO. Afgelopen zaterdag wonnen de Amsterdamse vrouwen met 1-3 bij Fortuna Sittard, zodat ze nu met een voorsprong van drie punten op de Limburgers solo bovenaan de Topklasse staan. Aan de laatste wedstrijd tegen een club uit de BeNe League bewaart SC Buitenveldert vermoedelijk minder goede herinneringen. Antwerp FC, de hekkensluiter van de competitie, was op 18 januari in een oefenwedstrijd met 4-0 te sterk. Wel was de Amsterdamse club, die een samenwerkingsverband heeft met Ajax, vorig seizoen de enige van alle amateurverenigingen die zich wist te plaatsen voor de kwartfinale van de KNVB Beker. PSV/FC Eindhoven ging in Amsterdam met 2-1 onderuit.

“De eerste wedstrijd naar de bekerfinale is een lastige,” blikt spits Renate Jansen vooruit op de achtste finale van de KNVB Beker. “Buitenveldert-uit dat dit seizoen nog maar twee tegendoelpunten in eigen huis heeft geïncasseerd. Een Topklasser is altijd lastig, maar we moeten geconcentreerd voetballen en ons eigen spelletje spelen. Veel balbezit en geen domme foutjes. Dan gaan we door in de beker.” Verdedigster Myrushia Victoria vult aan: “Ik denk dat wij tegen Buitenveldert de bovenliggende partij zijn, maar we moeten ze niet onderschatten. We moeten winnen omdat het belangrijk is voor ons om net zo ver te komen in de beker als vorig seizoen!”

ADO Den Haag kan zich opmaken voor een lastige weg richting een unieke plaats in de geschiedenisboeken van de KNVB Beker voor vrouwen. De afgelopen twee seizoenen werd de beker namelijk gewonnen door achtereenvolgens VVV-Venlo (5-2) en FC Twente (1-1, 5-4 winst na strafschoppen) in de finale te verslaan. Drie clubs slaagden er eerder in om de KNVB Beker met succes te verdedigen, maar nog nooit sleepte een club de prijs driemaal achter elkaar in de wacht. De eerste horde richting die unieke prestatie is SC Buitenveldert.

De wedstrijd SC Buitenveldert-ADO Den Haag wordt op zaterdag 15 februari gespeeld op het terrein van SC Buitenveldert, gelegen aan de Gustav Mahlerlaan 2009 in Amsterdam. Aftrap is om 14:30 uur en de toegang is gratis.