ADO Vrouwen na strafschoppen uit bekertoernooi
Haagse bluf met een female touch. Dat is waar de ADO Vrouwen voor staan. Steun ons via crowdfunding bij het binnen én buiten de lijnen realiseren van onze dromen.
,,
Loek van Paassen:
"Ik vind vrouwen voetbal leuk, hoop snel te komen kijken"
Roeland Gelink:
"De instelling en beleving van de vrouwen van ADO Den Haag zijn een voorbeeld voor de hele club"
Bart Caminada:
"De ADO Vrouwen zijn HET boegbeeld om jonge meiden aan het bewegen te krijgen"
Kees Jansma, perschef Nederlands elftal:
"Deze meiden hebben echt alles over voor topsport"
Lieke Hemminga:
"ADO Vrouwen geeft altijd leuke trainingen en ze zijn heel goed."
Steven de Haseth:
"Haagse bluf met een female touch; deze powervrouwen zijn hét voorbeeld voor alle jonge meisjes in de regio"
Kathy de Jong:
"ADO Vrouwen doet veel voor voetballende meisjes en zijn erg goed"
Kees Punt:
"De ADO-meiden hebben alles over voor hun sport, ze verdienen alle mogelijke steun"
Rob Reijenga:
"ADO DH Vrouwen doet het (inter)nationaal goed in de top. Maar het zet zich ook in voor de ontwikkeling van vrouwenvoetbal"
Michelle van der Togt:
"Deze meiden doen en laten zoveel om zo goed mogelijk te presteren in hun favoriete sport, voetbal."
Julia Banwari:
"De vrouwen van ADO Den Haag doen altijd goed hun best, ze zijn cool en een voorbeeld voor mij."
Ryan Spencer:
"Ik steun de ADO Vrouwen omdat het nodig is"
Sacha Glotzbach:
"ADO Vrouwen zet zich in voor voetballende meisjes en hebben daar hulp bij nodig"
Isabelle Hoekstra:
"Ze geven leuke trainingen, kunnen goed voetballen en zijn aardig."

ADO Vrouwen na strafschoppen uit bekertoernooi

_DSD2021

Een derde KNVB Beker op rij zit er helaas niet in voor het vrouwenelftal van ADO Den Haag. Hoewel de ploeg de gehele wedstrijd domineerde en tot in de blessuretijd op voorsprong stond, werd in de achtste finale uiteindelijk na strafschoppen verloren van sc Buitenveldert.

Met Kim Dolstra, die haar laatste wedstrijd in het groengele shirt speelde, in de basis, begon ADO goed in Amsterdam. De eerste vier minuten leverden al evenveel hoekschoppen op, maar meer dan een gevaarlijk ogende scrimmage kwam daar niet uit. De bezoeksters zetten veel druk, wat na elf minuten het verdiende doelpunt opleverde. Een goede passeeractie van Lisanne Grimberg aan de linkerkant zorgde voor een kleine voorsprong op haar directe tegenstandster. Haar lage voorzet werd bij de eerste paal binnengetikt door Kitty Susan; 0-1.

De goede start resulteerde nog in een schotpoging van aanvoerster Lucienne Reichardt, maar daarna was het aan sc Buitenveldert om gevaarlijk te worden. Eerst kopte Lieselotte Wels naast uit een vrije trap van Frederique Bonink en vervolgens schoot Lorraine Prade net over het doel van Barbara Lorsheyd.

Naarmate de eerste helft vorderde, nam het overwicht van ADO Den Haag wat af. Kitty Susan en Lisanne Grimberg hadden nog de mogelijkheid om de marge te verdubbelen, maar de grootste kansen aan het einde van het eerste bedrijf waren voor de thuisclub. In de 39ste minuut schoot een bal door op Roxanne Koopman, die vorig seizoen nog vijf officiële wedstrijden speelde namens ADO Den Haag. Via Barbara Lorsheyd eindigde haar inzet net naast. Drie minuten later kon de Haagse doelvrouw een vrije trap van Frederique Bonink eenvoudig klemmen.

In de eerste periode na de rust kregen de groengelen weer verschillende goede kansen. Lisanne Grimberg schoot echter in de handen van de goede doelvrouw van sc Buitenveldert, terwijl Tessa Oudejans over schoot na een pass van de linksbuiten.

_DSC9288

ADO Den Haag bleef de wedstrijd domineren, maar nadat Lisanne Grimberg twee kansen had gemist, kreeg de thuisploeg onder aanvoering van het enthousiaste publiek op de tribune in de laatste tien minuten nog het geloof in een stunt. In de 83ste minuut eindigde een schot van Lieselotte Wels naast het doel van Barbara Lorsheyd.

Hét moment om de wedstrijd te beslissen kreeg Kitty Susan, die in de 89ste minuut op aangeven van Renate Jansen van dichtbij stuitte op Shania van Nuland. Toen de officiële speeltijd was verstreken, kreeg het vrouwenelftal van ADO Den Haag echter voor de derde maal in vier wedstrijden een domper te verwerken. Een steekpass van Lorraine Prade bereikte Frederique Bonink en zij verschalkte van dichtbij Barbara Lorsheyd; 1-1.

In tegenstelling tot het mannentoernooi werd er geen verlenging toegevoegd aan de wedstrijd, maar volgde direct een strafschoppenreeks. De goede doelvrouw van SC Buitenveldert stopte de inzet van Lucienne Reichardt, terwijl Kitty Susan naast schoot. Aan de kant van de thuisploeg werd alleen de inzet van Amy Jackson gekeerd door Barbara Lorsheyd, waarna de Amsterdamse vrouwen al voor het tweede opeenvolgende jaar feest konden vieren.

_DSC9574

ADO Den Haag zal in een wisselvallig seizoen dus niet als eerste club voor de derde maal op rij de KNVB Beker winnen. Het elftal zal zich volledig moeten richten op de competitie, waarin het momenteel op de vijfde plaats staat. Aanstaande vrijdag wacht alweer de uitwedstrijd tegen OH Leuven.

Karakteristiek:

sc Buitenveldert – ADO Den Haag: 1-1 (0-1), 4-3 na strafschoppen

Scoreverloop: 11. Kitty Susan (Lisanne Grimberg) 0-1, 90.+2 Frederique Bonink (Lorraine Prade)

Strafschoppen: Tessa Oudejans 0-1, Rozemarijn Veldhuis 1-1, Lucienne Reichardt (gestopt) 1-1, Lorraine Prade 2-1, Jill Wilmot 2-2, Joyce Overkleeft 3-2, Kim Dolstra 3-3, Amy Jackson (gestopt) 3-3, Kitty Susan (naast) 3-3, Jessica van Geemen 4-3

Scheidsrechter: Dhr. S. van der Laak

Aantal toeschouwers: 350

Gele kaarten: Geen

Opstellingen:

sc Buitenveldert: Shania van Nuland, Naomy Gutierrez, Joyce Overkleeft, Roxanne Koopman, Frederique Bonink, Lieselotte Wels (83. Elizabeth Zwerver), Lorraine Prade, Amy Jackson, Sophie van Oudheusden, Francien Meijer, Jessica van Geemen, in: Rozemarijn Veldhuis (62.)

ADO Den Haag: Barbara Lorsheyd, Marleen Joore (82. Hélène Heemskerk), Kim Dolstra, Paola van der Veen, Lucienne Reichardt, Tessa Oudejans, Lisanne Grimberg, Tula de Wit (79. Jill Wilmot), Kitty Susan, Daphne in ’t Veld, Anne-Sophie Bakker (59. Renate Jansen)

Tekst: Ivo Schimmel
Fotografie: Julian Lukassen