Voorbeschouwing OH Leuven – ADO Den Haag
Haagse bluf met een female touch. Dat is waar de ADO Vrouwen voor staan. Steun ons via crowdfunding bij het binnen én buiten de lijnen realiseren van onze dromen.
,,
Loek van Paassen:
"Ik vind vrouwen voetbal leuk, hoop snel te komen kijken"
Roeland Gelink:
"De instelling en beleving van de vrouwen van ADO Den Haag zijn een voorbeeld voor de hele club"
Bart Caminada:
"De ADO Vrouwen zijn HET boegbeeld om jonge meiden aan het bewegen te krijgen"
Kees Jansma, perschef Nederlands elftal:
"Deze meiden hebben echt alles over voor topsport"
Lieke Hemminga:
"ADO Vrouwen geeft altijd leuke trainingen en ze zijn heel goed."
Steven de Haseth:
"Haagse bluf met een female touch; deze powervrouwen zijn hét voorbeeld voor alle jonge meisjes in de regio"
Kathy de Jong:
"ADO Vrouwen doet veel voor voetballende meisjes en zijn erg goed"
Kees Punt:
"De ADO-meiden hebben alles over voor hun sport, ze verdienen alle mogelijke steun"
Rob Reijenga:
"ADO DH Vrouwen doet het (inter)nationaal goed in de top. Maar het zet zich ook in voor de ontwikkeling van vrouwenvoetbal"
Michelle van der Togt:
"Deze meiden doen en laten zoveel om zo goed mogelijk te presteren in hun favoriete sport, voetbal."
Julia Banwari:
"De vrouwen van ADO Den Haag doen altijd goed hun best, ze zijn cool en een voorbeeld voor mij."
Ryan Spencer:
"Ik steun de ADO Vrouwen omdat het nodig is"
Sacha Glotzbach:
"ADO Vrouwen zet zich in voor voetballende meisjes en hebben daar hulp bij nodig"
Isabelle Hoekstra:
"Ze geven leuke trainingen, kunnen goed voetballen en zijn aardig."

Voorbeschouwing OH Leuven – ADO Den Haag

DSC_4243Na een onderbreking van drie weken, vanwege een interland en de achtste finales van de KNVB Beker, wordt de competitie op vrijdag 21 februari hervat. Het vrouwenelftal van ADO Den Haag wacht de uitwedstrijd bij OH Leuven. Eerder dit seizoen eindigde de eerste onderlinge confrontatie in een 3-0 zege voor ADO.

Voor de ploeg uit Vlaams-Brabant betekende de nederlaag in Den Haag de aanzet tot een goede fase in de BeNe League. Na die 13de september vorig jaar haalde OH Leuven in zeven ongeslagen duels vijftien punten. In de tweede seizoenshelft verloren de Belgen al ruim van FC Twente (7-0) en Ajax (1-4) en is de club met negentien punten gedaald naar de tiende plaats in de BeNe League. Afgelopen weekeinde werd OH Leuven net als ADO in de nationale beker uitgeschakeld na een 2-1 nederlaag tegen Standard Luik.

“Het wordt weer een pittige wedstrijd tegen de Belgen,” verwacht middenveldster Tessa Oudejans. “OH Leuven is een stugge ploeg en het is belangrijk om vroeg in de wedstrijd te scoren, zodat OH Leuven niet het vertrouwen krijgt dat ze van ons kunnen winnen. De uitschakeling in de beker is een behoorlijke domper, maar vrijdag staan we er weer om de punten mee naar huis te nemen uit Leuven.” Ook verdedigster Yvette van der Veen verwacht een moeilijk duel. “Een hoop ploegen hebben het al lastig gehad uit bij OH Leuven, dus voor ons wacht ook een zware wedstrijd. Maar ik denk wel dat wij als team een goed resultaat neer kunnen zetten.”

In de eerste zestien wedstrijden haalde ADO Den Haag 26 punten, goed voor een vijfde plaats in de BeNe League. PSV/FC Eindhoven, dat alleen een voorsprong op doelsaldo heeft, gaat vrijdag op bezoek bij Club Brugge. SC Heerenveen staat één punt achter ADO en wacht de uitwedstrijd tegen Anderlecht.

De wedstrijd OH Leuven – ADO Den Haag wordt op vrijdag 21 februari gespeeld in het Gemeentelijk Stadion, gelegen aan de Korbeekdamstraat 42 in Oud-Heverlee. Aftrap is om 20:30 uur.

Tekst: Ivo Schimmel
Fotografie: Julian Lukassen

Renate Jansen

Renate Jansen