ADO Den Haag Vrouwen onderuit in Vlaams-Brabant
Haagse bluf met een female touch. Dat is waar de ADO Vrouwen voor staan. Steun ons via crowdfunding bij het binnen én buiten de lijnen realiseren van onze dromen.
,,
Loek van Paassen:
"Ik vind vrouwen voetbal leuk, hoop snel te komen kijken"
Roeland Gelink:
"De instelling en beleving van de vrouwen van ADO Den Haag zijn een voorbeeld voor de hele club"
Bart Caminada:
"De ADO Vrouwen zijn HET boegbeeld om jonge meiden aan het bewegen te krijgen"
Kees Jansma, perschef Nederlands elftal:
"Deze meiden hebben echt alles over voor topsport"
Lieke Hemminga:
"ADO Vrouwen geeft altijd leuke trainingen en ze zijn heel goed."
Steven de Haseth:
"Haagse bluf met een female touch; deze powervrouwen zijn hét voorbeeld voor alle jonge meisjes in de regio"
Kathy de Jong:
"ADO Vrouwen doet veel voor voetballende meisjes en zijn erg goed"
Kees Punt:
"De ADO-meiden hebben alles over voor hun sport, ze verdienen alle mogelijke steun"
Rob Reijenga:
"ADO DH Vrouwen doet het (inter)nationaal goed in de top. Maar het zet zich ook in voor de ontwikkeling van vrouwenvoetbal"
Michelle van der Togt:
"Deze meiden doen en laten zoveel om zo goed mogelijk te presteren in hun favoriete sport, voetbal."
Julia Banwari:
"De vrouwen van ADO Den Haag doen altijd goed hun best, ze zijn cool en een voorbeeld voor mij."
Ryan Spencer:
"Ik steun de ADO Vrouwen omdat het nodig is"
Sacha Glotzbach:
"ADO Vrouwen zet zich in voor voetballende meisjes en hebben daar hulp bij nodig"
Isabelle Hoekstra:
"Ze geven leuke trainingen, kunnen goed voetballen en zijn aardig."

ADO Den Haag Vrouwen onderuit in Vlaams-Brabant

Het heeft vrijdag niet mogen baten voor ADO Den Haag Vrouwen. De ooievaars bezochten Oud-Heverlee Leuven en domineerden bij vlagen het schouwspel op Belgische bodem. Toch kon de gemoedstoestand na afloop het best als treurig worden omschreven, want het werd 2-0.

Voor zowel ADO Den Haag als Oud-Heverlee Leuven stond er vanavond sportieve revanche op het spel. Beide clubs werden onlangs uitgeschakeld in de strijd om de nationale beker van hun land. ADO Den Haag leek op voorhand de beste papieren te hebben. De brigade van trainer/coach Sarina Wiegman won eerder dit seizoen met maar liefst 3-0 en bekleedde tevens een hogere positie.

Beide partijen keken aanvankelijk de kat uit de boom. De pot kon beide kanten op, maar naarmate de wedstrijd in de BeNe League vorderde was het ADO Den Haag dat de boventoon voerde. Aanvalsleiders Lisanne Grimberg en Tessa Oudejans waren betrokken bij de eerste mogelijkheden van de bezoekers. Helaas konden hun vakbekwame intenties niet met een doelpunt worden bekroond.

_DSC9693

Vervolgens kantelde de krachtmeting in het voordeel van Oud-Heverlee Leuven. Het veldoverwicht van de gastheren resulteerde in de 22e minuut in de 1-0 van Karen Meeus, die met een afstandsschot doelvrouw Barbara Lorsheyd het nakijken gaf. De tussenstand stond enigszins in contrast met het vertoonde spelbeeld tot dusver. ADO Den Haag creëerde namelijk wel kansen, maar verzilverde deze niet. Vlak nadat Oud-Heverlee Leuven de club uit de Hofstad in rouw had gedompeld wist het echter wel door te zetten. Een duo kansen kreeg ADO Den Haag in deze fase echter niet van zijn voetstuk.

ADO Den Haag bleef proberen om de score weer in evenwicht te brengen. Het is dat Michelle Vrieling de bal net naast de verkeerde kant van het doel zag verdwijnen, anders had zij reden gehad om een vreugdedansje in te zetten. Direct daarna kreeg ADO Den Haag de kans om gevaarlijk te worden vanuit een corner, maar ook vanuit het dode spelmoment werd geen scorebordverandering aangebracht. Zodoende zocht de uitploeg met een minimale achterstand de kleedkamers op.

ADO Den Haag, dat in de rust Tula de Wit ziek had zien afhaken, kroonde zich direct na rust tot de bovenliggende partij. Onder meer een doelpoging van Vrieling werd fraai gekeerd. Niet veel later was het echter een dood spelmoment wat Lorsheyd dwong een oplettende rol in te nemen. Gelukkig kon de 22-jarige Haagse mooi redding brengen op de vrije trap van Oud-Heverlee Leuven.

_DSC9700

 

Daarna was ADO Den Haag heer en meester. Een kans van Grimberg uit een voorzet van Hélène Heemskerk deed het angstzweet uitbreken bij de Belgische speelsters met een verdedigende taak. ADO Den Haag voerde een tactische wijziging door en hoopte in de één-op-één nog meer kansen af te dwingen. Het risico op een tegentreffer werd daarmee echter wel vergroot. Helaas ging ADO Den Haag uiteindelijk gebukt onder de aangepaste speelstijl. Vlak nadat Lorsheyd zich had onderscheiden met een schitterende save lukte het Oud-Heverlee Leuven in de omschakeling om wederom met een afstandsschot tot scoren te komen. Kristien Elsen zorgde voor een verdubbeling van de marge: 2-0.

ADO Den Haag gooide de handdoek nog niet in de ring. Jansen toonde in de slotfase haar kwaliteiten. Dode spelmomenten of niet, het maakte haar niet uit. De 23-jarige aanvaller vond zelfs nog de touwen, maar helaas hing er volgens de dienstdoende arbitrage een buitenspelluchtje aan de goal.

Ruim een kwartier voor tijd was het louter eenrichtingsverkeer voor ADO Den Haag. Een voorzet van Vrieling werd door Ilse van der Windt net naast het doel gewerkt en vanuit de één-op-één kreeg Jansen de bal niet in het vijandelijke doel. Het laatste wapenfeit betrof een inzet van Van der Windt, die de bal net langs de verkeerde kant van de tweede paal zag razen. Oud-Heverlee Leuven speelde het spel slim door in de slotfase drie opeenvolgende wissels door te voeren, waardoor er voor ADO Den Haag geen tijd meer was om te voorkomen dat de 2-0 tussenstand ook de eindstand werd.

_DSC9857

 

ADO Den Haag, dat door de nederlaag op 26 punten is blijven steken, hervat de BeNe League over een week. Dan staat om 19:30 uur de thuiswedstrijd tegen hoogvlieger Standard Luik op het programma. Vervolgens duurt het twee weken alvorens het eerstvolgende schouwspel op het programma staat.

Karakteristiek:
Oud-Heverlee Leuven – ADO Den Haag Vrouwen 2-0 (1-0)

Scoreverloop: 22. Karen Meeus, 1-0, 72. Kristien Elsen 2-0

Scheidsrechter: Guillaume Chaspierre

Gele kaarten: 89. Karen Meeus

Aantal toeschouwers: 55

Opstelling:
Oud-Heverlee Leuven: Ella van Kerkhoven, Kelly Paulus, Annelies Menten (89. Petra Baldewijns), Karen Meeus, Lien Haverals, Charlotte Cranshoff, Berit Stevens, Kristien Elsen (89. Lotte Michiels), Ellen Charlier (88. Jolien Lebegge), Lore Vanschoenwinkel, Willeke Willems

ADO Den Haag Vrouwen: Barbara Lorsheyd, Paola van der Veen, Lucienne Reichardt, Tessa Oudejans, Lisanne Grimberg, Michelle Vrieling, Tula de Wit (45. Sylvia Nooij), Ilse van der Windt, Myrusha Victoria, Vesna Veltrop (61. Renate Jansen), Hélène Heemskerk

Tekst: Mitchel Pronk
Fotografie: Julian Lukassen