Voorbeschouwing ADO Den Haag – Standard Luik
Haagse bluf met een female touch. Dat is waar de ADO Vrouwen voor staan. Steun ons via crowdfunding bij het binnen én buiten de lijnen realiseren van onze dromen.
,,
Loek van Paassen:
"Ik vind vrouwen voetbal leuk, hoop snel te komen kijken"
Roeland Gelink:
"De instelling en beleving van de vrouwen van ADO Den Haag zijn een voorbeeld voor de hele club"
Bart Caminada:
"De ADO Vrouwen zijn HET boegbeeld om jonge meiden aan het bewegen te krijgen"
Kees Jansma, perschef Nederlands elftal:
"Deze meiden hebben echt alles over voor topsport"
Lieke Hemminga:
"ADO Vrouwen geeft altijd leuke trainingen en ze zijn heel goed."
Steven de Haseth:
"Haagse bluf met een female touch; deze powervrouwen zijn hét voorbeeld voor alle jonge meisjes in de regio"
Kathy de Jong:
"ADO Vrouwen doet veel voor voetballende meisjes en zijn erg goed"
Kees Punt:
"De ADO-meiden hebben alles over voor hun sport, ze verdienen alle mogelijke steun"
Rob Reijenga:
"ADO DH Vrouwen doet het (inter)nationaal goed in de top. Maar het zet zich ook in voor de ontwikkeling van vrouwenvoetbal"
Michelle van der Togt:
"Deze meiden doen en laten zoveel om zo goed mogelijk te presteren in hun favoriete sport, voetbal."
Julia Banwari:
"De vrouwen van ADO Den Haag doen altijd goed hun best, ze zijn cool en een voorbeeld voor mij."
Ryan Spencer:
"Ik steun de ADO Vrouwen omdat het nodig is"
Sacha Glotzbach:
"ADO Vrouwen zet zich in voor voetballende meisjes en hebben daar hulp bij nodig"
Isabelle Hoekstra:
"Ze geven leuke trainingen, kunnen goed voetballen en zijn aardig."

Voorbeschouwing ADO Den Haag – Standard Luik

 

ADO-STANDARD-krantAanstaande vrijdag krijgen de vrouwen van ADO Den Haag in het Kyocera Stadion bezoek van Standard Luik. De Belgische topclub is momenteel koploper in de BeNe League. In deze grensoverschrijdende competitie won de ploeg van Sarina Wiegman nog niet eenmaal van deze tegenstander. ADO Den Haag is weer eens toe aan een thuisoverwinning. Voor eigen publiek willen de groengelen met veel strijd aantonen dat de opwaartse lijn is ingezet.

Vorig seizoen verspeelde Standard Luik op de laatste speeldag van de BeNe League het kampioenschap door met 3-1 te verliezen bij FC Twente. De Waalse club houdt ook dit seizoen de Belgische eer hoog en wil voor de titel gaan, maar de doelstelling blijft iets meer bescheiden. “Ik heb voor de competitie gezegd dat we voor de top vijf gingen, na de heenronde heb ik daar top drie van gemaakt en daar blijf ik ook nu nog bij,” aldus coach Patrick Wachel na de late 1-0 zege op concurrent FC Twente van vrijdag tegen Beneleague.com. Dankzij die overwinning is Standard Luik, dat de laatste tien competitiewedstrijden won, met 41 punten uit zestien wedstrijden de nieuwe koploper van de BeNe League.

Met 26 punten uit zeventien wedstrijden staat ADO Den Haag momenteel op een keurige vijfde plaats. “Ik verwacht een spannende wedstrijd,” kijkt spits Lisanne Grimberg vooruit naar de topper. “Standard Luik moet als koploper punten tegen ons pakken, maar wij zullen er alles aan doen om de punten in Den Haag te houden. Afgelopen vrijdag hebben we ondanks het verlies toch positieve stappen gezet en met veel strijd en passie kunnen we vrijdag zeker gaan verrassen.” Ook verdedigster Paola van der Veen  heeft positieve aanknopingspunten gezien in de wedstrijd tegen OH Leuven. “Als we verder gaan met de inzet van de vorige wedstrijd, dan gaan wij het Standard Luik heel lastig maken.”

De wedstrijd ADO Den Haag – Standard Luik wordt op vrijdag 28 februari gespeeld in het Kyocera Stadion, gelegen aan het Haags Kwartier 55 in Den Haag. Aftrap is om 19:30 uur. Kaartjes kosten € 3,50 voor volwassenen en € 1,50 voor jeugd tot zeventien jaar. Er is voldoende gratis parkeergelegenheid bij het stadion.