ADO Den Haag Vrouwen showt power tegen koploper
Haagse bluf met een female touch. Dat is waar de ADO Vrouwen voor staan. Steun ons via crowdfunding bij het binnen én buiten de lijnen realiseren van onze dromen.
,,
Loek van Paassen:
"Ik vind vrouwen voetbal leuk, hoop snel te komen kijken"
Roeland Gelink:
"De instelling en beleving van de vrouwen van ADO Den Haag zijn een voorbeeld voor de hele club"
Bart Caminada:
"De ADO Vrouwen zijn HET boegbeeld om jonge meiden aan het bewegen te krijgen"
Kees Jansma, perschef Nederlands elftal:
"Deze meiden hebben echt alles over voor topsport"
Lieke Hemminga:
"ADO Vrouwen geeft altijd leuke trainingen en ze zijn heel goed."
Steven de Haseth:
"Haagse bluf met een female touch; deze powervrouwen zijn hét voorbeeld voor alle jonge meisjes in de regio"
Kathy de Jong:
"ADO Vrouwen doet veel voor voetballende meisjes en zijn erg goed"
Kees Punt:
"De ADO-meiden hebben alles over voor hun sport, ze verdienen alle mogelijke steun"
Rob Reijenga:
"ADO DH Vrouwen doet het (inter)nationaal goed in de top. Maar het zet zich ook in voor de ontwikkeling van vrouwenvoetbal"
Michelle van der Togt:
"Deze meiden doen en laten zoveel om zo goed mogelijk te presteren in hun favoriete sport, voetbal."
Julia Banwari:
"De vrouwen van ADO Den Haag doen altijd goed hun best, ze zijn cool en een voorbeeld voor mij."
Ryan Spencer:
"Ik steun de ADO Vrouwen omdat het nodig is"
Sacha Glotzbach:
"ADO Vrouwen zet zich in voor voetballende meisjes en hebben daar hulp bij nodig"
Isabelle Hoekstra:
"Ze geven leuke trainingen, kunnen goed voetballen en zijn aardig."

ADO Den Haag Vrouwen showt power tegen koploper

ADO Den Haag Vrouwen heeft vrijdagavond een dikke, vette pluim op zijn conto mogen schrijven. Lijstaanvoerder Standard Luik werd in de Residentie met 1-0 aan de kant gezet. En dat niet alleen. Door het overtuigende spel van de thuisploeg kreeg de driepunter namelijk nog wat extra cachet.

ADO Den Haag vormde deze keer de gastheer van de koploper van de BeNe League. En dat op de dag van de lancering van de website www.adopowervrouwen.nl, het initiatief dat tot doel heeft via vele kleine particulieren en zakelijke bijdragen de benodigde financiële middelen te verkrijgen om onder andere samenvattingen op TV West, maatschappelijke clinics, een trainingskamp of reis- en verblijfkosten te kunnen betalen. Een schitterend voorstel, dat door verscheidene bekende Hagenaars als Tijl Beckand, Tom Beugelsdijk, Kees Jansma en Marcella Mesker wordt ondersteund.

_DSC0019

Het eerste wapenfeit van de confrontatie was er één voor Standard Luik. Een afstandsschot van Cécile de Gernier werd door doelvrouw Barbara Lorsheyd tot hoekschop verwerkt. Dreigend was de corner niet, maar de toon werd wel direct gezet. Wat volgde was een kans van zowel de Tessa van Standard Luik als de Tessa van ADO Den Haag. Lorsheyd ontkrachtte de inzet van Tessa Wullaert, terwijl keepster Sabrina Broos met een schitterende snoekduik ternauwernood redding wist te brengen op een mogelijkheid van Tessa Oudejans in de linkerhoek. Diezelfde Oudejans zou na twintig minuten de grootste kans tot dusver krijgen. Een kiezelhard schot na een snel genomen vrije trap verraste de verdediging van Standard Luik compleet, maar opponent Broos handelde uiterst alert.

ADO Den Haag, dat voor het duel onthulde dat Stricky de naam is van de nieuwe vriendin van ooievaarsmascotte Storky, kwam vervolgens goed weg. In de één-op-één met Lorsheyd leek Vanity Lewerissa op weg naar de 0-1, maar door een fraaie duikredding van Lorsheyd bleef de brilstand gehandhaafd. Sterke fases van ADO Den Haag en Standard Luik volgden zich in rap tempo op. Van een gebrek aan inzet en spanning was allerminst sprake. Wel werd de Haagse aanhang zo nu en dan gedwongen om met de billen te knijpen, maar gelukkig werden de speldenprikjes die de Waalse bezoekers ontwikkelden door de thuisclub steevast tot gemiste inzetten gedegradeerd. Slotkansen van het eerste bedrijf kwamen op naam van respectievelijk Julie Biesmans (een schot voorlangs) van Standard Luik en van Kitty Susan, wiens voorzet op een haar na de voorvoet van Oudejans vond.

_DSC0162

Sanne Schoenmakers zette het eerste offensief van de tweede helft op, maar daarna was het ADO Den Haag dat het heft in handen nam. Susan bediende Michelle Vrieling, die op haar beurt een voorzet leverde en Oudejans bij de tweede paal wederom bijna tot scoren zag komen. Gelukkig kreeg ADO Den Haag daarna alsnog loon naar werken. Een handsbal van Lewerissa in het strafschopgebied van de Belgen werd opgemerkt door de assistent-trainer. Lisanne Grimberg nam plaats achter de elfmeterstip en ramde het speeltuig zonder enige twijfel snoeihard rechts in het Waalse doel: 1-0.

Het begrip handrem kende men schijnbaar niet in de Hofstad. Kansen kwamen er namelijk op de 2-0. Grootste doelpoging was voor de uitmuntend spelende Oudejans, die alle hoeken voor het uitzoeken had na een teruggelegde bal op de rand van de zestien. Het ontbrak ADO Den Haag echter aan het nodige fortuin. Susan stond in de baan van het schot en kon net niet op tijd wegduiken. Standard Luik gaf niet op en bleef druk zetten, veel druk zelfs. ADO Den Haag kwam er in het slot niet meer aan te pas. Lorsheyd toonde zich echter een rots in de branding en dat leverde de formatie van trainer/coach Sarina Wiegman drie zeer terechte punten op. Het regenbuitje dat in de extra tijd uit de lucht kwam dalen deerde de groen-gelen zodoende totaal niet. Chapeau voor ADO Den Haag, dat zich vandaag in alle linies in positief opzicht wist te onderscheiden ten opzichte van Standard Luik.

_DSC9995

Door de overwinning is ADO Den Haag na achttien speelrondes op 29 punten komen te staan. Standard Luik is blijven steken op de 41 punten die het ook na zestien speelrondes reeds had. ADO Den Haag hervat de BeNe League met een uitwedstrijd tegen PEC Zwolle. Het schouwspel met De Blauwvingers staat gepland voor vrijdag 14 maart en vangt aan om 19:30 uur. Immers staat er eerst een interlandperiode gepland. Exact een week later volgt de thuiswedstrijd tegen Lierse SK.

De Feiten:

ADO Den Haag Vrouwen – Standard Luik 1 – 0 (0 – 0)

Karakteristiek:

ADO Den Haag Vrouwen – Standard Luik 1 – 0 (0 – 0)

Scoreverloop: 56. Lisanne Grimberg (strafschop) 1-0

Scheidsrechter: Loenen, A.G.J. van

Aantal toeschouwers: 347

Gele kaarten: 41. Tessa Wullaert (Standard Luik), 73. Marleen Joore (ADO Den Haag), 90+. Vanity Lewerissa(Standard Luik)

Opstelling:

ADO Den Haag Vrouwen: Barbara Lorsheyd, Marleen Joore, Paola van der Veen, Yvette van der Veen (46. Sylvia Nooij), Lucienne Reichardt ©, Tessa Oudejans, Lisanne Grimberg (71. Tula de Wit), Michelle Vrieling (62. Renate Jansen), Vesna Veltrop, Kitty Susan, Hélène Heemskerk

Standard Luik: Sabrina Broos, Imke Courtois, Julie Biesmans, Riete Loos (82. Mélanie Mignon), Aline Zeler, Sanne Schoenmakers, Tessa Wullaert, Vanity Lewerissa, Cécile de Gernier, Maud Coutereels ©, Davina Philtjens (69. Kim Mourmans)

Door: Mitchel Pronk
Fotografie: Julian Lukassen