ADO Den Haag Vrouwen lanceert crowdfunding
Haagse bluf met een female touch. Dat is waar de ADO Vrouwen voor staan. Steun ons via crowdfunding bij het binnen én buiten de lijnen realiseren van onze dromen.
,,
Loek van Paassen:
"Ik vind vrouwen voetbal leuk, hoop snel te komen kijken"
Roeland Gelink:
"De instelling en beleving van de vrouwen van ADO Den Haag zijn een voorbeeld voor de hele club"
Bart Caminada:
"De ADO Vrouwen zijn HET boegbeeld om jonge meiden aan het bewegen te krijgen"
Kees Jansma, perschef Nederlands elftal:
"Deze meiden hebben echt alles over voor topsport"
Lieke Hemminga:
"ADO Vrouwen geeft altijd leuke trainingen en ze zijn heel goed."
Steven de Haseth:
"Haagse bluf met een female touch; deze powervrouwen zijn hét voorbeeld voor alle jonge meisjes in de regio"
Kathy de Jong:
"ADO Vrouwen doet veel voor voetballende meisjes en zijn erg goed"
Kees Punt:
"De ADO-meiden hebben alles over voor hun sport, ze verdienen alle mogelijke steun"
Rob Reijenga:
"ADO DH Vrouwen doet het (inter)nationaal goed in de top. Maar het zet zich ook in voor de ontwikkeling van vrouwenvoetbal"
Michelle van der Togt:
"Deze meiden doen en laten zoveel om zo goed mogelijk te presteren in hun favoriete sport, voetbal."
Julia Banwari:
"De vrouwen van ADO Den Haag doen altijd goed hun best, ze zijn cool en een voorbeeld voor mij."
Ryan Spencer:
"Ik steun de ADO Vrouwen omdat het nodig is"
Sacha Glotzbach:
"ADO Vrouwen zet zich in voor voetballende meisjes en hebben daar hulp bij nodig"
Isabelle Hoekstra:
"Ze geven leuke trainingen, kunnen goed voetballen en zijn aardig."

ADO Den Haag Vrouwen lanceert crowdfunding

ADO Den Haag Vrouwen is vandaag met de lancering van de website www.adopowervrouwen.nl voorafgaand aan de BeNe League-thuiswedstrijd tegen Standard Luik een omvangrijke crowdfunding actie gestart. Het initiatief, dat door diverse bekende Hagenaars als Kees Jansma, Marcella Mesker, Tijl Beckand en Tom Beugelsdijk wordt ondersteund, heeft tot doel via vele kleine particulieren en zakelijke bijdragen de benodigde financiële middelen te vergaren om onder meer samenvattingen op TV West, maatschappelijke clinics, een trainingskamp of reis- en verblijfkosten te kunnen betalen.

Het ondersteunen van de ADO Vrouwen kan al vanaf 10 euro. Als dank voor de ondersteuning ontvangen donateurs één of meerdere unieke tegenprestaties. De ADO Vrouwen hebben er veel voor over om donateurs over de streep te trekken. Daarom zijn er ook hele bijzondere tegenprestaties zoals de Ultieme ADO Vrouwen Matchday Experience, die een bijzondere donateur in de gelegenheid stelt om een echte BeNe League wedstrijd als nooit tevoren te ervaren, inclusief sportmaaltijd, voorbespreking in de kleedkamer en warming-up voor een officiële wedstrijd. Of nóg spectaculairder: de Ultieme Meisjesdroom, waarbij de kans wordt geboden om één dag als een ADO speelster te beleven tijdens het trainingskamp, inclusief het starten in de basis tijdens een oefenwedstrijd en daarna plaats te nemen in de dug out naast trainer/coach Sarina Wiegman.

kees2247

Al meer dan honderd jaar staat ADO Den Haag voor onverzettelijkheid, geloof in eigen kunnen, tegen niemand opkijken. Deze karaktereigenschappen zijn ook van toepassing op ADO Den Haag Vrouwen. Kortom, Haagse bluf met een female touch. Oftewel ‘powervrouwen op noppen’. Onder het motto Meer voor Vrouwen willen de ADO vrouwen een platform bieden aan alle Haaglandse meisjes en vrouwen om ook uit te groeien tot powervrouwen. En wel in de breedste zin van het woord. Voor jonge talentvolle voetballende meisjes betekent dit het perspectief op een topsportcarrière. Voor anderen via clinics en de inzet van de Haagse heldinnen een steun in de rug om aan het zelfvertrouwen te bouwen. Alles met als doel een impactvolle bijdrage te leveren aan de ontwikkeling van ambitieuze vrouwen die geloven in succes uit eigen kracht.

Kees Punt (voorzitter Stichting ADO Den Haag Vrouwenvoetbal): “Vrouwenvoetbal is dé snelst groeiende sport van het moment. Wij zijn er dan ook van overtuigd dat de aandacht voor onze sport over tien jaar van een geheel andere orde zal zijn. Maar zover is het helaas nog niet. Het vrouwenvoetbal staat nu nog in de kinderschoenen. Daardoor is de media-aandacht voor onze sport beperkt en zonder substantieel bereik is het nou eenmaal lastig om de benodigde inkomsten uit sponsoring te realiseren.

Om aan de top te blijven in Nederland zijn de juiste randvoorwaarden in de vorm van technisch en medische begeleiding en de faciliteiten een absolute vereiste. Ondanks de bijdragen van een trouwe groep overtuigde sponsoren is de komende jaren structureel behoefte aan additionele financiële ondersteuning. Hiervoor wenden wij ons onder andere via ons crowdfunding initiatief tot een ieder die gelooft in de kracht van onze Haagse Heldinnen op het veld en daarbuiten.”

ADO Den Haag Vrouwen is sinds 2007 een van de deelnemers van het eerste uur aan de Eredivisie Vrouwen (later vervangen door de BeNe League). In haar korte bestaan won de club eenmaal het landskampioenschap (2011/2012) en tweemaal de KNVB Beker (2011/2012 en 2012/2013).