Voorbeschouwing ADO Den Haag – Lierse SK
Haagse bluf met een female touch. Dat is waar de ADO Vrouwen voor staan. Steun ons via crowdfunding bij het binnen én buiten de lijnen realiseren van onze dromen.
,,
Loek van Paassen:
"Ik vind vrouwen voetbal leuk, hoop snel te komen kijken"
Roeland Gelink:
"De instelling en beleving van de vrouwen van ADO Den Haag zijn een voorbeeld voor de hele club"
Bart Caminada:
"De ADO Vrouwen zijn HET boegbeeld om jonge meiden aan het bewegen te krijgen"
Kees Jansma, perschef Nederlands elftal:
"Deze meiden hebben echt alles over voor topsport"
Lieke Hemminga:
"ADO Vrouwen geeft altijd leuke trainingen en ze zijn heel goed."
Steven de Haseth:
"Haagse bluf met een female touch; deze powervrouwen zijn hét voorbeeld voor alle jonge meisjes in de regio"
Kathy de Jong:
"ADO Vrouwen doet veel voor voetballende meisjes en zijn erg goed"
Kees Punt:
"De ADO-meiden hebben alles over voor hun sport, ze verdienen alle mogelijke steun"
Rob Reijenga:
"ADO DH Vrouwen doet het (inter)nationaal goed in de top. Maar het zet zich ook in voor de ontwikkeling van vrouwenvoetbal"
Michelle van der Togt:
"Deze meiden doen en laten zoveel om zo goed mogelijk te presteren in hun favoriete sport, voetbal."
Julia Banwari:
"De vrouwen van ADO Den Haag doen altijd goed hun best, ze zijn cool en een voorbeeld voor mij."
Ryan Spencer:
"Ik steun de ADO Vrouwen omdat het nodig is"
Sacha Glotzbach:
"ADO Vrouwen zet zich in voor voetballende meisjes en hebben daar hulp bij nodig"
Isabelle Hoekstra:
"Ze geven leuke trainingen, kunnen goed voetballen en zijn aardig."

Voorbeschouwing ADO Den Haag – Lierse SK

Op vrijdag 21 maart verwelkomen we in het Kyocera Stadion voor de tweede maal in de BeNe League historie het Belgische Lierse SK. De vorige thuiswedstrijd van de Haagse heldinnen eindigde op 28 februari j.l. in een 1-0 overwinning tegen koploper Standard Luik. Afgelopen vrijdag deed de equipe van trainer/coach Sarina Wiegman opnieuw van zich spreken en behaalde een eclatante 0-7 uitzege op PEC Zwolle.

Tot nu toe troffen beide ploegen elkaar in de BeNe League driemaal. Vorig jaar 1 maart werd het in het Kyocera Stadion 1-1 door een Haags doelpunt van Teresa Noyola en een Belgische treffer van Lotte Aertsen. In Lier (België) werd het op 3 mei een 0-1 overwinning door een schitterende goal van Kitty Susan. Dit seizoen op 1 oktober trof ADO Den Haag Vrouwen opnieuw Lierse SK in een uitwedstrijd en werd een 2-1 achterstand omgebogen in een fraaie 2-3 winst. Voor ADO Den Haag scoorden Renate Jansen (2x) en Lisanne Grimberg. Aan Belgische zijde waren Lien Mermans en Niki de Cock trefzeker.
lierse4
In de BeNe League bezet ADO Den Haag Vrouwen momenteel met 32 punten uit 19 wedstrijden de vijfde plaats (doelsaldo 40-28). Lierse SK staat negende met 18 gespeeld en 23 punten (doelsaldo 26-30). Lierse SK beschikt over een goed team dat aantrekkelijk voetbal speelt en zeker niet zal worden onderschat door de speelsters van ADO Den Haag.
Hélène Heemskerk: “Aanstaande vrijdag nemen we het op tegen Lierse SK en ik hoop dat wij de stijgende lijn van de afgelopen twee wedstrijden kunnen doorzetten. De Belgische ploegen zijn altijd stugge tegenstanders, dus we moeten zorgen dat we snel op voorsprong komen, zodat het makkelijker wordt om te voetballen”.
Michelle Vrieling: “Na twee goede zeges op Standard Luik en PEC Zwolle moeten we deze goede reeks doortrekken. Lierse is een hardwerkende ploeg waar wij het zeker niet gemakkelijk tegen zullen krijgen, maar uitgaande van onze eigen kwaliteiten moeten we de drie punten in Den Haag kunnen houden”.

De wedstrijd ADO Den Haag – Lierse SK wordt op vrijdag 21 maart gespeeld in het Kyocera Stadion, gelegen aan het Haags Kwartier 55 in Den Haag. De aftrap is om 19:30 uur. Kaartjes kosten €3,50 voor volwassenen en €1,50 voor jeugd tot zeventien jaar. Er is voldoende gratis parkeergelegenheid bij het stadion.

Foto: VI-Images/Angelo Blankespoor

ADO-LIERS SK-WEB