Voorbeschouwing SC Telstar – ADO Den Haag Vrouwen
Haagse bluf met een female touch. Dat is waar de ADO Vrouwen voor staan. Steun ons via crowdfunding bij het binnen én buiten de lijnen realiseren van onze dromen.
,,
Loek van Paassen:
"Ik vind vrouwen voetbal leuk, hoop snel te komen kijken"
Roeland Gelink:
"De instelling en beleving van de vrouwen van ADO Den Haag zijn een voorbeeld voor de hele club"
Bart Caminada:
"De ADO Vrouwen zijn HET boegbeeld om jonge meiden aan het bewegen te krijgen"
Kees Jansma, perschef Nederlands elftal:
"Deze meiden hebben echt alles over voor topsport"
Lieke Hemminga:
"ADO Vrouwen geeft altijd leuke trainingen en ze zijn heel goed."
Steven de Haseth:
"Haagse bluf met een female touch; deze powervrouwen zijn hét voorbeeld voor alle jonge meisjes in de regio"
Kathy de Jong:
"ADO Vrouwen doet veel voor voetballende meisjes en zijn erg goed"
Kees Punt:
"De ADO-meiden hebben alles over voor hun sport, ze verdienen alle mogelijke steun"
Rob Reijenga:
"ADO DH Vrouwen doet het (inter)nationaal goed in de top. Maar het zet zich ook in voor de ontwikkeling van vrouwenvoetbal"
Michelle van der Togt:
"Deze meiden doen en laten zoveel om zo goed mogelijk te presteren in hun favoriete sport, voetbal."
Julia Banwari:
"De vrouwen van ADO Den Haag doen altijd goed hun best, ze zijn cool en een voorbeeld voor mij."
Ryan Spencer:
"Ik steun de ADO Vrouwen omdat het nodig is"
Sacha Glotzbach:
"ADO Vrouwen zet zich in voor voetballende meisjes en hebben daar hulp bij nodig"
Isabelle Hoekstra:
"Ze geven leuke trainingen, kunnen goed voetballen en zijn aardig."

Voorbeschouwing SC Telstar – ADO Den Haag Vrouwen

ADO - SC Telstar, Voetbal vrouwenZonder een doelpunt te incasseren wist het vrouwenelftal van ADO Den Haag de afgelopen drie wedstrijden in de BeNe League te winnen. Aanstaande vrijdag zal de ploeg van trainer/coach Sarina Wiegman die lijn door willen trekken in de uitwedstrijd tegen SC Telstar. Dat duel zal bovendien in het teken staan van revanche. Dankzij een late afstandsknal van voormalig ADO-speelster Priscilla de Vos was SC Telstar eerder dit seizoen in Den Haag met 0-1 de gelukkige winnaar. Dat betekende de eerste nederlaag van ADO Den Haag tegen de club uit Velsen-Zuid. Vier van de vijf eerdere confrontaties werden door de Haagse vrouwen gewonnen.

Vorig seizoen miste SC Telstar op een haar na de BeNe League A en werd het elftal uiteindelijk op doelsaldo kampioen van de BeNe League B. Met een vernieuwd team staat het eerste volledige BeNe League-seizoen vooral in het teken van ontwikkeling. Aan de kant van SC Telstar treft ADO Den Haag een groot aantal speelsters met een verleden in de Residentie. Naast Priscilla de Vos, verdedigden ook Brittany Persaud, Dyanne Bito, Karin Legemate, Kirsten Koopmans en Priscilla Mesker ooit de groengele kleuren. Met 27 punten uit negentien wedstrijden staat SC Telstar, dat na de winterstop vijf van de zes competitieduels verloor, op een zevende plaats in de BeNe League.

ADO - SC Telstar, Voetbal vrouwen

Twee plaatsen hoger staat ADO Den Haag, dat in twintig wedstrijden 35 punten vergaarde. De groengelen bevinden zich momenteel in een uitstekende vorm. “Na de goede reeks van negen punten uit drie wedstrijden en elf doelpunten voor en nul tegen, denk ik dat wij ook tegen SC Telstar een goede wedstrijd met een goed resultaat kunnen neerzetten,” zegt middenveldster Vesna Veltrop. “In de thuiswedstrijd hebben wij het onnodig uit handen gegeven. Het was toen ook geen makkelijke wedstrijd en dat zal het deze keer ook niet worden. SC Telstar is een stugge ploeg met een aantal speelsters dat makkelijk scoort, die moeten we geen kansen geven. Wij moeten er weer voor zorgen dat wij er als team staan en dat de drie punten mee terug naar Den Haag gaan.” Ook vleugelaanvalster Lineth Beerensteyn verwacht een spannend en lastig duel. “SC Telstar heeft een goede ploeg. Het zijn altijd mooie wedstrijden tegen hen, we gaan revanche nemen. We gaan er als team alles aan doen om een goed resultaat neer te zetten en de goede reeks door te pakken.”

De wedstrijd SC Telstar – ADO Den Haag wordt op vrijdag 28 maart gespeeld in het Tata Steel Stadion, gelegen aan de Minister van Houtenlaan 123 in Velsen-Zuid. Aftrap is om 19:30 uur.

ADO - SC Telstar, Voetbal vrouwen

Tekst: Ivo Schimmel
Fotografie: Patrick Dolkens