Vooruitgang volgens tweeling Van der Veen
Haagse bluf met een female touch. Dat is waar de ADO Vrouwen voor staan. Steun ons via crowdfunding bij het binnen én buiten de lijnen realiseren van onze dromen.
,,
Loek van Paassen:
"Ik vind vrouwen voetbal leuk, hoop snel te komen kijken"
Roeland Gelink:
"De instelling en beleving van de vrouwen van ADO Den Haag zijn een voorbeeld voor de hele club"
Bart Caminada:
"De ADO Vrouwen zijn HET boegbeeld om jonge meiden aan het bewegen te krijgen"
Kees Jansma, perschef Nederlands elftal:
"Deze meiden hebben echt alles over voor topsport"
Lieke Hemminga:
"ADO Vrouwen geeft altijd leuke trainingen en ze zijn heel goed."
Steven de Haseth:
"Haagse bluf met een female touch; deze powervrouwen zijn hét voorbeeld voor alle jonge meisjes in de regio"
Kathy de Jong:
"ADO Vrouwen doet veel voor voetballende meisjes en zijn erg goed"
Kees Punt:
"De ADO-meiden hebben alles over voor hun sport, ze verdienen alle mogelijke steun"
Rob Reijenga:
"ADO DH Vrouwen doet het (inter)nationaal goed in de top. Maar het zet zich ook in voor de ontwikkeling van vrouwenvoetbal"
Michelle van der Togt:
"Deze meiden doen en laten zoveel om zo goed mogelijk te presteren in hun favoriete sport, voetbal."
Julia Banwari:
"De vrouwen van ADO Den Haag doen altijd goed hun best, ze zijn cool en een voorbeeld voor mij."
Ryan Spencer:
"Ik steun de ADO Vrouwen omdat het nodig is"
Sacha Glotzbach:
"ADO Vrouwen zet zich in voor voetballende meisjes en hebben daar hulp bij nodig"
Isabelle Hoekstra:
"Ze geven leuke trainingen, kunnen goed voetballen en zijn aardig."

Vooruitgang volgens tweeling Van der Veen

32 paola yvette

Fotografie: ADOforEXPATS.com

Met doelman Gino Coutinho en captain Danny Holla dreigen opnieuw twee gewaardeerde krachten binnenkort het Kyocera Stadion te verlaten. Daar staat tegenover dat Paola en Yvette van der Veen hun handtekening hebben gezet onder een nieuw contract. Ook volgend seizoen kan ADO Den Haag weer rekenen op de tweeling die duelkracht paart aan voetballend vermogen.

Na een knappe serie overwinningen op koploper Standard Luik, PEC Zwolle en Lierse SK moest ADO Den Haag in de laatste wedstrijd tegen SC Telstar genoegen nemen met een gelijkspel. “Het was niet onze sterkste wedstrijd”, kijkt linksback Yvette kritisch terug. “We waren slordig in balbezit en kwamen vaak net een stap te laat.” Centrale verdediger Paola stipt als grootste probleem aan dat de eigen kansen niet werden afgemaakt. “Zelf hebben we niet veel weggegeven.” “Eigenlijk had Telstar maar één echte kans en die pakte Barbara”, vult Yvette aan.

Een hoekschop in blessuretijd werd ADO Den Haag in Velsen toch nog fataal en zo lieten de Haagse vrouwen zich voor de zesde keer dit seizoen in de laatste minuten nog de kaas van het brood eten. “Wat ons vorig seizoen nog wel lukte, gaat nu minder”, zegt Yvette. “Als we al die wedstrijden hadden gewonnen, hadden we nu eerste gestaan. Dan moet je ook zelf in de spiegel kijken.” “Als je je kansen afmaakt, maakt zo’n goal in de slotfase niets meer uit”, stelt Paola. “Maar we hadden ook eerder klaar moeten staan voor de corner”, vindt Yvette. “We moeten sneller anticiperen en daar zijn we nu ook mee bezig.”

Grote stap
Zoals vorig seizoen al gebruikelijk was, vormen Yvette en Paola samen de linkerflank van de Haagse verdediging. Yvette begon het seizoen als rechtsback. “Maar ik speel al zo lang linksback, dat het voor mij een vertrouwde plek is. Dat ik daar als rechtspoot sta, heeft zijn voor- en nadelen. Zo kan ik van die positie makkelijker naar binnen komen en schieten en een pass binnendoor geven”. “En je kunt een linksbenige aanvaller makkelijker verdedigen”, oordeelt Paola. Zelf speelt zij net zo lief linksback als in het centrum. “Als linksback kan ik mijn snelheid beter benutten en in het centrum mijn pass”. Als een op elkaar ingespeeld duo, spelen Paola en Yvette graag naast elkaar. “Maar in het centrum heb ik nu ook een goede band met Hélène Heemskerk”, merkt Paola op.

Op de vraag naar de dit seizoen geboekte vooruitgang is het antwoord eensluidend: “Dat wij als één van de weinigen hebben gewonnen van Standard Luik”. “Als je kijkt naar hoe wij in het begin van het seizoen speelden, dan hebben wij daarna een heel grote stap gemaakt”, zegt Paola. “Na het vertrek van een groot aantal spelers werd van ons vorig seizoen nog niet verwacht dat wij zo goed zouden spelen”. “Dit seizoen zijn er opnieuw een paar dragende spelers vertrokken en spelen wij ook wat anders, maar de verwachting was nu wel dat wij het even goed zouden doen”, valt Yvette in. De verwachtingen werden overigens gevoed door een uitstekende ouverture in een oefenwedstrijd tegen Australië. “Als we zo het hele seizoen hadden gespeeld, hadden we die verwachtingen wel kunnen waarmaken”, besluit Paola.

Tekst: PRODAMES

Contractondertekening-14-01-12

Paola en Yvette van der Veen met hun ouders na de contractondertekening.