Voorbeschouwing Ajax – ADO Den Haag
Haagse bluf met een female touch. Dat is waar de ADO Vrouwen voor staan. Steun ons via crowdfunding bij het binnen én buiten de lijnen realiseren van onze dromen.
,,
Loek van Paassen:
"Ik vind vrouwen voetbal leuk, hoop snel te komen kijken"
Roeland Gelink:
"De instelling en beleving van de vrouwen van ADO Den Haag zijn een voorbeeld voor de hele club"
Bart Caminada:
"De ADO Vrouwen zijn HET boegbeeld om jonge meiden aan het bewegen te krijgen"
Kees Jansma, perschef Nederlands elftal:
"Deze meiden hebben echt alles over voor topsport"
Lieke Hemminga:
"ADO Vrouwen geeft altijd leuke trainingen en ze zijn heel goed."
Steven de Haseth:
"Haagse bluf met een female touch; deze powervrouwen zijn hét voorbeeld voor alle jonge meisjes in de regio"
Kathy de Jong:
"ADO Vrouwen doet veel voor voetballende meisjes en zijn erg goed"
Kees Punt:
"De ADO-meiden hebben alles over voor hun sport, ze verdienen alle mogelijke steun"
Rob Reijenga:
"ADO DH Vrouwen doet het (inter)nationaal goed in de top. Maar het zet zich ook in voor de ontwikkeling van vrouwenvoetbal"
Michelle van der Togt:
"Deze meiden doen en laten zoveel om zo goed mogelijk te presteren in hun favoriete sport, voetbal."
Julia Banwari:
"De vrouwen van ADO Den Haag doen altijd goed hun best, ze zijn cool en een voorbeeld voor mij."
Ryan Spencer:
"Ik steun de ADO Vrouwen omdat het nodig is"
Sacha Glotzbach:
"ADO Vrouwen zet zich in voor voetballende meisjes en hebben daar hulp bij nodig"
Isabelle Hoekstra:
"Ze geven leuke trainingen, kunnen goed voetballen en zijn aardig."

Voorbeschouwing Ajax – ADO Den Haag

ll-1890327Aan het slot van de competitie speelt het vrouwenelftal van ADO Den Haag naast één thuisduel nog drie interessante uitwedstrijden tegen ploegen uit de top zes. De eerste is het bezoek aan Ajax, tegen wie ADO in de competitie een positieve balans heeft. Drie duels werden gewonnen door de ploeg van trainer/coach Sarna Wiegman en één door de Amsterdamse vrouwen. De laatste confrontatie tussen beide topclubs eindigde in een gelijkspel. Eerder dit seizoen hielden de twee elftallen elkaar in een spektakelstuk in het Kyocera Stadion op 3-3.

Vorig seizoen gold Ajax met vele internationals in de gelederen als dé titelkandidaat, maar plaatste de ploeg zich maar net voor de BeNe League A die werd beëindigd met de vierde plaats. Dit seizoen wil het elftal van Ed Engelkes de beste club van Nederland worden en zich zo plaatsen voor de Champions League. De laatste zege van de Amsterdamse vrouwen dateert echter alweer van 21 februari (0-3 bij SC Telstar). Afgelopen vrijdag was Ajax, momenteel derde in de BeNe League met 41 punten uit twintig wedstrijden, vrij.

ADO Den Haag staat met 36 punten uit 22 wedstrijden op de vijfde plaats en incasseerde afgelopen vrijdag na vier ongeslagen duels pas weer een nederlaag. “Ik verwacht dat het een moeilijke wedstrijd wordt,” kijkt reservedoelvrouw Jennifer Vreugdenhil, die afgelopen vrijdag voor het eerst dit seizoen onder de Haagse lat stond in een officiële wedstrijd, vooruit naar de topper. “Maar als we het goede spel uit de tweede helft tegen FC Twente mee kunnen nemen naar Ajax, dan kunnen we de drie punten meenemen naar Den Haag.”

ll-1889890

Ook spits Renate Jansen verwacht een lastige confrontatie met de club uit Amsterdam. “Ajax is een moeilijke tegenstander, maar het is altijd een wedstrijd waarin we gewaagd zijn aan elkaar,” zegt de nieuwe ‘Miss ADO’, die tegen FC Twente als eerste speelster haar 150ste officiële wedstrijd in het groengele shirt afwerkte. “Het is weer een wedstrijd tegen een topclub in de BeNe League en we zullen dus nog harder moeten werken om een goed resultaat neer te zetten.”

De wedstrijd Ajax – ADO Den Haag wordt op vrijdag 25 april gespeeld op Sportpark De Toekomst, gelegen aan de Borchlandweg 16-18 in Amsterdam. Aftrap is om 19:30 uur.

Tekst: Ivo Schimmel
Fotografie: VI-Images